Fredagarna har öppnat upp för nya möjligheter


Jag uppskattar att Solveig slutar tidigt på fredagar. Den här gången var det jag som fick välja promenadstråk. Vid parkeringen på hemmaplan, såg det inte hoppfullt ut. Grått eller åskvädersmörkblått. Men längst ut mot kusten och norrut fanns en skaplig glipa ”åkapåentrevligutflyktsblå” himmel. 😉

En tidigare gång åkte vi fel när vi ville nå Brissund fiskeläge. Innan vi vände bilen gick vi en skön påskpromenad med våra döttrar. Nu letade vi oss tillbaka till samma utgångspunkt – men med målet att promenera åt andra hållet. Mot Visby.

Vilken värme det hade blivit och vad fina molnen var. Mina ögon i nacken pockade lite på uppmärksamhet om färgen på himlen åt andra hållet, som bestod av en mörkare nyans.

En stuga för att skriva en kriminalroman med handlingen förlagd till Gotland… eller inte. Utedasset lockade inte mörka höstnätter.

Svårt att blunda för att höstfärgerna börjar inta scenen. Det är både på gott och ont. Under soliga dagar enbart på gott. Sedan vi flyttade ner genom landet har även oktober bjudit på kortärmat. I november har jag fullt upp med ”Kryssa på Gotlanduppochner” och ”Korsordsmästerskapen 2020”. Välkomna då till gotlanduppochner. Hoppas bara det tekniska löser sig innan dess.

Högklint. Denna mäktiga plats, söder om Visby.

Vi hade ingen fikakorg med oss. Däremot noterade vi möjligheter inför framtiden. Just denna blev min personliga favoritfikaplats.

Mina ögon var fästa på havet och jag skulle ha kunnat gjort en ”Bosse Lidénare”. Kliva över stättan utan att först se en bit åt vänster. Samtidigt är det mycket mer spännande att klättra.

Vi vände där. För i verkligheten såg himlen betydligt mörkare ut än på fotot. Det var dumt att chansa längre.

Vi ökade pulsen och takten och hann både till bilen och hem. Sedan öppnade sig himlen för ösregn. Åska blev det däremot inte den här gången. Ännu mer regnande blev det dagen efter. När det var som mörkast tänkte jag tillbaka på denna härliga utflykt. Det gör jag även nu på sommarens sista dag då himlen öppnade sig för en stund sedan. Tur Solveig precis hann till jobbet med sina två fullpackade sidoväskor och jag fick min morgoncykeltur, som innehöll en vacker regnbåge över havet och en söt igelkottsunge. Det här är vardagslyx för mig. 

19 tankar på “Fredagarna har öppnat upp för nya möjligheter

 1. Egentligen hade jag inte tid att skriva kommentar just nu men så råkade jag få se ditt inlägg i min ”reader” och såg bilderna och då … Jösses Bosse … vilka bilder! Den tredje på molnen … och det mystiska utedasset är som hämtat ur en av många deckare med handlingen förlagd till Gotland. Ser i bilderna att hösten nalkas även hos er.
  Vardagslyx för dig som du delar med dig av till oss. Tack för det!

  Ha nu en riktigt fin dag på ön!
  Kram Anita

  Gilla

  • Vi älskade de där molnen som såg olika ut på fotona men vågade inte ta med fler i inlägget. 😉 Synd vi inte tog fram kameran på slutet och fick med en mer hotfull himmel som hade närmat oss rejält. Här har varit sådant busväder i helgen och för en stund sedan. Tur vi inte längre har en villa med en stor källare. Hösten är på G. Därmed finns möjligheter att fånga den på bild snart. Vi har lite planer. 😉 Nu håller jag på med att planera två novembertävlingar och gå igenom årets bilder för att hitta aspiranter till nästa års väggkalender. Gör du också en sådan av dina vackra foton tro.
   Tack ska du ha. Önskar dig detsamma.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 2. Så skönt med en tidig fredag för S och jag hade gärna haft en sådan. Det gör på något vis helgen mycket längre men tyvärr. Ännu ett fint utflyktsmål och härliga bilder men visst är hösten på väg…

  Kram

  Gilla

 3. Sådana moln vet man aldrig vad det blir av! Antingen ingenting eller värsta busvädret. Ni han. Iaf med att få en riktigt fin runda!
  Stugan ser faktiskt lockande ut, utedasset till trots!

  Gilla

 4. Vilken fin utfärd jag fick följa med på. Vi har haft fint väder under helgen och idag är det 20 grader och sol. Molnen är så spännande att titta på och havet i bakgrunden. Stugan känns inte så tilltalande
  Kramar från oss

  Gilla

 5. Härligt med korta fredagar ,-) Då blir ju helgen så mycket längre, och ni två hittar ju så många möjligheter ,-)
  Härliga bilder, din fikaplats ser mysig ut!
  Vackert med höstfärger men ändå lite sorgligt!
  Sommaren gick ovanligt fort!
  Jag måste ju säga att det ser otroligt läckert ut, så fina utflykter ni hittar ,-)
  HA det fortsatt jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Det har blivit riktigt lyxigt. Men mest gillar jag Solveigs lov. 🙂 Tur jag har två novembertävlingar att pyssla med. Den här gången kan det bli riktigt spännande.
   Jag gillade den kustremsan och vi har relativt nära dit.
   Instämmer om vackert och sorgligt.
   Kram till den där Primrose som är en fena på att gissa mina favoritlåtar på åttiotalet.
   Kram, Bosse & Bobo

   Gilla

 6. Trevligt för er båda att Solveig har kortare tid på sitt arbete på fredagarna. Helgen blir ju på det viset längre och ni får rå om varandra lite mer.
  Jag tycker om dina bilder ifrån utflykter som ni gör. Dessa bilder var ju verkligen vackra. Jag älskar nämligen moln, i alla dess former. Åskmoln också, fast inte om åskan kommer nära, den får gärna vara flera mil bort ifrån där jag är.
  Bilden med det knotiga trädet och sittplankan, den är ju otroligt annorlunda och härlig. Där skulle det kännas bra att ta rast.
  Skönt att du kan komma ut på en cykeltur så där på morgonen.
  Igelkott, det var åratal sedan jag såg någon sådan.
  Var rädd om dig.
  Kram!

  Gilla

  • Det gör så mycket bara med någon timme tidigare sluttid. Öppnar upp för både det ena och det andra.
   Vi är också förtjusta i moln. Du skulle varit med och njutit. För vi hade betydligt fler molnbilder och att vara på plats slår ut allt. Sedan var det dramatiskt mörkt åt andra hållet. Något som vi fick hålla reda på. Det flyttade sig snabbt mot vårt håll/kusten. Den gången hade vi tur.
   Igelkotten är Gotlands landskapsdjur men det står ibland om att den är utrotningshotad.
   Det ska jag vara.
   Kram Bosse ❤

   Gilla

  • Nu är det väldigt instabilt väder och regnar rejäla skurar och blåser upp till det. Men jag tog på mig jackan och gick ut och fikade på balkongen. Där vinden inte kommer åt.
   September brukar bestå av minst en handfull underbara dagar med klar, hög luft och sol. Annars sitter jag här med två novembertävlingar och försöker få till något skapligt på den fronten. Bäst gillar jag mitt poängsystem med korsordsmästerskapen. Det har jag aldrig läst något om tidigare. Jag borde få patent. Eller så blir det fiasko. 😉
   Kram, Bosse

   Gilla

 7. Pingback: Den femte årstiden | gotlanduppochner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s