Det fina i det fula


Vi hade lämnat ett blåsigt fiskeläge och sökte oss in på en, för oss, ny bilväg. Jag uppskattar att glida längs med slingrande småvägar. Njuta av dikesrensfärgerna. Upptäcka nya saker. Plötsligt stod det Övide änge 700 meter på en skylt. Det namnet hade vi aldrig hört talas om.

Vi hade tur åt båda hållen och mötte inget fordon. En enkel skylt vid en liten parkering. Jag som frusit vid havet tyckte det var skönt med sol och ingen märkbar vind. Jackan åkte av i bara farten. Dessutom var det behagligt att få sitta vid ett bord och dricka varmt kaffe och äta något gott. Samtidigt höll jag med Solveig när jag tittade mig omkring.

I jämförelse med många ängen som vi hyllat i denna blogg höll detta inte riktigt samma höga klass. Hade vi besökt Övide för en månad sedan hade det säkert varit vackrare. En idé formades med blixtens hastighet på mitt hjärnkontor.
”Ge mig tio minuter och jag ska ge dig tio fotobevis på färgklickar även här.”

18 tankar på “Det fina i det fula

 1. Ja, det är lätt att bli ”bortskämd” med vackra vyer och och missa det stora i det mer lilla och enklare! Men det blev inte så – fina foton på vackra blommor! stor och liten blåklocka – mina favoriter den här gången och den lilla nävan är också så fin.
  Kram Nilla

  Gilla

 2. Men så orättvist!
  Var är det fula! Ni är bortskämda med allt vackert ,det uppenbara!
  Så är det ,-) Det här är också vackert ,-)
  För mig alla fall ,-)
  Ni bor i en underbar miljö! Det är ett som är säkert. Det här är inte uppenbart ljuvlit. Men ge det två minuter och jag skulle smälta! ,-)
  Härliga bilder
  Ha det jättefint! KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Första intrycket påminde inte mycket om andra ängen vi besökt. Men även de blir mindre sevärda. Bästa tiden är från maj till midsommar i ängen. ”Slyet” växer på höjden och fästingarna klättrar högre och högre. Vi har hunnit med att få närkontakt med var sin. Vi har tagit dyra sprutor mot TBE men är inte skyddade mot Borrelia.
   När jag grävde fanns ”guldklimparna” där. 🙂
   Idag åkte vi iväg 05:11 och fick perfekt väder. Hoppas det finns någon bra bild bland de 301 foton vi knäppt. 😀 Hade du varit med hade du säkert smält dubbelt så mycket. 😀 Men på vissa ställen är vädret viktigt. Därför har vi väntat in rätta morgonen ett bra tag, för denna trippen som jag sett fram emot i några år. Dessutom gäller det att ha tur. Vi rörde oss på vägar där det var supersvårt att möta ett annat fordon. Groparna på vissa körsträckor var inte att leka med. 😉
   Kram

   Gilla

   • Läskigt med högt gräs, fästingar vill man inte ha närkontakt med ,-) Borrelia kan man inte skydda sig emot, men TBE, värd sitt pris, vi har vaccinerat oss i munst 25 år. Det behövs då vi har hundar ,-)
    Jag tar jättemånga foton ,-) kanske lite mer än du, men dina är SÅ fina!
    Nej gropiga vägar kan vara ett problem! Ha det fortsatt fint! Gotland är vackrare än jag trodde! ,-))
    KRAM Primrose

    Gilla

 3. Kul att hitta nya ställen.
  Även om det inte alltid blir som man tänkt sig, så hittar man alltid något annat som ger lika mycket. Gäller bara att ha ett öppet sinne.
  Fina bilder.
  Ha det bra!

  Gilla

  • Min strävan är att försöka slippa köra tillbaka exakt samma väg. Småvägarna är spännande.
   Trippen vi gjorde i morse var fantastisk på flera sätt. Tur hade vi också. Vädret hade jag länge följt på SMHI för att tajma rätt tillfälle. 😀
   Tack ska du ha 😀

   Gilla

 4. Småvägar är det allra bästa … och att hitta ett nytt änge kan aldrig vara fel! Stannar man upp och tittar lite närmare så hittar man nästan alltid något speciellt som lyser upp – precis som du gjorde! Vackra blommor och fina bilder!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s