Trappgatan; akt 3

Gotlanduppochner har under fyra år åkt runt och besökt alla Gotlands medeltida kyrkor. Nu är det dags för vår sextionde kategori som kommer att bli en fotokategori med få ord.
Välkommen med på våra promenader bland de mysiga gränderna innanför muren.
Vi svarar på kommentarer med en symbol.

Fotnot:
Efter två gränder nådde vi fram till en av våra favoritgator. Det har nästan blivit som en tyst tradition. Den att aldrig bli blind på hemmaplan. Att inte ha så bråttom att vi cyklar eller promenerar förbi ”nischen” till utsikten över centrum och havet. På turistkartor finns platsen ibland med som en markering.
Här har vi befunnit oss på tidiga mornar. Sena kvällar när den gula lampan sakta gått ner i Östersjön. Alltid händer det något spännande på sjön. Det har hänt att vi fikat där. En gång kom det ut en trevlig kvinna från huset med den vackra blå dörren och pratade med mig.
Kom att tänka på vanor. När vi använder apostlahästarna kommer vi nästan alltid från den rutt vi än så länge visat upp, Östra Tullgränd och Torngränd. När vi cyklar är det tvärtom. Då rullar vi längs Trappgatan från andra hållet.
På näst sista fotot fotograferar vi från Trappgatan och det finns en trappa på bilden. Kanske därför vi lät den få glänsa redan i denna akt. Men egentligen borde det mysiga, röda huset ha en annan gatuadress. I nästa akt får du svaret.

18 tankar på “Trappgatan; akt 3

 1. Så härligt att följa med er på olika platser gator vyer etc . Snön är så vacker att titta på när det ligger alldeles stilla . Ljust o fint .Längst nere i Skåne är det så mörkt varje dag . Regnar o blåser .längtar tills det blir vår .
  Det är så fint på Gotland .
  Tack för alla fina bilder .
  Kram Ingbritt 🤗

  Gilla

 2. Förstår att detta är lite av en favoritgränd eller trappgata. Så trevligt möte också, inte bara med solen som gick ner i havet utan också med kvinnan bakom den blå dörren. Och jag vet inte men jag tycker jag känner igen det fina röda huset med hjärtan på fönsterluckorna. Undrar om det varit med förut i något inlägg. Hur som helst är det väldigt fint och jag väntar nu på nästa akt.

  Kram från ett soligt men blåsigt fastland

  Gilla

 3. Vackra vintriga bilder, så härligt.
  En blå dörr, mitt i allt. Ock, trädet med snö på. Jag fantiserar att det sitter en mängd ekorrar i trädet och tittar jag efter så gör det så också.
  Har du sett det? Ok, fåglar då? Nej, inte det, men löv kan också vara fint.
  Det måste kännas mysigt att vara så högt upp och se ut över takåsarna, vackra vyer.
  Kram!

  Gilla

 4. Det lilla vita huset med blå dörren är mitt favoritsysselsättning denna gång men det med hjärtan på fönsterrutorna ligger inte långt efter! Väldigt gulligt!

  Gilla

 5. En av mina favoritgränder tänk att få bo där. Utsikten är magisk och makalös med havet ruiner takåsar och kyrkan växtligheten. Ja drömma kan man ju alltid göra.
  Så fin liten ros med snötäcke.
  Tack för ljuvliga bilder.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s