Besök vid fel årstid

Självklart passade vi på att stanna till vid den gamla skolan i Linde och ta oss en bensträckare. När vi ändå hade ”samlat” in en kyrka till i närheten och det fanns tid kvar tills vi skulle få en nyckel till vår hyrda helgstuga i Ljugarn.
Annars har målet varit att besöka Lindeberget när blåelden är som vackrast. Kanske händer det försommaren 2023.

Klinten, som är en av Gotlands största inlandsklintar med sina cirka 30 meter över havet, har en magnifik utsikt över nejden.

Det ska också finnas en möjlighet att se väldigt många kyrktorn från klinten. Nu vandrade inte vi runt någon längre sträcka. Annars hade vi nått två stycken gamla fornborgar från äldre järnålder. Under fuktiga höstar ska det vara gott om svamp häruppe.

Avslutar med en dikt som är hämtad från Holmgrens Hembygdstoner från 1938:

”Och blicken famnar båd´ höjd och dal
Och vita kyrkor ett dussintal
Från Hablingbo till Stånga
Och närmare skymta bland gröna träd
Och vaggande vita fält av säd
De stugor och gårdar många

8 tankar på “Besök vid fel årstid

 1. Det skulle kunna vara trappan mittemot Restaurang Bäckagård här i Åstorp. Högst upp är en liten servering och där är utsikten fin, precis som dina bilder visar från din plats. Ännu en likhet. Platsen kallas för Klinten och i ena hörnet sitter Klintagumman och håller uppsikt.Kram

  Gilla

 2. Det låter väl som något att se fram mot … ett besök i blåeldens tid. När jag tittar på trapporna så tänker jag att vintern är nog ingen tid för dom. Rejält branta och rejält hala skulle jag gissa. Men utsikten är magnifik … liksom den avslutande dikten.
  Gråväder här idag. Har just piggat upp mig med några clementiner.

  Kram från ett fastland där det just nu är ett par plusgrader

  Gilla

  • Det är svårt att få till rätt årstid och rätt väder. Ibland sparar jag mål till rätt tillfälle. Men som här blev det när vi var där för att besöka kyrkan och tagit den där avstickaren från ”stora” vägen.
   Clementiner är extra gott vid den här tiden på året. Men de är luriga. Jag brukar hämta från det stora fatet inför frukosten. I nästan varje påse har det efter några dagar varit en helrutten.
   Kram från en som känner lockande dofter från köket

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s