Gutamål – Lektion 14

Förra året hade vi hela nio olika inlägg från vårt besök på Bungemuseet. Det åttonde rörde sig om när Solveig fikade vid Mat- och kaffestugan, på andra sidan vägen. Själv hade jag fått tjuvstarta någonstans, när mitt blodsocker åkt rutschbana, efter flera tusen fotsteg under historiens vingslag. Därför hade jag nu fritt spelrum för att utforska omgivningen på egen hand. Allt givetvis inom lagens gränser. Solveig behövde heller inte vara rädd och spilla ut kaffe för att jag hejade från något halmtak. 😉

Jag tycker det är intressant att få en möjlighet att få en glimt om hur det kunde se ut förr. Finns det information på platsen läser jag gärna. Min efterrätt är därefter att fortsätta fantisera på egen hand. Skulle jag vela byta levnadstid? Tror inte det. Var tid har annars sina sorger och glädjestunder.
Det var i ett rum som jag stötte på denna information, nedan, som är skälet till min bloggkategoriplacering.

Fixar du någon helt eller något stycke eller enstaka ord av de 6 stycken ordspråken? Min fantasi fick det till ÄTSTÖRNINGAR i den nedersta. Vissa ord och delar i texten förstår jag.
Denna gången är det ingen tävling. Du får nedan den svenska översättningen. Jag önskar dig besökare en fin onsdag.

Jag håller med om att det är en viss skillnad på ätstörningar och utsmyckningar. Kul med det låga taket och matintagsmöjligheter.