Första parkett – 700 inlägg

Gotlanduppochners sjuhundrade blogginlägg får enligt mig gärna handla om en solnedgång klockan 21:34.

Det tar inte många minuter för oss att cykla ner till skådespelet innanför ringmuren. Vårt bloggmål är att aldrig visa upp en solnedgång från samma plats. Därför rullade vi förbi Kyrkberget och hoppades på flyt vid ”nischen” vid vackra Trappgatan. De första minuterna var vi helt ensamma. Men nere på Stora Torget underhöll en manlig sångare med gamla klassiker inför publik.

Nu var vi inte ensamma längre. Men vi behöll våra platser och hoppades att våra låsta cyklar inte bars iväg bakom våra ryggar. 😉

Du som följer vår blogg eller vårt instagramkonto, känner kanske igen kombinationen färja och ruin. För det var inte många dagar sedan Solveig fotade rosor en morgon och jag råkade se två färjor, som var på väg åt olika håll. Jag uppmärksammade Solveig om möjligheten att få till några pangbilder när de befann sig i ”rätt läge”.

Den här gången var vi ute efter en trippel. Färja-S:ta Katarina ruin-Vacker solnedgång. ❤

De flesta stannade bara kvar en stund. Oftast tog de bara några mobilbilder och promenerade sedan vidare på Trappgatan. Mysigt att se hur olika åldersgenerationer blandades. Nyfiken som jag kan vara, undrade jag för mig själv, var de ”kom ifrån”. Ibland försökte jag söka svaret i dialekterna. När trubaduren på torget sjöng en Per Gesslelåt kunde jag inte låta bli att sjunga med. Hm. Om sanningen ska fram gjorde jag detsamma på Uggla, Björn Afzelius ”Tusen bitar” (Egentligen en känd danskas låt) och en handfull andra låtar från skattkistan.

Självklart ville månen också vara med. Med nostalgins vindar tog jag mig tillbaks till en tid då jag spelade ”Månen” med Ulf Dageby. ”En fjäril i ditt hår, alltid blommande vår…” och refrängen som var som ett tuggummi på stämbanden. ”Solen är din vän, men akta dig för månen”. Nu kom jag ihåg att Ulf Dageby varit med en säsong i ”Så mycket bättre”.

En snabb liten båt och en halv sol får bli avslutningsbild i inlägg nummer 700. Nu är det dags för bildredigering från vår tidiga kustpromenad i morse. En ny plats för oss där det kändes som vi fick sista parkeringsplatsen. Övriga medmänniskor sov runt omkring oss.

22 tankar på “Första parkett – 700 inlägg

 1. Bara helt underbara bilder! Sol och måne i samma inlägg. Och visst minns jag när Ulf Dageby var med i ”Så mycket bättre”. Skriver inte mer … bilderna gjorde mig stum, stum av beundran.

  Kram från ett fortfarande varmt Sö’tälje

  Gillad av 1 person

  • Tack Anita. Egentligen borde månen få ett eget inlägg snart. Det har den fått på andra bloggen. När den var blodröd.
   Jag minns inte vilka andra artister som var med samtidigt som Ulf. En av många som var med i Nationalteatern. Bra att du inte blev stum av solrädsla. 😉
   Kram.
   Ps. Jag frös när jag gick ur bilen i morse. Snabbt åkte långbyxor och tjock tröja fram. Men de åkte av efter frukosten bland dynorna när solen tog sig förbi bergskarmen. Sedan traskade vi iväg och klättrade uppför klinterna. Tur det fanns tjocka rep att hålla sig när det var som mest kuperat och svårforcerat.

   Gilla

 2. Väldigt vackra bilder, speciellt den med ”randiga” månen! Grattis till jubleumet! Kommer inte riktigt ihåg när jag hittade hit, vilket nummer på det inlägget det var, men jag är glad att jag upptäckte Gotland upp och ner!

  Gilla

 3. Grattis till inlägg 700 men också till magiskt vackra bilder!
  Det var förresten på tiden att du slutade fira din namnsdag i den andra bloggen 😉

  Kram

  Gilla

  • Dubbeltack. 🙂
   Det var Svantes. Jag är som alltid oskyldig. 😉
   Minns att jag tänkte lägga in före klockan 19:07 den första juni, men fegade ur när tiden sprang iväg. Ville ha god marginal när jag hade lovat ett exakt klockslag på de färglösa dörrarna. Till de två sista vill jag inte binda mig helt ännu. Vi trixar med flygbiljetter och annat privat. Tyvärr går det inte att lägga pusslet själv. Vi är heller inte så sugna på att behöva åka till Stockholm först. Är bortskämda med 50-55 minuter till Skåneland.
   Sedan har tiden sprungit iväg. Någonstans på öjn kom jag på att jag måste skriva en anteckning i den stora plankalendern när jag kom hem så jag inte glömde bort mig under hela månaden. Men kalendern och allt annat är ständigt på flykt när vi kör korsdrag för att få frisk luft i en kvart. 😉
   Kanske har någon smarting räknat ut att det möjligtvis kan röra sig om åtta romaner nästa gång.
   Kram

   Gilla

 4. Wow – 700 inlägg, helt otroligt! Jag vet faktiskt inte hur många jag gjort, men det är nog en hel del. Jag var ju dessutom med på en annat ställe och det tror jag inte finns längre…..
  KRAM & tack för alla fantastiska bilder på solnedgången!/Susie

  Gilla

  • Vi har ökat inläggstempot sista månaderna i takt med att alla ”okända” besökare strömmat till. Jag tror min gamla blogg nuddar vi 1500 inläggsgränsen. Matar den med minst ett inlägg varje månad. Det är mitt låga mål där. 😉
   Jag trodde du skulle komma in här och skriva något om våra två inlägg i den nya kategorin 88 minuter. Först ut var Hemse.
   Tack ska du ha. Hoppas ni har det bra i värmen.
   Kram, Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s