Tänk att de vågar!

Jag är fascinerad av människor som är skickliga på att göra saker som jag varken kan eller skulle komma på tanken på att pröva, inte ens om jag fick betalt. Efter att ha ”googlat runt”, läst och tittat på bilder, vet jag numera att detta är en vattensport som kallas kitesurfing. Tänk att man alltid kan lära sig något nytt genom att läsa vad någon annan skrivit…

Den som följer vår blogg känner säkert igen ”Snäckschimpansen” som håller ett vakande öga över den den orädde kitesurfaren. Han eller hon älskar förmodligen att vara där ute. Själv är jag fullt nöjd med att stå på stranden och hålla hårt i kameran. För mig räcker det med att se på naturens krafter på håll. Jag behöver inte bli ett med dem.

Det visade sig vara två personer som utmanades av kraften i vindarna denna eftermiddag. Bosse och jag råkade befinna oss på rätt plats, vid rätt tillfälle, och hade dessutom lyckats få med oss kameran.

Vilken tur att vi får vara olika! Jag njuter av att fotografera vågor och försöka få till bra bilder. De njuter av att vara ett med vågorna. Tänk att de vågar!

16 tankar på “Tänk att de vågar!

 1. På sätt och vis så var ju även du ett med naturens krafterna via kitesurfarna. Utan din kamera och din iakttagelse så skulle vi andra inte ha fått se hur vindarna och vågorna bar. Ibland behövs det en käpp för att förstärka avstånd, den här gången var det surfarna som förstärkte vinden,vågorna….tack för jättefina foton!
  Kram till er båda från Funchal!

  Gillad av 1 person

  • Hoppas att det inte blåser lika mycket på er i Funchal som det gör här på Gotland. Idag hade jag inte velat stå med kameran nere vid havet. Men, gissar att det finns fina isskulpturer vid stranden eftersom det blåser och är kallt på samma gång. Nöjer mig ändå med att bara gå till bilen idag! Kram tillbaka!

   Gilla

 2. Även här är kitesurfing mycket populärt och stränderna är uppskattade. Personligen förhåller jag mig på samma sätt och väljer att stå på stranden och fånga dem på bild. Det räcker gott och väl för själv skulle jag aldrig våga. Har vindsurfat en del som ung men även den karriären ligger på hyllan sedan många år.

  Kram och god söndag!

  Gillad av 1 person

  • Vem vet, du kanske tar upp den karriären när du får tid? Jag har njutit av en veckas ledighet, men nu sjunger lovet på sista versen. Önskar dig en fin fortsättning på helgen! Kram tillbaka!

   Gilla

  • Förmodligen betydligt varmare i havet hos er… fast kanske risk för mindre trevliga djur i vattnet… Visst är det mycket roligare och tryggare att bara se på. Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Samma här, beundrar dom som kan och törs men nöjer mig också med att studera dom på säkert avstånd … eller studera dom på fina foton som i det här inlägget. Flera riktiga fullträffar! Den nedersta är klockren, jag ser tydligt hur dom gör sitt bästa för att bilda bokstaven S …. som en hälsning till dig tror jag bestämt 🙂

  Kram och fin måndag!

  Gillad av 1 person

  • Kul att du såg det! Det tänkte jag inte på varken när jag tog kortet eller efteråt. När jag stod där var jag mest orolig för att de skulle råka krocka, eller att deras skärmar skulle trassla in sig i varandra. Men, de hade säkert full koll båda två. Kram tillbaka och fin lördagskväll!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s