Hemestra på ny kustsida


För första gången i vårt liv skulle vi sova på östra Gotland. Vårt val hade fallit på den anrika semesterorten Ljugarn, en ort som fortsatt att hålla ställningarna i 120 år. Samhället och hela Gotland har mycket att tacka prinsessan Eugenie för. Det var hon som såg till att bollen kom i rullning och drog hit dåtidens kulturelit och dess svans.

När Solveig gick in för att fråga efter var stugan låg vaktade jag bilen och funderade på om vår önskan om att få uppleva en magisk soluppgång skulle gå i uppfyllelse. Svaret finns redan i två varianter i tidigare inlägg. En dimmig och en magisk.
Vi fick verkligen användning för cyklarna. Både på dagarna och nätterna. 😉

Så här såg stugan ut på utsidan.

Givetvis fotade jag numret. (kommer inte med i någon novembertävling) 😉

Egentligen var stugan för sex personer. Vi stängde till två sovrum (slapp städa) och valde det största. Vi sa det efteråt. Detta var den finaste stugan som vi bott i på Gotland och…

… detta var de dyraste jordgubbarna som vi någonsin köpt. 80 kronor.

Det var ett naturtrevligt område med gratis fågelsång. Nära till de ställen vi ämnade besöka. Vi rekommenderar stugbyn varmt. Mellan tallarna kunde havet anas. Alltså nära att cykla ner till Östersjön.

Remi både i kinaschack och ”dopp i sjön”. 😉

Fotnot:
Nästa gång kommer ett nytt inlägg i kategorin ”På två hjul”. Ännu en gång lyckades vi trampa fram och tillbaka längs en ljuvlig liten kustväg, utan att möta något trafikant på vägen.

21 tankar på “Hemestra på ny kustsida

 1. Fina stugor på både insidan och utsidan ,-) Smart att stäng ner två sovrum!
  Ja för en gångs skull kan jordgubbarna få kosta ,-) Fotar också alltid numret ,-))
  Ni njuter av tillvaron och det ser härligt ut!
  Jag som trodde ni skulle sakna Skåne, ser ju att det finns underbara platser på Gotland ,-)
  Ha det jättefint ni båda! KRAM Primrose ,-)
  Som tänkte ha lite musikunderhållning nu ,-))

  Gilla

  • Vi blev glatt överraskade. Städa är inte så kul.
   Det är en mycket vacker ö vi bor på, men Skåne och Österlen var vi också väldigt förtjusta i. Just nu har vi två döttrar som bor i landskapet. Förhoppningsvis blir livet vanligt igen och vi kan göra återbesök där.
   Det där låter spännande. Undra vad det innebär.. Hoppas det blir trevligt.
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Så fin stuga! Där ser verkligen mysigt ut. 80kr gav vi för jordgubbar midsommarafton. Läste de som gett 129kr!!!
  Idag kostade de 30kr, känns rimligare.

  Gilla

 3. Ljugarn är ett mysigt ställe, som vi besökt många gånger under åren som gått. Krister och jag var till och med där på seglarläger när han var i 10-12 åråldern. Nej, det var inte jag som seglade….
  Kram, Ingrid

  Gilla

 4. Vilken fin stuga och så smart att stänga två av sovrummen. Jordgubbarna ja, de kostade 80 kronor här på midsommarafton och sedan dess har vi inte köpt några. Förr blev det två liter varje dag men sådana tider är förbi.

  Kram och god fredag!

  Gilla

  • Hade det varit tre par som kommit dit kunde det bli låg stämning om dåliga förlorare drog nitlotten. ,) Betydligt mindre. Passar för en stor barnfamilj. Det är kanske inbillning. Men jag tycker att jordgubbar generellt smakade godare förr.
   Kram, Bobo

   Gilla

 5. Så fin stuga både ute och inne. Jag betalar inte 80:- för jordgubbarna men nu kostar dom 35 och det är ok.
  Tog ett dopp på morgonen och det var skönt.
  Varma kramar från oss.

  Gilla

 6. Vilken mysig stuga, förstår att ni trivdes där. Smart att stänga sovrum ni inte behövde. Städning är ingen hit i sommarvärmen. Jag håller med dig att jordgubbarna är inte lika goda som förr och jag tror inte det är inbillning 🍓🍓

  Kram ❤️

  Gilla

 7. Härlig plats och mysig stuga. Så avkopplande och lite äventyrligt att sova borta då och då. Lite miljöombyte är kul. Jordgubbar är sommar för mig men inget är som de man plockar själva och äter direkt 🍓

  Hoppas du och Solveig får en underbar sommar. Kram ❤️

  Gilla

  • Under de sista månaderna har det funnits åtskilliga billiga möjligheter att hemestra på olika sätt. Det brukar alltid vara trevligt att byta miljö och få andra möjligheter. Nu har vi provat på allt möjligt de sista månaderna. Att packa allt på kvällen, bre smörgåsar, värma termosarna och bara behöva fixa kaffe och plocka ner från kylskåpet och komma iväg senast fem är riktigt stimulerande. Vi har vaknat innan mobilväckningen varje gång – än så länge. 😉 Vilken känsla det är att åka på nästan helt bilfria gator. Se djur m.m och nå nya platser och inte möta några människor. De kan vi möta i andra sammanhang – i lagom antal. 🙂
   Tack ska du ha. Önskar detsamma till er. ❤

   Gilla

 8. Vilket bra val! Och stugan perfekt med sitt läge.- Här hade jag gärna tillbringat både en och flera nätter. I Ljugarn har jag varit både per cykel i början av 70-talet och senare när vi tillbringade några somrar i Kyllai. Men jag skulle gärna komma tillbaka.
  Jättefina bilder!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s