Grogarnsberget – andra besöket


Jag satte på solglasögonen innan jag körde iväg från soliga Ljugarn. Någonstans på de slingrande vägarna mot platsen, som vi besökte 2016 vid ett grått tillfälle på en semester, ändrades snabbt vädret karaktär.

En viss besvikelse smög in, för vi hade sett fram emot att få njuta av klar sikt och en magisk naturupplevelse från denna plats, 30 meter över havet, som fått så mycket beröm i olika sammanhang.

Paret framför oss valde en fin plats. Jag har läst att en fiendeflotta kunde upptäckas på 14-18 sjömils avstånd.

Det finns många goda skäl att återkomma hit en tredje gång. Kanske för att försöka se en havsörn på vintern. Eller kika på fornborgen från äldre järnålder. Hoppas på att möta en stor vacker apollofjäril flygande över de öppna hällmarkerna och som snällt stannade till för att bli fotograferad. Det är viktigt att ha framtidsdrömmar. Alla behöver inte vara helt realistiska. 😉
Troligtvis åker vi hit någon gång och cyklar grusvägen runt berget. Men då ska det vara soligt och varmt om de bara benen.

Men några färgklickar på marken njöt vi av innan…

… vi körde vidare mot ett fiskeläge som jag väldigt gärna ville återse i verkligheten.
Precis som förra gången insisterade Solveig på att vi INTE skulle ta den spännande högra vägen ner från berget. Hon har helt rätt min kloka fru – OM det skulle bli ett möte med ett fordon i en högre vikt och storleksklass. Men samtidigt skulle det kunnat bli en härlig upplevelse. Hade vi bott närmare skulle jag inte kunnat låta bli att… 😉

Ps. Imorgon blir det i blogginlägget vissa likheter med Grännas sötsaker. Men slicka en kall februaridag rekommenderar jag inte.

 

12 tankar på “Grogarnsberget – andra besöket

 1. Frnborg låter spännande för här finns ingenting gammalt. Däremot kan man möta apollofjärilar ganska ofta. Vi har väldigt gott om fjärilar här. Vi har gott om kyla och blåst också och det varma vattnet i sjön försvann snabbt. Nu är det knappt plusgrader på nätterna. Vilka spännande ställen ni har där nere.

  Gilla

  • Har ni inte sparat något Slänger ni allt i sjön tro. 😉
   Vad härligt att apollofjärilar är vanliga hos dig. Trist att det varma vattnet försvann så fort efter de tropiskt varma dygnen. Hoppas sommaren kommer tillbaka snart. Hos verkar den göra det i nästa vecka.
   Usch vad kallt på nätterna. 😦 Vi kan inte klaga när det gäller att hemestra. Jag har en jättelång lista på platser jag vill besöka på ön.

   Gilla

 2. Den här vägen – alltså nerför berget och vidare utmed kusten – tillhör våra favoritvägar och än så länge har vi inte råkat ut för nåt möte. Jag som är höjdrädd sitter dock lutad mot förrsätet – trots att jag vet att det inte hjälper. Men det är bara en mycket kort bit, sen är man nere vid havet och dör går det att mötas på dom flesta platser och framförallt är det väldans lite trafik! Men man bör kanske att undvika värsta turisttiden förstås…..
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Hm. Jag har både hört och läst om upplevelsen. Någon gång ska jag köra där. 🙂
   Eller välja en tid som är ovanlig på dygnet. En soluppgång däruppe skulle kunna vara njutbart. 🙂
   Här regnar det just nu. Tur vi har flera inomhusprojekt på gång.
   Kram Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s