Bogeklinten, Klinteberget och Klinteklinten


Om man från Slite väljer väg 146 söderut, dyker på höger sida snart (1 km) mäktiga raukar upp. Platsen tycks ha tre olika namn. För mig som inte vill förväxla med Klintberget, på västra ön, väljer jag att säga och skriva Bogeklinten.

En del av raukarna är ungefär åtta meter höga. Andra betydligt lägre och inbäddade i buskar och träd.

En öppning som lockade både kamera och bildtagare.

Raukarna är utspridda längs några hundra meter av sluttningen.

Här finns ”växtbevis” på att det gått ett tag sedan vi tog korten. Veckorna rinner iväg. Vid den här tiden på året vill jag skruva ner tidens gång. Tyvärr har jag inte hittat ”knappen”. För raukar spelar inte några tusen år någon som helst roll. De är tidlösa.

På väg tillbaka till bilen. Vi körde förbi denna plats igår. Då hade vi helt andra mål i sikte. Annars kunde vi stannat till och tittat efter backsmultronet (”nejkonet”) som växer överallt på Bogeklinten. Bären är större än vanliga smultron och betydligt sötare.

Med vänliga hälsningar från Bo, Bosse, Bobo, Sebastian. Kärt barn har många namn. Betydligt trevligare än ”osnygga” öknamn. 😉

 

14 tankar på “Bogeklinten, Klinteberget och Klinteklinten

  • Den ligger bra till längs asfalterad väg. Jag vill också provsmaka bären. Hade jag läst på om det för två dagar sedan hade vi stannat till där en stund igår.
   Nu ”drunknar” jag snart i foton som inte är färdigbehandlade och sorterade. Samtidigt finns det hemmaprojekt och om solen och värmen kommer passar vi på att sticka iväg på nya äventyr. Den vi gjorde igår hade jag längtat efter i minst två år och var värd all väntan. Bloggvännen Lollo hade verkligen rätt. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram

   Gillad av 1 person

 1. Vilka häftiga raukar ,-))
  Många olika och jag skulle nog börja namnge många,-)
  Den vita stigen skulle jag gärna gå och bara njuta . Vi var på Gotland för så många år sedan, nästan 30. Då blev yngsta dottern helt plötsligt lockig i håret ,-)
  Det minns jag mest, att det var så här vackert har jag glömt!
  Så jättekul att få se så många fina bilder, vackra blommor, vad är det för sort som ser ut lite som en utblommad maskros? En lite spöklik sådan;-)
  Ha det fortsatt jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Du borde ha det som ett betalt sommarjobb. Namnge alla raukar och sätta upp små personligt målade & ritade primroseskyltar. Det ser jag fram emot.
   Förstår att du minns det lockiga minnet fortfarande. Jag ger mig sjutton på att du under sommarjobbet här kommer att bli rejält lockig. 🙂
   Jag är inte säker. Solveig kan säkert inte men hon har cyklat till Mio. Nu ska jag försöka få ihop en text som matchar ett helt underbart fiskeläge som många anser är Gotlands finaste.
   Kram Bosse

   Gilla

  • Hade varit mer läbbigt i skymningen eller på natten. Fast jag hade gärna testat att hälsa på dem då också. Men risk för fall bland alla faror på marken.
   Den sanningen är några tusen år gammal.
   Jag har nyss kommit in från en härlig morgoncykeltur. Känns lyxigt att på ett par minuter nå den berömda muren. Jag möter alltid flera med fyrbenta vänner. 🙂
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 2. Men Åh vad jag gillar trollet med vårtorna på sin stora näsa 🙂 Fascinerande filurer. Och det där smultronet som jag aldrig hört talas om skulle jag gärna smaka. Smultron är sommar och barndom. Igår plockade jag smultron till mitt lilla barnbarn. Det sa bara Slurp! och sen var dom uppätna. Tack för härligt inlägg 🙂

  Gilla

  • Det är spännande att gå omkring dem och välja sin favorit.
   Jag hade också gärna smakat på det.
   Förstår att det försvann i ett nafs. Håller med dig. Det är verkligen sommar och barndomsminnen. ❤
   Tack ska du ha. I måndags var vi på ett mycket häftigare raukområde på en ö. Härlig upplevelse. Där hade du trivts och kunna studera fåglar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s