Min tanke med sepia

Djupvik (Znogge)

De tio utvalda denna gång blev fiskeläge i sepia. Jag ville se om mina djupare och mörkare tankar om tiden förr i gotländska fiskelägen gick att få fram med modern teknik. När vi åker runt på ön blir det oftast att vi väljer fint väder. Då tar romantik, glädje och nutid gärna över. Ändå försöker jag på plats ägna en stund åt medmänskliga tankar om barn som miste sin far, kvinnor som blev änkor, redskap som gick förlorade… all oro när vädret slog om till farligt läge. Vilka tankar rörde sig hos människorna som var kvar på ön? Det fanns givetvis hela tiden sysslor som måste göras. Vilket också är en god terapi.

Helgumannen på Fårö (Znogge)

Själsö

Vändburg

Kovik (Znogge)

Tomtbod (Znogge)

Sigsarve (Znogge)

Sjaustru (Znogge)

Baju (Znogge)

Grynge (Znogge)

Fotnot:
Alla tio fiskelägen har visats upp på gotlanduppochner och finns i kategorin FISKELÄGEN.
Om du hinner före mig att gissa på rätt namn så skriver jag ditt förnamn/alias i parentesen.
Tjusigt gjort Znogge. 🙂

Första fotot i färg. Kanske mer lockande med det blå både i för- och bakgrunden.

28 tankar på “Min tanke med sepia

 1. Väldigt roligt att se bilderna i sepia. De får en helt annan karaktär och mening och ger oss en annan känsla om hur tillvaron kunde vara.
  Tack för upplevelsen
  Kram

  Gilla

 2. Monokroma bilder är väldigt fint. När jag för en evighet sedan målade lite akvareller så målade jag ofta i en färg som var grå med en svagt blå nyans. När det gäller foton så är det ofta sepia som tilltalar ögat och det är väl just den där känslan av gamla tider. Det är mjukt och det är vackert och ger en annan dimension till bilden. När det är färgbilder och sommar väntar jag mig att en turist iklädd shorts ska dyka upp vid något av husen. När samma bild syns i sepia väntar jag mig en gumma med schal och lång kjol eller något liknande … jag tror du förstår hur jag menar.
  Rolig och inspirerande tanke … och fina bilder …

  Kram och fin fredag kväll!

  Gilla

  • Vilken trevlig information. Kanske något för dig att ta upp igen. Jag har sett fina akvareller på fiskelägen och annat trevligt på öjn.
   Intressant jämförelse som jag både instämmer i och förstår. Ibland har jag gått ensam ett tag för att hitta luckan så inga bara sommarben kommer med. Likaså har jag varit frestad att plocka bort plastleksaker och dylikt. Däremot hade jag gärna träffat på den väderbitna gumman och frågat om jag fick ta ett fotografiskt kort på henne. Sedan hade jag visat upp det här i sepia. Absolut inte på sebodil. 😉
   Kram från knapp-Bosse.
   Ps. Första gången i mitt liv som jag har två vita knappar på samtidigt på baksidan av armarna. Har inte speciellt mycket med fiske att göra. 🙂

   Gilla

  • Tror jag kommer att prova det i andra sammanhang också. Är nyfiken på hur det ser ut i sepia.

   Jag passade på av några nyfikna och intressanta skäl. När jag ändå måste byta till Libre 2 kunde jag göra det en dag i förväg. Insåg snabbt att jag inte vill bli väckt på nätter eller störd på dagar av ”ropandet på mig”, av olika sällskapsanledningar (jag befann mig mer än 8 meter bort). Det får räcka med ”lågvarningar”. Körde även igår kväll med tredje varianten. Den säkraste. Den med blod. Skönt att Libre 2 låg närmare ”sanningen” än Libre 1. I alla fall denna första gång. Men nu är det bara fem timmar kvar på grejen som ligger i vänstra fickan. Vi hann aldrig vara kompisar så länge. Men den första Libre har jag haft sedan mars 2015. Den funkade hela tiden men såg en aning sliten ut. Därför fick jag en ny.
   Kramar tillbaka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s