Otto och hans halvbröder

Jag har alltid haft ett stort behov av att bo nära havet. Vill gärna uppleva all dess skiftningar i humör och färgnyanser.

Därför fanns ständigt saknaden, när jag bodde i trakter alltför långt ifrån möjligheten att nå havet, när det exempelvis blåste till rejält. Som barn var det som ett spännande äventyr när pappa tog mig med i bilen till Grötvik utanför Halmstad, när det var ”busväder”. Var inte mamma med brukade vi gå ut på piren en sväng, där det nästan alltid fanns andra nyfikna betraktare.
Som vuxen har jag tagit bilen till platser nära våra bostäder, där det varit rejäl sjö. Ibland har det känts i bilen som den ska lyfta iväg som ett flygplan. Tänker just nu på Kattvik utanför Båstad och Glommen norr om Falkenberg.

Ser inte den vänstra svanen förskräckt ut? Eller njuter den av den extra duschen?

I nutid håller jag till godo med att hälsa på havet dagen efter ”stormens öga”. Därför fick jag lyssna till Otto i sovrummet under en ryckig ”sömnnatt”. Vem bestämmer namnen? Vad kommer den på P att heta? Två saker vet jag. Den kommer inte att heta Per och allt går nästan att googla. Jag önskar dig bloggbesökare en trevlig dag. ❤

21 tankar på “Otto och hans halvbröder

 1. De har hållit sig i skinnet några dagar nu, Otto & Co!. Jag hatar blåst, men vet ju att i den tid vi lever nu, ska man i stället välsigna den.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, INgrid

  Gilla

 2. Blåst, den tycker jag inte om och blåser det på sjön eller havet så håller jag mig så långt därifrån som möjligt. Men jag kan hålla med om att det kan vara vackert, eller mäktigt kanske närmare sanningen.
  Dina foton däremot är mycket vackra.
  Undrar hur det känns för sjöfåglarna? Svanarna är ju stora, men de kanske njuter, vem vet.
  Ha det fint och var rädd om dig.
  Kram!

  Gilla

 3. Jag förstår precis din känsla och ”nära havet vill jag bo”. Även om skog och insjöar är fina på sitt vis så är havet alltid havet. Underbara bilder alltså!

  Kram

  Gilla

 4. Det vore hemskt att bo på en plats utan närhet till havet eller nån stor sjö, det skulle jag absolut inte greja! Men ibland har folk inte möjlighet att välja och dom tycker jag synd om.
  Men blåst gillar jag inte, jag föredrar såna där vindstilla varma kvällar med spegelblankt vatten. Även om det kanske inte blir så ofta…..
  KRAM-Susie

  Gilla

 5. Havet är fantastiskt! Jag låg på rygg I Atlanten hela vecka 5 ihop med sonen. Älskar att ligga och flyta! Det tror jag vänstra svanen också gör

  Gilla

 6. Vilka härliga bilder med piskande havsskum! Jag tror att svanarna njuter. Otto … det var väl danskarna som gav stormen det namnet. Jag tänkte på filmen ”A Man Called Otto”. Hade svenska SMHI namngett stormen kanske den hade hett Ove … Återstår då att se vad nästa får för namn.

  Kram och fortsatt fin vecka!

  Gilla

  • Det ser ut som de tycks gilla alla väderlekar. Den filmen måste jag se. Tror Tom fixar huvudrollen perfekt.
   Det hade säkert blivit namnvalet.
   Tack ska du ha. Här lyser solen och vi hann med en tidig runda till ”soptippen”. Solveig har lov och appen visar sol fram till lördag. Vårt mål är tidiga grändpromenader. Dags att vi återupptar den traditionen som legat i dvala ett bra tag. Sedan är jag ju upptagen rätt många timmar framför…
   Kram

   Gilla

   • Har hört flera som sett den och tycker den är bra.
    Härligt med både sol och sportlov. Tidiga grändpromenader … så mysigt det låter. Antar att kameran är med.
    Det gick bra för tjejerna i helgen … Idag fick vi ledigt men imorgon bänkar vi oss igen och håller tummarna …

    Kram från en just nu solig Kringelstad!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s