Inte så dumt…

… att tillbringa fyra dagar och tre nätter nära havet och med fågelsång och möjligheten att få uppleva en solnedgång över Stora Karlsö.

Här är sista biten ner till stugan nummer…

… ett i dejliga Borum. ❤ Jag är ju halvdansk på ”långt håll” och nästa vecka startar säsong åtta av Badhotellet.

Eftersom vi bara var två personer så låste vi aldrig upp ”lillstugan” med sina två bäddar eller gick in i det lilla rummet på andra våningen med sina två sängar. Därmed hade vi mindre att städa i morse. 😉

I mer än 40 år har ett litet företag på Gotland tillverkat dessa underbara Bulhus (Skiftesverk) av Gotländskt ektimmer. Med enkel arkitektur har de byggt med den goda avsikten att husen ska ”leva” länge. En stor fördel med tekniken är att det går att använda relativt korta ekplankor. Det sägs att ursprunget fanns redan på vikingatiden.

Här ser du en del av bottenvåningen och ett öppet fönster från ovanvåningen. Det fanns många mysiga positioner för att njuta av panoramavyn. Jag älskade att sätta mig på olika ställen. Min träningsvärk i vaderna är ett bevis på det. Synd att jag inte förde statistik över hur många gånger trappan ”besegrades”. 🙂

Cirka femton meter från stugan låg södra gränsen till Ungnens fågelskyddsområde. Datumen gällde bara för tvåbenta utan vingar. Olika sorters fåglar sjöng för oss och flög i närheten. Synd vi inte hade en rejäl kikare med oss. Många spännande läten underhöll oss. Svalor såg och hörde vi nästan dygnet runt. De hade sitt bo med de små ungarna ”över min säng”. När vi satt i solskenet vid stugkanten var det skytteltrafik med mat till kidsen.

Vid olika tillfällen gick vi promenader på stranden. Ibland tidigt på morgonen. Ofta när vi kommit hem från våra utflykter.
Innan resan visste jag att vi hade tre chanser att få njuta av en solnedgång. Men min app på hemmaplan i Visby var en dyster kvist. Regn, regn och regn.

I utepingis lirade vi ihop. För att få cykla hem krävdes det att vi fixade att hålla bollen igång i XX gånger. Givetvis var det hjälmtvång. 😉 Den större gula bollvarianten som jag hade med hemifrån var bäst när det blåste till.
Hur det gick i boulekampen vill jag inte berätta om. Tror lite vagt att det var en kvinna som vann – utan hjälm. Personligen tycker jag det är både häftigare och roligare att kasta i sand. En annan teknik krävs. Klotet rullar ingenstans. En härlig sport för alla åldrar.

Tyvärr tog jag upp kameran för sent. Fem sekunder tidigare hade jag fått till en förälskelsebild. ❤
Jag har gillat alla våra Hemesterställen på Gotland sedan vi startade bloggen gotlanduppochner. Nu hoppas jag trenden håller i sig när vi nästa gång byter både kust och väderstreck.

Ps.
Glöm inte bort att gissa färg på de fem svartvita dörrarna. Eller skriv livlina en till fem gånger och du garanteras att inte bli poänglös. Nästa månad handlar det om sex svartvita dörrar.

19 tankar på “Inte så dumt…

 1. Åh, vilken härlig hemester! Underbara bilder på hus och miljö! Jag förstår att det blev en hel del träning för ben och fötter! Fönstervyn är ju bara underbar! Ja, så härligt att bara kunna gå eller cykla rakt ut i naturen.
  Kram Nilla

  Gilla

 2. Ni vet verkligen hur ni ska sätta guldkant på tillvaron. Så himla mysigt och trevligt.
  Vatten och eld har stora dragningskrafter. Det är så vackert, avkopplande och rogivande.
  Fina bilder.
  Kyrkberget har verkligen sin charm, oavsett årstid.
  Vackra spegelbilder.
  Jag föredrar/gillar solnedgångarna mest.
  Ha en fin vecka. Kram Katarina.

  Gilla

  • I det här fallet planerade vi för flera veckor sedan och passade på att boka på två platser, som ligger på olika sidor om ön. Det är skönt att bryta av från att åka fram och tillbaka under en dag. Kändes som vi åkt iväg väldigt långt bort. Fast vi bara var 55 minuter hemifrån. 🙂
   Tack för de snälla orden.
   Kyrkberget är en bra position av olika orsaker. Passar lika bra för turister som fastboende på öjn.
   Tack ska du ha.
   Kram, Bosse

   Gilla

  • Vi såg allt från fönstret. En mysig skrivlya. Den skulle jag kunna tänka mig att gå ut till vid två pass om dagen. Följa vädrets temperament. Ta strandpromenader då och då.
   Med tanke på hur ”hemappen” visade regn till 70-80 % under de fyra dagarna var vi väldigt nöjda. Men det var inte den goa värmen som vi haft i 5-6 dagar tidigare.
   Det skulle bli regn en dag. Vi fick regndroppar några minuter på bilfönstret innan vi blinkade vänster och kom in i bättre väder. På en ö kan det skilja otroligt vädermässigt från en plats till en annan. Sista kvällen var det grått och vi tog en innekväll.

   Gillad av 1 person

 3. Så fint! Förstår att ni haft fina dagar och kvällar här. Tänk, att ens hitta stugan! Här skulle jag också gärna bo några nätter.
  Tack för besöket all fin info.
  kram

  Gilla

  • Det är kul att planera boende och byta position på ön och lägga upp en planering, som sedan kryddas med andra saker eller ändras i andra hörn. Jämfört med förra året är det mesta i naturen försenat i ca 4 veckor. I nästa stuga hoppas vi att det är i mer fas med ”hur det bruka vara”. Gärna mycket blåeld.
   Tack för besöket.
   Kram

   Gilla

 4. Vilken söt liten stuga! Jag skulle inte kunna låta bli att kika i lillstugan eller i lilla rummet, jag är alldeles för nyfiken!

  Jag väntar med spänning på Badhotellet, det är så fint så jag skulle vilja semestra där. Jag har fejkat migrän en gång för att hinna hem till Badhotellet, en fikadate som drog ut på tiden.

  Va!?!? Ännu mera dörrar!? Eller menar du den pågående senaste delen av tävlingen? Jag tänkte att du kanske har en tävling där dörrarna endast är vita eller svarta, borde t o m jag fixa 🤣

  Gilla

  • Lillstugan såg vi perfekt från fönstret. Lilla rummet tittade vi direkt in i, innan vi bestämde oss för att sova i stora rummet och stänga dörren och slippa städa det rummet. Vi hade så många härliga fönster att titta ut genom.

   Vi har de sex första säsongerna på DVD. Jag hade ett tag en plan på att besöka ”alla” danska öar. I många blogginlägg på, andra bloggen, har jag lovhyllat danska serier som enligt mig/oss överglänser svenska när det gäller mycket.

   Ibland lägger jag in påminnelser. Du får inte ge mig några nya galna förslag. 😉
   Men det är sant att jag håller på att förbereda nästa års fototävling – som går i färg. 🙂 och ständigt försöker hitta bra saker till intensiva november.

   Gilla

   • Danskarna är jääättebra på tv-serier! Textremsor är dock ett krav 😂

    Gilla

   • Annars finns risken att hälften av ordmassan hamnar mellan stolarna och resten rakt ner i frukostgröten. 😉 Men vi har apat efter vissa gulliga ord som de använder istället för den svenska varianten. Det är lite samma visa som med norskan. Svenska språket känns mer stelt och lite mer fantasilöst. Eller är det bara att jag älskar variationen.

    Gilla

  • Jag gillar det konceptet. Det behövs för att bryta av turer hemifrån. Kombinationen är lyckad – om vädret vill sköta sig. 🙂 Jag älskar att ”gräva” efter möjligheter.
   Idag blir det krock klockan 20:00. Tur att tekniken har utvecklats. Inget bråk i soffan om vilken kanal som ska regera. 😉 Kanske blir det inget direkt. Någon har mycket att göra just nu.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s