Extra vacker kustremsa


Varje gång som jag rattar ner till Djupviks fiskeläge är det som om kroppen kommer i balans med själen. Allt känns så enkelt och vackert. Helst en sådan här vindstilla tidig morgon.

Vi la ut filten och dukade fram frukosten. Sämre utsikt går att ha. Lilla Karlsö lockar liksom storebror med sina sillgrisslor. Men denna speciella sommar går ingen båttrafik med besökare till öarna.

Solveig zoomade in och försökte räkna hur många ungar mamman hade.

Nu var det dags att plocka ner cyklarna och trampa iväg in i Ekstakustens naturreservat. Det enda som störde i början var svärmar av knott när vi cyklade i skugga. Regel ett: Ha munnen stängd. 😉

Nästa fiskeläge vi passerade var det äldre Kronvalds fiskeläge. Där enligt sägnen, den danske kungen Valdemar Atterdag och hans styrka klev i land 1361 för att ”visa musklerna” på öjn. 😦

I hamnen såg det ut som det fanns två orange båtar.

Den vindpinade strandskogen och svängarnas hemligheter förhöjde natursceneriet. Vad väntade runt hörnet? Barndomens nyfikenhet blommade upp.

Vi cyklade över färisten och fick djursällskap.

Här ser du lamm och lamm. 😉

Speglingar med mersmak. Tur att inte alla foton kommer in på bloggen. 😉

En liten kvist som ger ljud ifrån sig, kan räcka för att mamman varnar sin flock. Snabbt gick det för barnaskaran att lyda sin mammas signal. Hon hade ingen susning om att Lidéns är ett fredligt par.

Tillbaka hos ”Den lille blå”. På hemvägen längs väg 140 kunde vi konstatera att pulsen på Gotland hade höjts rejält jämfört med nedresan några timmar tidigare. Nu tog jag platsen utan ratt och kunde njuta för fullt av vallmo, blåeld och röda pukvete, som jag blivit så förtjust i på sista tiden, längs dikeskanterna.
Tänk om det gick att bromsa tiden vid den här tiden på året och kompensera med att öka tiden när det regnar och blåser höststormar?

30 tankar på “Extra vacker kustremsa

 1. Oj, oj, oj! Nu blir jag så där stum igen. Jag har förstorat varenda bild, flera gånger och bara suttit och tittat och tittat. Njutit och njutit. Det är ju helt osannolikt vackert. Allt flyter ihop till det superstora blå. Du vet ju min fascination av vatten och speglingar. Det här skulle kunna platsa i en resebroschyr för Gotland. Ni skulle bli invaderade. Gillar också sista bilden hur ”Den lille blå’ gifter sig med det jättelika blå. Tack för att jag fick njuta av dessa fantastiska bilder!

  Kram Anita

  Gillad av 2 personer

  • Tusen tack för dina snälla ord om vår blogg. ❤ Jag älskar ju också färgen blå. Förra veckan var en toppenvecka som vi försökte utnyttja på bästa möjliga sätt. Nu när vi håller på med hemmaprojekt och det regnar och blåser ute får vi ha gamla minnen i huvudet. Sedan gäller det att ta paus och sticka ut en sväng om det ser lockande ut utanför fönstret. Det gjorde vi ex. igår morse.
   Du hade garanterat älskat förra veckans väder och ex. denna turen. Vem hade inte gjort det? Men det gäller att sticka iväg tidigt. Samma resa som vi gjorde då hade varit helt olik om vi cyklat där under dagen. Då hade vi inte kunnat ha fokus på allt fint omkring oss.
   Sedan några veckor tillbaka finns gotlanduppocher med i en e-tidning. 😀
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Så fina bilder från Djupvik! Det är barndomsminnen för mig och där har jag och familjen tillbringat många härliga dagar och jag tycker fortfarande om att åka dig och bada och Åke älskade att åka längs Ekstakusten.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 3. Åhh, vilken härlig utflykt, och vilken underbar plats och utsikt att duka upp frukosten på, livskvalité ❤ Ljuvliga bilder från cykelturen, och tack för att jag fick följa med 😀 Ha en bra dag!

  Gillad av 1 person

  • Om jag blir låg i november kan jag titta på bilderna igen. I den månaden brukar jag inte ha tid att bli låg. Den brukar rusa fram med allt jag har att göra med tabeller och annat. 🙂
   Just nu är det höstrusk utanför fönstret. Vilken tur vi har annat att göra på hemmaplan. 🙂 Nyss såg jag på Insta en underbar bild på Haväng. Där skulle jag velat bott ett par nätter. Har varit nära några gånger. Men annat har kommit emellan.

   Gilla

   • Jag kommer ihåg när vi bodde i Hjo. Då hände det att vi bodde på VH. Vi var med i föreningen och fick hem katalogen. Ett år var Havängs VH på första sidan. Hade blivit utsedd till Sveriges finaste/vackraste?. Då föddes fröet att bo där någon gång. Lite inspirerad av en Lundell skiva som gick varm ett tag.
    Många år senare, under Ystadtiden ville jag hyra ett annat boende där som heller inte blev av en hösthelg. Någon gång… 😉

    Gilla

 4. Helt underbart! Vilken fantastisk dag ,-) Mycket vackert, och jag älskar bilderna!
  Vilken mysig ö ,-)
  Att hitta en plats som ger sån ro, är guld värd.
  Lilla blå är fin..det rullade in en blå bil på vår gård, vi satt på balkongen och fikade. Nu kommer Bosse och hans fru sa jag ,-)
  Bromsa tiden är ett måste! DET Går för fort, vi har för kort tid med allt det fina. Ja betala tillbaka när det regnar med lite snabbare takt! ,-) det skulle vara kanon!
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

 5. Så underbart vackert och vilken härlig utflykt! Följer er ju på Instagram och har sett ljuvliga bilder även där! Har även bläddrat lite bakåt här på din blogg och njuter av bilderna och att ni fick se soluppgången. Ja, det är en vacker ö ni bor på och det är så roligt och fantastiskt att ni utforskar den på alla de sätt. Det känns verkligen som om jag får vara med på era utflykter. 🙂
  Må gott och trevlig helg!
  Kram Nilla

  Gillad av 1 person

  • Insta brukar få en liten ”slev av vissa inlägg”. Solveig sköter den biten. 🙂
   Förra veckans ”vindro” skapade möjligheter till fina speglingar. Helt annat läge nu. Det var därför vi startade upp hemmaprojekt som var bestämt sedan länge.
   Jag är inte bortskämd med soluppgångar. Men nästa gång blir det en solnedgång.
   Tack ska du ha.
   Helgkram Bobo

   Gilla

 6. Vilka fantastiska bilder och härligt inlägg från er vackra ö. Känns nästan som jag är med på utflykten och jag får en genuin ökänsla som i allt du berättar om.

  Önskar dig och Solveig en skön fortsättning på sommaren. Kram 🤗

  Gillad av 1 person

 7. Fina speglingar och söta djur och fåglar. Det är så roligt följa med på era utflykter och lyckliga ni som har så många vackra platser i närområdet. Verkligen en lisa för själen att hälsa på i din blogg.

  Ha en underbar sommar och varma kramar 🥰

  Gillad av 1 person

 8. Vilka jättefina turer ni gör. Vet att jag även varit här i Djupvik. Känner igen det till namnet och att dte var väldigt vackert. Men tyvärr faller det bort en del med åren. .
  Fantastiskt att ha så mycket vackert inom räckhåll och jag är så glad över att få åka snålskjuts med er. Ljuvliga bilder och miljöer.
  kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s