När allt känns helt rätt

Botaniska trädgården i Visby, även kallad ”Botan” är utnämnd, av oss, till en av Visbys vackraste och trevligaste platser. Återigen kommer vi att besöka ”Botan” en gång i månaden – den här gången med ett macro.

Det är svårt, att med ord, beskriva den känsla jag får när jag öppnar grinden och går in i Botaniska trädgården. Det är som att allt stannar till – och bara känns helt rätt.

Det är Pingstdagen 2021, många Visby-bor sover fortfarande och jag vandrar, nästan helt ensam, runt i ett paradis fyllt av grönska, färgsprakande blommor och fågelsång.

Det är tulpanernas tid och pionernas…

Nostalgi… Visste inte att det fanns så många olika sorters pioner. ”Hemma” i mina föräldrars trädgård hade vi tre olika vill jag minnas. Ändå hittar jag ingen av dem idag. Läser däremot på skyltarna och hittar korallpion, sidenpion och så min favorit – dillpion… Det är lätt att förstå varför den fått sitt namn…

Hela Botan är som en stor palett av färger…

…och former.

Var och en med sin egen ”karisma”.

Men även om min ”inre klocka” stannat till för en stund så vet jag att det är dags att avrunda besöket för den här gången.

Men, gräslöken bara måste få vara med…

… och ett par knoppar.

Avslutar med tulpanträdets löv (när ska jag få se detta träd i blomning?) Nu återstår det svåraste, att leta upp Bosse som är ute och vandrar med den andra kameran… Han kan vara var som helst…

Text och foto: Solveig Lidén

14 tankar på “När allt känns helt rätt

  • Tack! Ja nu gäller det att njuta av allt fint. Det är mycket på samma gång och blir det så varmt som det är utlovat så blommar det över i en hast… Kramar tillbaka

   Gillad av 1 person

 1. Så vackert, färg i olika former, så många fina blommor tillsammans, Botan måste vara en härlig plats att besöka just nu.. Tulpaner så många olika sorter det finns,-)
  Pioner är vackra de också, men vet väldigt lite om dom. Jättefina bilder. Dillpion har jag aldrig sett, väldigt passande namn, en lite lustig pion men så fin! Fint att gräslöken fick vara med ,-) Så söt!
  Har själv kameran med och förevigar allt som blommar, skira träd , hur vackert som helst ,-)
  Bosse med kamera bland blommor, förstår om det kan vara knepigt att hitta honom ,-))Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja nu gäller det att ta vara på tiden och hinna med att njuta och fotografera… Bosse hittade jag på slutet som tur var. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Jag tror att du hade trivts med att gå runt där. Det är en plats där det finns mycket att vila ögonen på, samtidigt som man kan lyssna på fågelsång. Som tur var hittade vi varandra på slutet när jag gick mot bilen. Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

 2. Vilken dröm att bara kunna knata iväg till en botanisk trädgård och drälla runt! Härligt när alla växter vaknar till.
  Du måste kunna lista ut när det är dags för tulpanträdet att blomma, sen hänger du där med kameran när det börjar bli dags

  Gillad av 1 person

  • Ja Botan är min absoluta favoritplats! Jag dräller gärna omkring där året om. Har googlat på tulpanträd och deras blomning. Det står att de blommar runt midsommar. Blommorna ser fantastiska ut – dem bara måste jag fånga på bild. Blir kanske lite problem eftersom det är ett högt träd…

   Gilla

 3. Jeg forstår veldig godt din følse! Det må være så herlig å vandre rundt i den Botaniske hagen! Veldig fine bilder av alle de vakre blomstene! Regndråpene kler de også veldig godt 🙂
  Klem fra Marit

  Gillad av 1 person

  • Tack! Blommor är underbara. Var och en på sitt sätt. Hade tur eftersom det regnat på natten, men var fint väder när jag var där. Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s