Naturskönt andningshål


Vädret var grått och opålitligt i Visby. Ändå tog vi med kaffekorg och åkte en och en halv mil norrut längs med kusten. Vi blinkade vänster in på den branta raka grusvägen, där vi såg det lockande blå havet framför vindrutan.

Bilen parkerades med fronten mot det vackra fiskeläget. I Nyhamn lyste den gula lampan och mössan och vantarna kunde förpassas till fickorna.

Du som deltog i min novembertävling 2019, med en bild och tre alternativ, minns säkert skoträdet.

Mycket spännande är på G i naturen. Jag är ödmjuk mot att ännu en gång få vara med på resan.

Härligt att se att blåsipporna envist håller sig kvar. Flertalet ännu lika fina.

Så länge de inte växer förbi grässtråna till antalet, i min egen trädgård, är de färgklickar som jag uppskattar. Nu när Familjen Lidén tagit paus från egen trädgård är maskrosorna och jag alltid sams. 😉

Jag inser att paret hade lä bakom sig. För riktigt så varmt upplevde vi inte promenaden med vinden mot oss. Däremot hade jag 46 grader i solen för några dagar sedan på balkongen.

Boule. En trevlig aktivitet som passar förträffligt att utföras av tre generationer samtidigt. 😀 Vi får inte glömma bort att lägga våra klot i bilbagaget. De kan komma till användning lite varstans, när vi tar en transportpaus.

Tillbaks till bilen tog vi ut kaffekorgen och en pläd och vandrade upp till en ledig bänk med bord. Livet är stundtals enkelt att leva. När vi senare återvände till Visby var det grått, blåsigt och kyligt.

Efterord:
I nästa blogginlägg ska Solveig presentera sin andra färg i kategorin Naturen i färg. Förra gången var det vitt. Vilken tror du det är för mars och april?

14 tankar på “Naturskönt andningshål

 1. Vilken härlig utflykt och tänk att blåsippor och maskrosor blommar på samma gång. Visst är dom vackra att titta på … de små solarna i gräset. Men besvärliga när dom går i frö och sprider sig över nejden … och vår gräsmatta … 🙂
  Färgen för mars och april kan ju bli blå som i blåsippor och scilla … eller kanske gul, lite typisk vårfärg och förknippad med påsk. Spännande ska det bli i varje fall.

  Hoppas ni får en fin söndag!
  Kram Anita

  Gilla

 2. Härlig utflykt, och fina bilder 🙂 Skoträdet är läckert, och boule är såå roligt, tycker jag – och alla kan vara med 🙂 Perfekt att ha liggande i bilen. Ha en fortsatt fin söndag, och va rädda om er på Gotland ❤

  Gilla

 3. Det ser varmt och skönt ut på bilderna. Har också sett folk i bikini. Och i shorts, linne och badskor. Så varmt är det inte.
  Ni fick en fin utflykt iallafall ☺️
  Jag tror hon väljer gult.

  Gilla

  • Stor skillnad mot Visby de timmarna. En del tycks aldrig frysa.
   Det var en planerad tripp som blev bättre än väntat. Idag var det speciellt. Vi körde fel. Det var kyligt. Ändå knöt vi ihop säcken bra. Helt andra stopp och vägar. Lyckades springa på årets första orkidé. En ensam en.
   Där har du helt … 😉

   Gillad av 1 person

 4. Det är så roligt att följa med på era utflykter och jag njuter verkligen av dem. Skoträdet minns jag men hade glömt var det fanns. Men nu så, när jag såg det igen och läste namnet på nytt så kom det hela tillbaka.
  Hav, vackra blomster och skir grönska – Det kan inte bli så mycket bättre. Jo, med gott sällskap blir det än bättre och med en kaffekorg med.
  Önskar er en fin söndag.
  Kram

  Gilla

  • Minns att jag plockade bort bilden för att kunna ha den i tävlingen. Den här gången var där soligare än förra gången vi var där. Den tredje gången vill jag ha blåeld och annat som lyser upp fiskeläget som får ett eget inlägg.
   Fy vad kyligt det var under dagens tripp på östra sidan. Vi hittade inte vårt mål. Blev ändå skapligt när vi summerade resan.
   Kram

   Gilla

 5. Såg ju fint ut men isvindar är hemska. Här klarade jag att vara ute ett per timmar men nu har jag gått in för att värma mig. Blir kanske bättre när isen smält bort från sjön. Sädesärlan kom idag och den är ju vårens bärare så visst är våren på vg

  Gilla

 6. En härlig utflykt med sol, blå himmel och en bit av havet. Det är mycket som slår ut nu så det är bara att njuta.
  Nästa färg bli gul.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Det är en lyx att kunna mixtra mellan hav, skog och berg. Igår körde vi vilse och hamnade på helt andra ställen än vi tänkt oss. Det blev bra ändå. Men vi frös. Nu när jag läst på i efterhand inser jag att jag gärna åker tillbaka dit igen – senare i maj när där är som vackrast för att komplettera synintryck och kommande blogginlägg.
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s