Skäl att återvända

Sudret med sina fem sydliga socknar – Öja, Fide, Hamra, Vamlingbo och Sundre är en favoritlandtunga på Gotland. ❤ Nästa gång får cyklarna följa med på turen. ”Den lilla blå” får acceptera de extra kilona utanför plåten.

Hit vill vi också cykla en tidig sommarmorgon. För att inte trötta ut cyklarna tänkte vi låta dem åka snålskjuts den första biten från Visby. 😉

Än återstår det några nya platser att besöka vid Högklint.

Jag har alltid varit svag för kombinationen att återse vackra platser och upptäcka nya. Vid trakten av Kyllaj finns många vita fläckar för oss. Andra gången här, när vi cyklade, kom vi fel och jag längtar efter en andra chans.

Halvön Asunden kan jag verkligen rekommendera. Där får du, i rätt väder, en dos av mycket intressant och tilltalande.

S:t Olofsholm kommer vi att återvända till för att traska ner mot stranden.

Gotanduppochner har en oskriven regel, att aldrig lägga in en solnedgång/soluppgång från exakt samma ställe. Vi har otaliga möjligheter att variera oss på Gotland. Samtidigt tycker jag att alla ser annorlunda ut och har hur många variationer som helst. Om några dagar finns möjligheten att vi får se himlaspelet från ny plats. Solveig gillar soluppgångar mest. För mig är de extra exotiska eftersom jag är ett västkustbarn. Annars gillar jag båda upplevelserna. Vad tycker du bloggläsare?

Blåeld är både vacker att se på och gör sig bra på bild. Förra året väntade jag in ”rätt tidpunkt” innan det blev ett inlägg från fiskeläget Nyhamn. Nu har jag en lång hemlig lista på platser som jag vill besöka, när blå säugblåmme är som vackrast. Vilket innebär att vi inte kommer att hinna med att bocka av listan under 2021. 😉

Fårö kommer vi att besöka igen. Kanske tar vi en tur dit när vi bara har 12 minuter till ön. Möjligtvis några minuter till från stugan. 😉 Annars uppskattar jag att inte välja de närmaste vägarna. Vilka fantastiska, roliga och annorlunda platser det går att stöta på genom att ”köra vilse” eller sänka bilhastigheten. Gotland är ett smörgåsbord av rang. Levererar den ena rätten efter den andra. ❤

17 tankar på “Skäl att återvända

 1. Precis sådana oväntade och oplanerade platser gillar jag. När man liksom bara kör dit näsan pekar och sen hamnar på platser av en slump. Tänk så mycket spännande man kan få uppleva. Sen är det ju inget fel på planerade utflyktsmål heller men man ska inte glömma bort att vara lite spontan, lite ”wild and crazy” 🙂 🙂
  Solnedgång eller soluppgång… Hmmm… Fotomässigt med naturen som fokus är soluppgången speciell. Horisontsfoto med solen i fokus… Där får jag nog säga solnedgång. Tack för superfina bilder och platser. Ha en toppenfin vecka! Kram

  Gilla

 2. Det här landskapet tilltalar mig! Öppet, sand, hav och saker att titta på lite här och där. Grästuvor och blommor.

  Jag gillar solnedgångar men äääälskaaaar att gå ut i gryningen på sommaren och strosa runt i trädgården. Jag är morgonpigg så det är endast jag, fåglarna och en kaffekopp. Inte ens hunden eller kissarna orkar sig ut.

  Apropå förra inlägget och min kommentar om ”sola i kalsta ”, det var en servitris som alltid var så fruktansvärt glad som det kommer ifrån. Sen har det blitt förvrängt genom åren till att solen alltid skiner där. Det gör den icke! 😊

  Jag tror hunden på sista bilden heter Sten.

  Gilla

 3. Egentligen är det inte klokt att det kan finnas så vackra platser. Har alltid hört om Gotland men först när ni flyttade dit har jag verkligen fått uppleva det, uppleva skönheten, kargheten, färgerna, icke-färgerna.
  När det gäller upp eller ner så spelar det mig ingen roll, tycker om båda. Raukhunden liknar en av Lucys hundkompisar. Hon tittade lite extra på bilden och undrade varför han var så stilla, det brukar han inte vara.
  Hoppas vårvärmen kommit till er på ön. Här är det varmare än på länge men lite skurar drar in då och då.

  Kram Anita

  Gilla

 4. Med tanke på hur vackert det är där och hur fin naturen är så förstår jag att ni gärna återvänder. Jag kan tänka mig att det alltid finns något nytt att se eller någon favorit att återuppleva igen. Solnedgångar är verkligen fantastiskt vackra och denna bild är inget undantag.

  Kram

  Gilla

 5. Vilka härliga ställen ni har att besöka.
  Jag tycker både upp och nedgång är fint. Svårt att säga när man ser en bild vilket det är. Kan inte välja vad som är finast.

  Gilla

 6. Vilka naturliga skulpturer, otroligt! ,-) Sista bilden. Började där ,-))
  Cykla på Gotland måste vara underbart, otroligt vackert och rätt platt,
  Återser mer än gärna platser jag varit på och ser nya, bra blandning.
  Härliga bilder ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 7. Det är roligt med både soluppgång och solnedgång men om sanningen ska fram så gillar jag midnattsolen. Det är det bästa jag vet :-). Kul bild med måsen som sitter på hundens huvud! Kram Anne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s