Första oktoberdagen på Råå småbåtshamn

Ja det heter PÅ RÅÅ. Dagen innan var vi också i dessa trakter. Då var det härligt sensommarväder. Tyvärr hade jag antagligen mer fokus på en trilskande vänsterfot, för jag glömde kameran hemma. Denna dag var det också en strålande solig förmiddag.
Men den gula lampan hade gömt sig när vi efter söndagslunchen åkte de få minuterna till centrum på Råå.

Solveig fick ansvar för kameran och befann sig hela tiden en bra bit framför mig. Ibland såg jag inte henne.
Det pågick en hel del aktivitet i hamnen. Jag studerade när de pysslade med sina sysslor. En del båtar lämnade sina ”bås” och tog sig ut på fritt vatten. Andra personer navigerade tillbaka till hamnen.
Visst är det häftigt att vi bor så nära Ven. En ö som jag har många skiftande minnen från. Allt från släktresa, klassresa med våra skolbarn, turer med en dotter och två döttrar. En tidig novemberhelg bodde vi till och med över där. Det var den helgen då jag åtminstone på papperet letade bostad för både företagsverksamhet och privat boende. (Dömt att misslyckas på bostadsfronten) Fortfarande kan jag hålla med mig själv när det gällde mina tjusiga kalkyler. Hit kommer det varje säsong massor av människor, utan bil (200 000 stod det på ett statistikställe). Perfekt ställe för att visa upp våra 3 333 st olika kaffekoppar och många andra samlingar. Men Bjärehalvön blev ändå den rätta pusselbiten, efter väldigt lång väntan. Fanns det någon som trodde på vår galna idé? Jodå. Min älskade mamma trodde på oss. Alla andra tvivlare fick fel – med facit i hand. Men utan skyddsänglar hade det blivit tvärtom.

Nu hade jag också tagit mig längst ut och återsett min gamla kurskamrat från bibliotekshögskolan i Borås. Den där söta retstickan med skåpet bredvid mitt. ❤
Vi vände på ”skutan” och traskade inåt igen.

Fortfarande lite blått på himlen.

Långt Ps.
Vi får göra ett återbesök på samma plats under en annan årstid och väderlek. Det låter som en kategori på gotlanduppochner. Eller hur? 😉
Jag svarar med en symbol på eventuella kommentarer. Efter en lässtund ska jag ta itu med förberedelser till ABC i november och Grändernas stad, som också kommer att ha inslag av lek/tävling. 10 stycken Skrap-Kryss bjuder vi på denna säsong. Hoppas både gamla och nya deltagare har lust att leka i mörka november. Enkelt upplägg. Skriv A, B, eller C. (Tre gånger är det fyra alternativ och annat poängsystem). Du slipper detta år både att ta dig upp från en djup bassäng och klättra 222 meter upp på ett konstigt stavat berg, som blev november om det lästes segnälkab. 😉 Istället ska du så snabbt som möjligt bli av med 6 st sura gubbar och ta dig till finalspelet och samla på glada gubbar. Lätt som en plätt. Tekniskt sätt skulle årets mästare kunna koras redan måndagen den 6 november. Men nytt i år är att alla får fortsätta att tävla vidare och kan vinna fler Skrap-Kryss. Både de tre på ”prispallen”, sexan, trettonde platsen slipper heja på de andra denna säsong.
Innan ABC-inlägget klockan 18:00-22:00 kommer det varje dag att läggas in en gotländsk gränd. På slutet finns en fråga. Enkla och banala i början. Tävlingstid är från inlägg till klockan 17:59. Spelar ingen roll där när du lämnar ett svar. Vi kommer att dra en vinnare varje kväll, som svarat rätt. Poängen kommer att följa månadens datum. Därför en poäng första kvällen och sista kvällen hela 30 poäng. Visst låter det spännande? En Skrap-Kryss till segraren med flest poäng på min namnsdag. (Anders)