Med inslag av sol

Så länge vi satt inne och såg ut genom fönstret blev vi lurade. Vi trodde att det inte bara var soligt utan också varmt…. Sedan lyssnade vi till vinden och insåg att det blåste rätt friskt. Alltså gällde det att klä sig varmt innan vi gav oss iväg till Åhsbergska hagen.

Ganska snart dök rubriken upp i mina tankar. Solen skapade verkligen mönster i naturen, som ett inslag i en väv.

Det fanns en liten aning av vår i luften trots att det bara var den artonde februari. Åtminstone kändes det så när vi lyssnade på fåglarna.

Murgrönan är allestädes närvarande i Åhsbergska hagen. Den skapar en speciell känsla där den klättrar omkring, både högt och lågt.

Vi såg både vandrare och andra fotografer. Lite avundsjukt konstaterade vi att fågelfotografens kamera höll en helt annan klass än vår.

Efter en stunds letande så fanns de plötsligt där, årets första blåsippor. Nåja, det får väl erkännas att vi inte blev först i år heller. Har sett flera bilder med gotländska blåsippor på Instagram. Inte blev skärpan något att skryta med, men man kan ju undra vad det är för en figur vars skugga syns tydligt på blåsippsbladet.

Efter ett tag längtade både jag och Bosse efter att få komma in och värma oss. På väg hem över gården kunde jag inte låta bli att fota snödropparna. Dessa tuffa blommor som inte bryr sig om varken snö eller kyla. De bara vet när det är dags för dem att blomma ut och sprida vårkänslor till oss frusna människor.

17 tankar på “Med inslag av sol

  • Tror att årets vinter varit ovanligt mild. Så jag har sett flera bilder på mer utslagna blåsippor än de vi hittade. Men, vårkänslorna har fått ta paus idag. Det blåser… och det är riktigt kallt! Kram tillbaka!

   Gilla

  • Med tanke på väderprognosen för veckan som kommer så får vi nog inse att vårkänslorna kom lite för tidigt. Idag är vinden och kylan, i den, inte att leka med. Önskar dig en fin fortsättning på helgen! Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack för att du ville följa med på vår promenad. Idag nöjer jag mig med att gå till bilen. Den lilla korta biten till parkeringen räckte mer än väl. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Det är konstigt att allt är relativt, beroende på vad det jämförs med. Då tyckte jag att det var kallt i vinden, men jämfört med idag så var det riktigt skönt! Ändå såg jag precis en bild (Instagram) på någon som trotsade vågor och vind och badade i Visby. Brrrrrr….. Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

   Gillad av 1 person

 1. Härliga bilder! Vi får nog vänta ett tag till här i Närke på blåsipporna. Snödropparna överraskar mig varje år när de tittar upp vid husknuten och varje år tar jag en bild på dom.

  Vi bor i Blåsippsland och det lyser blått på våren i skogen och efter vägen, sen kommer vitsipporna och invaderar så det ser ut som finska flaggan. Efter det gullviveinvasion i våran gräsmatta och jag har förbjudit gräsklippning tills gullisarna är klara med sitt!
  Idag är det dock ganska kallt, inga milda vindar fast sola skiner.

  Gillad av 1 person

  • Det är underbart att ha förmånen att få bo i Blåsippsland. Jag gissar att ni har en kalkrik mark där du bor. I mina barndomstrakter blommade det precis så som du beskriver och där fanns det mycket kalk. Så är det även här på Gotland. Lika fint varje vår! Vad vore livet utan blommor?

   Gilla

  • Allt som blommar är vackert, på sitt vis. Till och med ogräs ibland 🙂 Fast orkidéerna i Australien är ju något alldeles extra! Kram tillbaka!

   Gilla

  • Stackars alla uppkomna vårblommor. De ångrar sig nog bittert idag. Trots att solen tittar fram så är kylan i vinden något alldeles extra idag! Brrrr… Kram tillbaka!

   Gilla

 2. Men åh, grattis till årets första blåsippor! Här dröjer det nog ett bra tag till dom dyker upp så att dom går att fotografera. Här ligger nämligen snön. Jag har sett många blåsippsblad dock så dom är i startgroparna.

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Är inte så optimistisk vad det gäller våren just nu. Det verkar som om den tar paus i minst en vecka. Men, så brukar det ju vara ibland. Det har i alla fall blivit rejält mycket ljusare under min sportlovsvecka. Även om det blir ett bakslag så vet vi att det kommer att vända igen, förhoppningsvis snart! Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s