Längst ut på Östergarnlandet…

… ligger Sysne fiskeläge med en välbyggd hamn från mitten av 1950-talet.

Ett tjugotal bodar, som är uppförda mellan 1930 och 1960-talen, ligger tjusigt på rad med kortsidorna mot vattnet.

Det är kul att ibland leka med var fokus på objektivet ska läggas.

Svårt att låta bli att ta med en speciell detalj som sticker ut.

6 st yrkesfiskare och ett tiotal husbehovsfiskare var verksamma här i början av 1970-talet.

I en av bodarna finns ett litet museum med fiskredskap.

Nu var det dags för oss att cykla ut på Sysneudd och njuta av det glittrande havet.

15 tankar på “Längst ut på Östergarnlandet…

 1. Ännu ett fint fiskeläge fast detta av lite nyare datum. Ett glittrande hav kan man aldrig få för mycket av. Jag gillar verkligen bilden av järnkroken eller vad det är för något!

  Kram och god tisdag!

  Gillad av 1 person

  • Jag gillar också den bilden. Vet inte vad den används exakt till.
   Nu tycks hela flocken har vaknat. Det får bli frukost för dem på Själsö bageri och fika för mig och hälften-hälften för S som hoppade smörgås och kaffe vid frukosten. Hoppas det finns något utomhusbord med havsutsikt och fiskelägeutsikt.
   Onsdagskram från ett Gotland med 75 000 turister. Bäst gillar jag två av dem. 😉

   Gilla

 2. Jag är så förtjust i dessa fiskelägen och roligt att de fortfarande är lite levande. Jättefina bilder. Och det ser ju heller inte ut att vara någon trängsel- Bra så! Har annars förstått att Gotland nu är ganska ”fullt”.
  kram

  Gilla

  • Det är verkligen något speciellt med dem. Bäst gillar jag de riktigt antika. Den morgonen var det lugnt. Vi mötte inte många. Annat är det nu. Kaos i trafiken när vi hämtade en dotter. Bättre när vi var och hämtade tvåan igår kväll.
   Väldigt fullt. Jag försöker undvika Visby på dagen. Men nu ska vi snart åka iväg till Själsö bageri och ha familjehäng.
   Kram

   Gilla

 3. Järnkroken påminner om en krok som min morfar satte runt stockar och lyfte dom med, det var en enkel krok. Denna ser dubbel ut. Tror inte det här är en sån dock, det finns ju inga träd på bilden. Eller också har nån dragit iväg alla träd med kroken och nu har den gjort sitt!

  Önskar er trevligt familjemys, är det längesen ni träffat era flickor?

  Gilla

  • Jag tror det har att göra med att ”lyfta” båtarna. Kunde inte fråga någon. Vi var uppe före tuppen. Såg människor först när vi cyklat iväg på udden och såg husbilarna.

   Tack. 11 månader sedan vi sågs fysiskt. Själva hade vi flygbiljetter till tre resor och fler hade det blivit om det varit som vanligt. Igår ”räddade” vi några gamla betalda biljetter innan det är försent.
   Vi har precis kommit hem från en mysig tur till Själsö bageri. Där ”gästerna” åt frukost och jag fikade. Sedan in i skuggan vid själsöån innan vi avslutade med att vandra längs med havet och fiskeläget. Dock avstod vi yogapasset som flera ägnade sig åt vid bodarna. 😉 Däremot tjuvkikade jag, på diskret avstånd, in i ett par vidöppna bodar. Nyfiken i en strut. Tycks aldrig gå ur mig. 🙂 Har inte bestämt mig om jag ska skärpa till mig när pojkvännerna kommer hit om ett par veckor. 😉

   Gilla

   • Näej, inte ska du skärpa till dig! Det är lika bra de får veta vad de har att tampas med 🙂 Jag kan inte heller låta bli att kika bakom dörrar och i öppna uthus. Höll på att riva ner en liten lucka på ett slott en gång för att jag inte kunde låta bli (den satt löst) Min son, då 5-6 år, sa åt mig att det borde vara han som var den klåfingriga.

    Gillad av 1 person

  • Det är trevligt att besöka och jämföra dem. Svårast börjar bli att hitta dem. Sedan är det svårt att veta var ”gränsen” går. Ska jag ”godkänna” endast en bod? 🙂 Är det tillräckligt fint omkring kommer svaret att bli JA och ett blogginlägg.
   Kram, Bosse som ska ta farväl på flygplatsen två ggr idag. Tur det inte dröjer 11 månader till nästa date. Inte ens två veckor. Det står vi ut med.

   Gilla

 4. Så vackert och så fina bilder!
  Jg blir mer och mer fascinerad över vad som finns på Gotland. Tycker jag sett en hel del, men inser att jag egentligen inte sett mycket alls.
  Ha det skönt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s