Visby året runt

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Vår
Sommar
Höst
Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Varje gång som vi kommer till Kyrkberget brukar vi stanna till och njuta av vyn. Svepa blickarna över hustaken, kyrkan, ruinerna och havets olika temperament. Har vi inte bråttom, en tid att passa, är det härligt att fortfarande känna sig som en turist, som ser den vackra ”tavlan” för första gången. Jag minns hur halt och isigt det var under snön när vi tog vinterfotot.

Extratext:
Du som följt Superstars 2021 kanske minns hur Carolina Klüft flög uppför kyrktrappan. Själv hade jag gärna satt henne ”på plats” under mina glansdagar. 😉 För hon hade sedan fått sin revansch med klättringen, vara under vatten och mycket annat. Men hon blev inte Superstarsmästare. Minns du vem som höjde pokalen? 🙂
Vi har tyckt det varit extra roligt att följa årets Superstars och Mästarnas Mästare. Det sistnämnda utspelade sig också vid en plats som vi bott på. Deras ”bostad” (Ripagården) ligger bara två minuter från vår dåvarande bostad. Nostalgi.

18 tankar på “Visby året runt

 1. En plats kan se väldigt olika ut beroende på årstid.

  Möjligen att jag skulle kunna flyga nerför trappen, om det är tillräckligt halt!

  Gillad av 1 person

  • Det är fascinerande.
   Vinterbilden är skälet till att vi inte kommer att åka till möjliga motiv längre bort. För det saltas i ”normala fall” inte på ön. Bara vid vissa utsatta platser i Visby. Annars hade ex. inte lastbilarna från färjan kommit upp.

   Du kunde åkt ”på rumpan” snabbt nerför trapporna. Där var osaltat och en skylt som hänvisade till en annan trappa.

   Gillad av 1 person

  • Jag var väldigt säkert på att Carro skulle vinna innan Superstars började sändas och att männen skulle vara chanslösa på grund av ålder och fysiska förutsättningar. Men jag höll på PH i finalen.
   På kyrkberget trivs jag. Men det var inte så dumt i stuga nummer ett heller. ❤

   Gillad av 2 personer

 2. Jag missade tyvärr ett och annat avsnitt så jag minns inte. Hur som helst så är det trevligt att återvända till samma plats vid olika årstider. Jag vet vilken som är min favorit 😉

  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Jag har gått uppför trappan en enda gång – och kommer aldrig att göra det igen! *fniss* Men vi är ju inte heller så ofta i Visby, i alla fall inte innanför murarna. Fast den senaste veckan har vi varit uppe 2 gånger. Först för att köpa en lampa till vardagsrummet, sen igår för att köpa två trädgårdsbänkar. Dom gamla hade tagit slut….. 😦
  KRAM – trevlig helg/Susie

  Gillad av 1 person

  • Den är tuff. Men mitt ena knä ogillar mer nerresan.
   Själva har vi varit neråt under fyra dagar. Om jag inte miss helt fel var det du som för några år sedan lovhyllade Borum och skrev att ni bott där några gånger.
   Vi hyrde stuga nummer 1. Längst ner mot havet. Härlig tripp som kommer att girera i väldigt många blogginlägg. 🙂 Nu har jag flera hundra bilder att ”leka med”. Mina ögon är redan fyrkantiga.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Vilken idyllisk liten stad. Vet att på sommaren växer det rosor mot väggarna och dom kommer upp ur marken nästan utan jord. Här får man inte rosorna att genomleva vintern hur man än pysslar med dom. Det är det tråkiga med att bo så här långt norrut. Inga äpplen och få rosor. Dock har jag en ek som jag tagit som planta i Ronneby för länge sedan och som växt sig stor. Jag såg inte programmet på tv. Ha nu en fin vår.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det otroligt att rosorna kan växa och blomma där. Jag längtar tills årets säsong.
   Hur lång är eken nu?
   Tack ska du ha. Vi kom igår hem från en härlig fyradagsresa där vi hyrde en mysig stuga en pyttebit från havet. Nu har jag otroligt många foton att pyssla med. Ute regnar det. Kanske snöar det hos dig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s