Vi har passat på

Självklart har vi passat på att njuta av det vackra när Visby blivit vinterklätt. Samtidigt gällde det hela tiden att se var fötterna befann sig. Mysigaste promenaderna tyckte jag de två som vi gjorde direkt efter frukosten var, två mornar på raken. En perfekt start på dagen.

Minns mest morgonen när solen var väg upp och samtidigt en fullmåne fanns synlig åt andra hållet.

De fyra sista bilderna är från söndagspromenaden efter lunch. Vi startade med att gå innanför muren. Där var det lurigt. Helst när det kom bilar och störde och vi tvingades bestiga isberg längs husknutarna. 😉 Jag älskar möjligheten och variationen med att när som helst bryta mönstret och vandra ut genom en port. Under den långa vägen tillbaka utanför muren valde jag oftast att pulsa i snön istället för åka skridskor på cykel/gångvägen. Dessutom var det rätt mycket hostande och snytande på ”rakvägen” som jag därmed slapp ifrån en bit.
Tänk idag är det Vintersolståndet. Det mesta av snön har regnat bort.

15 tankar på “Vi har passat på

 1. Tack för dessa alldeles fantastiskt njutbara bilder från ett snökysst Visby! Sjätte bilden uppifrån, med ljuset på den ruinerade husgavelns översida är magisk. Och så ser jag även den vackra bilden som finns in headern. Det lät som en strapatsrik gångmarsch innanför muren. Hoppas det mesta av halkan försvunnit nu. Här vaknade jag till plus 5 grader och rejält gråväder. Vintern har många ansikten att visa upp.

  Kram från ett fastland iklätt grå filt

  Gilla

  • Varsågod. Tack för snälla ord. Du har verkligen rätt. Årstiden har många ansikten. Vi bjöds på blåst vid morgonpromenaden. Hade jag inte hållit i S hand hade jag ramlat. Den här gången var det lera på gräsytan som ställde till det. Morgonen hade heller inte helt grytt.
   Plötsligt var det slut på julhelgen. Jag har blivit blind på dagarna. Nu gäller det att jag inte glömmer bort att det pågår en ”konferens” i vårt bibliotek under förmiddagen. Hoppas jag tagit ut alla/rätt böcker som jag behöver.
   Kram från Johannesdagen
   Ps. Tack för det fina julkortet

   Gilla

 2. Vilka fantastiskt vackra bilder från ett vintervitt Visby! Nog lyser snön upp men det har gällt att gå försiktigt.
  Det känns bra tycker jag att vi går mot ljusare tider även om det lär ta ett tag innan vi märker det.

  Kram och god onsdag!

  Gilla

  • Det är klart vackrast när det är snö. Synd att det inte kan ligga snällt och inte hela tiden byta väderlek. Nu blåser här rejält. Jag har också njutit till bara vid tanken. Vi är på väg åt rätt håll.
   Snart stämmer det igen. Imorgon är det onsdag. Vi har blivit veckodagsblinda.
   Tisdagskram

   Gilla

 3. Så vackert. Sällan som jag har sett ett snötäcke på Visbys tak, tinnar och torn och även i naturen.
  Halkan är lurig och den har jag stor respekt för.
  Visst är det skönt med tidiga morgonpromenader. Ren och fin luft med mera.
  Ha det fint.
  Kram!

  Gilla

 4. Härligt med ett vintrigt Visby hela stan lyser upp. Snö på ruinerna toppar syn intrycket och ringmuren.
  Ack så halt går också helst i snön.
  Ja nu är det borta snön alltså.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s