Torngränd; akt 2

Gotlanduppochner har under fyra år åkt runt och besökt alla Gotlands medeltida kyrkor. Nu är det dags för vår sextionde kategori som kommer att bli en fotokategori med få ord.
Välkommen med på våra promenader bland de mysiga gränderna innanför muren.
Vi svarar på kommentarer med en symbol.

Fotnot:
När vi gått halva Östra Tullgränd vek vi av till vänster in på Torngränd. På fyra av bilderna har fotografen vänt sig om. Därför kan du skymta ringmuren. Torngränd är ungefär 120 meter lång. Halvvägs ner korsade vi Nygatan. När vi kommer gående eller cyklande från det här hållet brukar vi alltid ha en förväntan över vad vi ska få uppleva, när vi kommer runt hörnet…

16 tankar på “Torngränd; akt 2

 1. Fina små gränder, gillar det svarta huset på första bilderna,. Det är litet, intryckt och ser väldigt spännande ut!

  Inte ens en liten kisse är ute och går…

  Gilla

 2. Ytterligare en promenad i en fin liten gränd. Många olika hus med olika färgsättning men ändå på något sätt så blir dom till en vacker helhet.

  Kram från ett fastland där det är snöslask på väg mot regn

  Gilla

 3. Hej Bosse! God fortsättning på det nya året!
  Jag hade tänkt ringa dig som jag skrev till din kommentar på Gunnels blogg i december nån gång.
  Så gick ju tiden och idag läste jag hos Wiolettan och blev påmind om bloggen och att du nu har tävling igen – gissas … hm kanske … så jag kollade, men nej det bli det inte.
  Först nu, eftersom det är läänge sedan jag var här så läste jag om inledningen – då kommer jag på att jag ju faktiskt stod som bostadssökande för att bo där på Gotlandet. Så blev det ju inte, da valet föll på att ha skapligt nära till de mina runt om. Bilderna som visas tar mig mig ju delvis dit även om jag är en sällsynt besökare här. När jag nu vandrade fram och åter i bilderna så slog det mig att här kan jag kika in också 😎 med det i minnet att diskretion är svår att anpassa. Dessa smala gator, dessa fantastiska hus. Vem bor här?
  Fiskelägen du hade fick jag ju med mig till nöje. Egentligen är ju det här en personlig turistguide, har du den kanske med i Visit guiden?
  I sina nya omgivningar upptäcker en ständigt något nytt.
  Jag bläddrar lite runt i inläggen och slås av det driv och ordbruk som du har. Det gjorde jag när jag var ny läsare också. Mycket vatten har flutit både i Östersjön. Glafsfjorden och Vänern sedan dess.
  Bilder säger ju mer än tusen ord sägs det – och det är sant.
  Vill minnas att ni lämnade Ystad i samma veva som jag Skellefteå – 2018. Jag fyller 5 nya värmlandsår i juni.
  Besöka Gotland har det inte blivit av än, men pengarna ska räcka till det jag har närmast mig av små och större resor.
  Må gott Bosse och Solveig, jag följer er på Instagram ,det är också en kontakt

  💖

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s