Krusmyntagården – njutbart för alla sinnen


Det finns platser på Gotland som väcker nostalgiska minnen. Krusmyntagården är en sådan. ”Minns du?” säger vi till varandra och ler.

Skylten presenterar vad du som besökare har för alternativ om du kommer hit.

Eftersom vi var på plats innan butiken hade öppnat började vi med att strosa omkring en stund i Örtagården. Utsikten! Färgerna! Dofterna! Stillheten! Allt det som vi söker på våra utflykter fanns på plats. Alla sinnen vaknade till liv.


Jag behövde inte använda min app för att identifiera växterna eftersom det fanns snygga, prydliga skyltar som berättade vad det är som växer i de olika pallkragarna.

Piplök – nu har jag lärt mig något nytt igen! Visste inte att den fanns.

Kan inte låta bli! Rosor är alltid rosor… och änglar gillar jag…

Riddarsporre – ståtlig och dessutom så intensivt blå…

Klockan blev tio och vi drog oss upp mot butiken. Stannade till och läste den tänkvärda skylten: ”Jäkta inte – sitt min vän. Bortglömd vila får du ej igen.”

Så mycket det finns att välja på…

Kanske något med smak av Gotland?

Eller något riktigt sött?

Varför inte ett insektshotell?

Nostalgi igen… Kan riktigt höra rösten: ”Men mamma jag har ingen kanin med just den färgen.”

Citronträdet bär frukt och blommar på samma gång. Vackert!

Havet! Vi vandrade ner och fick ännu en gång sitta vid ett spegelblankt hav och lyssna till fåglarna… Livskvalité

Text och foto: Solveig Lidén

27 tankar på “Krusmyntagården – njutbart för alla sinnen

 1. Livskvalité är det verkligen när det finns sådana platser. Krusmyntagården (har alltid haft svårt att säga det, vill bli krysmynta). Visst var det väl ett av Pippis namn? Bilden med den mogna citronen och blommorna, så jättefin. Visar på något vis livets skeenden. Och tänk att det behövs skyltas till ”Havet”. Det vackra blå. Tycker jag anar det i bild nummer tre uppifrån. Hur det flyter ihop med himlen.

  Ha nu en jättefin söndag!
  Kram Anita

  Gillad av 2 personer

  • Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta… Blev tvungen att ta hjälp av google 🙂 Visst är det vackert med alla dessa blå nyanser som naturen erbjuder. Just nu är blåelden alldeles fantastisk här på Gotland, tala om blåa hav – på land… Ha´en fin fortsättning på sommaren! Kram Solveig

   Gilla

  • Trots det fina vädret och värmen… så blev det inget dopp. Bara fika med en fantastisk utsikt över havet. Vi är dessvärre badkrukor båda två… Kramar tillbaka

   Gillad av 1 person

  • Ja verkligen och dessutom bor vi ganska nära så det är lätt att ta sig dit. Den här gången tittade vi bara med ögon och kameralins. Hade ju inga ”små” med som ville handla 🙂 annars hade definitivt en av kaninerna fått följa med hem. Kram

   Gilla

 2. Ett ställe helt i in smak. Kan nästan känna dofterna när jag ser de vackra bilderna. Spännande affär också. Sitta vid ett spegelblankt hav är så rofyllt.

  Ha en fortsatt skön sommar. Kram 🌿🤗

  Gillad av 1 person

  • I butiken finns mycket som tilltalar både smak och luktsinnet och utomhus är det njutbart att bara vara. Längtar efter ett spegelblankt hav igen för nu har vi fått tillbaka det ”blåsiga” vädret och det tilltalar mig inte. Önskar dig detsamma – en fin fortsättning på sommaren! Kram

   Gilla

  • Tack! Visst är det. Mycket att njuta av på ett och samma ställe. Bara att välja efter tycke och smak. Den här gången nöjde vi oss med att titta och fota. Önskar dig en fin fortsättning på sommaren!

   Gillad av 1 person

  • Ja här är det nog svårt att inte hitta något som man tycker om. Kul att det dessutom är mycket som har ”smak av Gotland”. Önskar dig en fin fortsättning på sommaren!

   Gilla

 3. Vi har varit där en enda gång! Anledningen till det är att det var för 20 år sen och hela stället var så otroligt nedgånget och det fanns inga trevliga matställen eller nåt för övrigt att njuta av, så det har aldrig blivit nån mer gång…tråkigt nog kan man ju se nu!
  KRAM/Susie

  Gillad av 1 person

  • Oj då har ni missat allt det fina. Ni får ge det en ny chans när ”corona-eländet” är över. Det är dessutom en jättefin promenadsträcka längs havet om man går ner där skylten visar. Önskar er en fin fortsättning på sommaren! Kram

   Gilla

 4. Verkligen livskvalité att få komma till sådana här platser och kika runt bland allt vackert! Riddarsporren är så vacker – den intensivt blå färgen sticker ut!
  En dag att lägga till i minnesbanken tänker jag mig. ❤
  Kram från Nilla

  Gillad av 1 person

  • Ja visst är riddarsporren något alldeles extra med sin intensiva färg. Vi fyller på vår minnesbank allteftersom sommardagarna går (och de försvinner iväg alltför snabbt..) Tror vi behöver det om det blir lika grått i höst som det var förra året. Har vi dessutom ”coronaeländet” ovanpå det så behöver vi verkligen många fina sommarminnen att tänka tillbaka på.
   Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s