Godmorgon! Är du riktigt vaken än?

Ännu en gång passade jag på att strosa omkring i den orörda sommarmorgonen.

När Solveig vek av mot Botan för sitt macroinlägg fortsatte jag branten uppför Silverhättan, innan jag gick in på Tranhusgatan. Därefter valde jag några tvärgator, som jag aldrig besökt förut. Snart kände jag mig som en turist i Visby innerstad. Ofta glömde jag bort att stanna för att fotografera. Både ruiner och Domkyrkan S:ta Maria skymtade förbi. Människorna som jag mötte gick att räkna på två händer. Därför kunde alla mina tio tår ägna sig åt annat på lägre nivå. 😉 Själv nynnade jag på en dänga med Kicki Danielsson.

God morgon! Har du sett nå´ glatt i tidningen? Nej, det var väl längesen.

God morgon! Ta och leta fram ditt bättre jag.

Se solen, åter stiger solen. Se solen, det blir en härlig dag.

Se här kommer dagen. Ljusare visioner. Sången har fått vingar. Åter glada toner.

Borta är nu natten. Hör på alla skratten.

Godmorgon. Hur är det med kärleken? God morgon. Har du satt din sista slant på den? Hur är det med kärleken? Är ni överens om den?

Klockorna ska ringa. Sångerna ska klinga. God morgon, god morgon, min vän.

Hej sötnos! Är det min STORA kärlek med gröna ögon som du har koll på?
Den här gången behövde jag inte leta länge innan jag stötte på Solveig. Som avslutning satt jag i lusthuset och njöt av solen, fågelsången och allt vackert omkring oss. Vilken suverän start på en morgon. Detta skulle jag unna alla mina medmänniskor. ❤

Fotnot:
Text och musik till denna klassiker, som lätt kan fastna i huvudet, har duon Uno Svenningsson och Staffan Hellstrand skrivit.

18 tankar på “Godmorgon! Är du riktigt vaken än?

 1. Jo, den bästa tiden är mellan 5 och 7 på morgonen, det är oftast då jag går min morgonpromenad. Jag ser ofta älgar, vitsvanshjort, tranor, harar, skogsduvor och en massa olika småfåglar. Imorse såg jag en fiskgjuse med en stor fisk i näbben på väg till boet. Häromdan såg jag två havsörnar.

  Gilla

 2. Första gången jag suttit och sjungit mig igenom ett inlägg … och så ska jag erkänna att jag hade inte en aning om att det var den duon som skrivit text och musik. Skulle jag gissat hade det nog blivit Lasse Holm. Ja där ser man …
  Låter som en fin morgon … för er båda … eller alla tre kanske, katten ser ju ut att må fint den också.

  Kram och fortsatt fin dag på ön!

  Gilla

  • Hade jag fått frågan i ett frågespel skulle jag snabbt svarat Lasse Holm. Sedan hade jag varit självsäker till uppläsaren svarade fel. 🙂
   Jag minns den katten som mer sällskaplig när vi var på Botan tidigare säsonger. Den måste bo någonstans i närheten.
   Här är verkligen busväder. Idag har vi inte varit ute en enda sekund. Bokade av ett ärende.
   Kram tillbaka

   Gillad av 1 person

 3. Jag sjöng mig också igenom inlägget. Min son avskyr denna låt, hans mamma har kanske väckt honom med den några gånger när det varit extra segt att gå upp.

  Nämen är det inte Botan-katten!? Har kisse nåt namn?

  Gilla

 4. Vilken ljuvlig morgon och morgonpromenad innan Visby vaknat. Härliga bilder att njuta av och inte minst av stillheten. Antar att det nu dag, kvälls och nattetid inte direkt är stilla på ”stan”.
  Kul med låten här i sammanhanget. Så passande.
  Tack för rundan.
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s