Fridhems kaffestuga


Snällt att tidigt upplysa om läget. 🙂 Jag tror jag kom åt den absolut sista bilparkeringen bredvid ett träd. Det var riktigt snål med plats. Trädet vägrade att flytta sig en enda mm.

I denna anrika sommaröppna kaffestuga har det serverats nygräddade våfflor sedan 1940-talet.

Ingen tycks välja ett inomhusbord denna eftermiddag.

Sommarvärmen och vyerna vinner såklart i ”rätt väder”.

Skuggan föredrar några sällskap..

Den vitklädda mannens halländska fötter sökte sig till första parkett.

Jag har för mig att jag fick smaka. 😉

Vilken utsikt vi hade. Jag zoomade in Högklints norra sida. Vackert där och något som du kan se och och läsa mer om i ett äldre inlägg.

Ingen plats för höjdrädda.

De väljer kanske att istället guppa omkring på Östersjön och ha det bra.

Andra föredrar solning på stenstranden. Få badade.

Trion är på väg tillbaka dit efter glassinköp. Säkert något som barnen längtat efter. Undra vad grabben valde?

Ser rofyllt ut. Men jag tror att kvinnan spejar mot den mörka himlen norr ut. För det såg ut att dra ihop sig till åskväder.

Detta var fik nummer 18 som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Arton pärlor med det ”lilla extra”. 

 

18 tankar på “Fridhems kaffestuga

  • Det var första gången jag besökte k-stugan. Mysigt att sitta där ute och njuta av utsikten och av fikat.
   Jag skulle vilja komma in i det huset och gå husesyn. Har du varit där inne? Jag tänkte göra ett eget inlägg om huset, strandstugan och vattenfallet som jag inte vet exakt var det ligger.
   Kram Bosse

   Gillad av 1 person

  • Det var min första tanke. Sedan kom jag på att jag inte ”jobbar” på det viset med denna bloggen. Inte som ”Sex mil hemifrån” på den andra bloggen. 😉 Dessutom tror jag det är värt ett eget inlägg någon gång. Tänk om din önskan gick i uppfyllelse. Där skulle jag väldigt gärna vilja fika och lyssna på vad ”väggarna” hade att berätta. 😉 Hon verkar ha gjort mycket gott för de som inte hade så gott ställt.

   Gillad av 1 person

  • Det tror jag inte. Du vill ju äta pizza tre gånger om dagen. 😉 Här är en bra plats för att unna sig något gott med tanke på nära möjligheter att direkt förbränna ovälkommet i kroppen. Kuperat åt alla håll och kanter. Nu är det stängt i kaffestugan för denna säsongen. Såg att de stängde söndagen den 1 september. Kul att äntligen komma dit. Vi har ju varit på Högklint de flesta semestrar. Då har vi svängt av högt upp istället och tagit samma väg tillbaka. Lite rörigt biten utanför ”Pippi Långstrump” stället. 😉

   Gilla

   • Åh nej, inte tre gånger om dagen. Men då och då. En gång i veckan tycker jag egentligen är för mkt, men en gång i månaden skulle funka utmärkt för nig.
    Bra med motionen på väg till och från då😎
    Nästa gång får du hälsa Pippi från mig!

    Gilla

 1. Så skönt att ”landa” här i Fridhems kaffestuga efter att ha vandrat med Ditte upp till Hitlers Örnnäste. Det tog verkligen på, så desto skönare att sätta sig ner här och äta gott fika till en god kopp kaffe. Jag är fullständigt säker på att allt smakade en bit av himlen. Vilka vyer till det hela också!

  Torsdagsblåsig grådaskig Ålandshälsning med 16 gradig värme 🙂

  Gilla

  • Fast jag blir sugen på att läsa och se på Dittes otäckheter. Jag har åkt förbi nedanför och sett Örnästet på håll men aldrig varit uppe där. Men jag förstår att det är lugnare och behagligare tempo vid kaffestugan och dess utsikt. Du hade säkert trivts där som fisken i vattnet.
   16 låter ändå okej. Här är 17.6 grader just nu. Pendlar hela tiden mellan varm solig tillvara och kall höstlig. Dessutom ösregn ibland. Skönt att ha tak över huvudet. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s