Etthundratrettiotvå dagar

Kategorin FAVORITER I REPRIS bestämde jag mig för INNAN bloggen startades upp. Pärlorna är värda mer än ett inlägg.

Jag var tvungen att ta en tillbakablick i min femårsdagbok. Läste att vi den 29 februari gick en tidig morgonpromenad in och ut genom medeltidsmurens portar och avslutade med en god fika på ett café.
Sedan förändrades vårt sociala liv och hela världen. Vi människor är rätt små när det kommer till kritan.

Nu gjorde vi comeback på ett favoritfik, från förra året, som enbart har öppet på sommaren. https://gotlanduppochner.com/2019/09/23/almedalens-fik/
Den här gången satt vi utomhus. Strax intill både muren och vatten. Stolen var kylig så jag ”offrade” jackan.

Prick klockan nio öppnade tjejen och Solveig gick in genom dörren.

Jag ägnade väntan åt att fota och tänka på förr när det fanns ett garveri här. Hur många jobbade där tro?

Undra om jag vågat ta den trappan? Om längtan efter att få se utsikten över staden och havet blivit för stor kanske…

Något blått måste få vara med på bloggen.

Mums! Detta minns jag extra mycket från förra årets ”fiktävling”. Här åt jag då det godaste och frasigaste brödet. Den här gången tog jag te och Solveig kaffe. Vi bestämde gemensamt att vi skulle försöka hinna med ett till återbesök, utanför muren och bloggen, 😉 innan de stänger för säsongen.

Inläggen i kategorin ”Favoriter i repris”:
1. Palissaderna
2. Allkvie änge
3. Brucebo naturreservat
4. Mästerby änge
5. Almedalens Fik

Ps.
Givetvis gör vi utanför bloggen många andra återbesök på favoritplatser. Men de tröttar vi inte ut våra bloggbesökare med. 😉
Trippen som vi startade klockan 05:11 i morse var en lyckoträff på många sätt. Mer om det en annan dag. Efterarbetet består av 301 stycken färska foton.

19 tankar på “Etthundratrettiotvå dagar

 1. Mmm … ser gott ut. Blev sugen trots att jag åt lunch för en dryg timme sedan. Ser fram mot resultatet av efterarbetet med de 301 fotona. Lät nästan som en bok eller filmtitel, ”De 301 fotona”. Lite som ”101 Dalmatiner” eller ”De 39 stegen”.

  Ha det bra på ön! Här skiner solen idag!
  Kram Anita

  Gilla

  • En bra kombination. Gott att äta och dricka, trevligt sällskap och vacker omgivning.
   Påminn inte mig. 😉 Jag börjar alltid med att tömma kameran och ladda batteriet. Där är jag kvar just nu. 🙂 Allt finns i en mapp som heter 13 juli. Nästa steg är att tömma den mappen och istället fördela på x antal platser som vi besökte. I det här fallet kommer det att bli sex stycken nya mappar som inleds med ordet STORA. Där ligger de och väntar på att besöka Picture Projekt någon gång. 🙂 Så fort vädret blir stabilare blir det fler utflykter och ännu mindre tid för efterarbete. Sådant får jag leka med när Solveig börjar sin hösttermin.
   Tack. Hoppas du hade stor glädje av gårdagen.
   Kram Bosse

   Gilla

 2. Det är en viss känsla att göra sådana återbesök.
  Fint att det gick att sitta utomhus, trots att det var kyligt.
  Mackan ser ju mycket god ut och jag förstår att den var det också. Är hungrig nu och ska ta en kvällsmacka själv, men det blir på hårt bröd idag.
  Intressant att se dina fina bilder. Ändå kommer det kanske ytterligare 301. Nej, jag förstår det ska gås igenom och rensas först.
  Ni var verkligen uppe i ottan, som vi brukar vara.
  Sköt om dig.
  Kram!

  Gilla

  • Listan växer i takt med att vi besöker vackra tilltalande platser. Ligger de inom en lagom lång radie från vår bostad ökar chansen till årliga besök.
   Just nu har jag flera tusen foton som ligger och väntar på att bli granskade. Men jag har utvecklat ett system som underlättar arbetet. Det gäller att vara lätt på handen så jag inte slänger en mapp av misstag.
   Att komma iväg tidigt är guld värt och det hade säkert passat dig också. Sedan kan man vila eller sova en stund vid hemkomsten.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

   Gilla

 3. Återbesök, då ser man vad man tyckt om och missat, nu tror jag inte ni missar så mycket. Jag tror jag missar och borde göra fler återbesök ,-)
  Huset på första bilden föll jag för! Jag bor på nedersta våningen ,-))
  Bra att komma först in, att ha allt för sig själv en stund, ni hittar verkligen pärlorna! det som är värt att se!
  Fina bilder.
  Vackra blommor, och blått är ett måste även för mig numer! Påminner om du jag mist.
  Smörgåsen ser god ut ,-)
  Fina minnen behöver upplevas minst två gånger. Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Gör du. Bli inte rädd om jag bankar lite för hårt på porten någon dag. 😉
   Vi sa just det. Vilken tur vi haft i år med många tidiga morgonturer. Helst på smala gropiga ”vägar” i skogen.
   Blått ska det vara. 🙂 Mackan var mycket god.
   Vi fyller ständigt på med minnen. Tur vi har bloggen att titta tillbaka i. 😀
   Kram Bosse
   Ps.Undra om du uppskattar fiskeläget jag ska lägga in i dag.

   Gilla

 4. Bra idé med återbesök bland favoriterna – och jag minns att du skrivit om det här fiket förut. Vacker blå färg på riddarsporrarna och den där mackan ser mumsig ut!
  Ha en fin kväll!
  Kram

  Gilla

  • Lite kallt i baken men annars kanon. Det ligger perfekt till. Först en promenad vid vattnet och genom Almedalen. Sedan in genom en port och…
   Undra vad du kommer att ge fiskeläget, jag ska lägga in idag, för betyg. En riktig pärla och anses av många vara det finaste.

   Det är svårt att få tiden att räcka till. Tur det var sämre väder i morse. Hemmaprojekten får tiden idag.

   Gillad av 1 person

 5. Vissa platser är värda ett återbesök av olika anledningar och då ska man självklart slå till. I morgon ska vi också göra ett återbesök. Tredje gången gillt!

  Kram

  Gilla

 6. Mackan ser verkligen god ut! Tyvärr är vi ytterst sällan – tror det hänt 1 enda gång sen vi flyttade hit för 17 år sen – på fik. Vi tar aldrig fikapauser eftersom vi inte dricker kaffe – så dom enda ställen som vi besökt är ”lunchställen” eller andra krogar. Men det blir inte så ofta nu för tiden heller! 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Jag vet att du inte äter kakor men en god macka säger du väl inte nej till? Kaffe väljer jag inte alltid. Te eller något kallt går minst lika bra. Tänk med money du sparar. Det har vi gjort under dessa Coronamånader. Något positivt i ett hav av negativt.
   Kram Bosse

   Gilla

 7. Jätteroligt att få följa med tillbaka till några av era favoritplatser. Och för många kan de aldrig bli. Stort tack! Och blått i bloggen gillas extra.
  Kram

  Gilla

  • Det växer och växer. Jag vill passa på att njuta när Solveig har sommarlov. Vi utnyttjar vädret och möjligheterna. Gärna tidigt på morgonen. Ändå har vi hunnit med en hel del på hemmaplan under regniga och blåsiga timmar. Hur många tusen foton som fortfarande inte är bearbetade vill jag inte veta. Dessutom ligger färdiga bilder i mappar och väntar på sin chans. Bloggen kommer att visa upp fina saker under resten av året. Självklart ska blått vara med. 🙂
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s