Man kan inte beställa solnedgångar. De bara blir – eller inte…

Efter några år som boende på Gotland har vi lärt oss att det är något visst med solnedgångarna i Visby. Många är de kvällar när solen helt plötsligt, efter en hel dags frånvaro, glimtar till en stund innan det är dags för den att gå ned.

Vi har också lärt oss att det inte alltid blir en sådan där underbar solnedgång som vi trott, trots att solen strålat från en klar himmel tidigare på dagen.

Med andra ord har vi, av erfarenhet, förstått att solnedgångar inte är beställningsbara. Ibland blir de helt fantastiska, andra gånger blir de lite halvbra eller inte alls…

Det händer också att jag står där med kameran och bara väntar på att ljuset ska bli så där perfekt – och så plötsligt försvinner solen bakom en – färja!

Som tur är så förflyttar sig färjor framåt – så med lite lagom tålamod kommer solen fram igen.

Ibland väljer jag att låta ett planerat ”hinder” komma i vägen. Som t.ex. den här skylten som talar om att jag älskar Visby.

Och jag kan ju förstås inte låta bli att låta kameran krypa lite närmare och låta halva bokstaven B skapa en ram runtom.

Den här gången blev himlen vackert pastellfärgad. Andra gånger har jag sett den flammande röd. Man kan inte beställa solnedgångar. Bara tacksamt ta emot den skönhet som ges. /Solveig

16 tankar på “Man kan inte beställa solnedgångar. De bara blir – eller inte…

  • Tack! Önskar dig en fin fortsättning på veckan! (Denna vecka har jag sportlov så för mig får dagarna gärna gå lite mer långsamt än vanligt…)

   Gilla

  • Absolut! Färgsprakande är ett ord som jag förknippar med solnedgångar. Ibland är himlen helt otroligt vacker strax efter när solen gått ner.

   Gilla

 1. Jag tackar och njuter av dina vackra bilder denna dag, den första mars. Solnedgångar blir ju inte så spektakulära här i vårt bostadsområde men ibland så händer det. Och ibland så händer det inte trots att det borde. Jag förstår precis hur du menar.

  Kram och fin tisdag!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Vissa dagar har jag sett ned mot havet, från balkongen, och önskat att jag varit nere vid havet. Då har himlen flammat i många färger. Andra gånger har vi varit på plats, men då har det inte blivit så praktfullt som vi önskat. Önskar dig en fin fortsättning på veckan. Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s