En extra effekt

Som det kan bli. Vi var ute och gick en tidig morgon gränderna innanför ringmuren. När vi nådde Strandgatan bestämde sig Solveig för att se hur en bild blev om hon valde inställningen SCENE och vred vidare till kategorin STRAND/SNÖ. I morgonskenet noterade hon inte att det av misstag blev EFFECTS och FOTOILLUSTRATIONER.
Vi tyckte båda att bilden blev cool och bestämde oss för att välja det några gånger till och kanske lägga in ett eget inlägg. Så håll till godo.

Visbys största packhus är 28 meter högt och heter Liljehornska huset. Numera är det ett bostadshus med lägenheter.

Fina Kalk hotell ser du till höger. Där hade vi i början av januari en mysig hotellvistelse, som vi mer än gärna gör om någon gång.

Burmeisterska huset med sina omtalade målningar.

Här har vi precis tagit oss uppför Rackarbacken. Eftersom det inte dök upp några bilar kunde vi gå i gruset, mitt i gatan.

Vi vill önska dig besökare en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR. Vi passar även på att tacka för trevliga kommentarer längs fjärde bloggåret med gotlanduppochner. Detta är inlägg elvahundranittiotvå.
Kram Bosse & Solveig

38 tankar på “En extra effekt

 1. Ja men det blev ju riktigt häftiga bilder, som målningar. Vilka roliga inställningar ni har i kameran. Kul att pröva och leka med.
  Ellvahundanittiotvå inlägg – imponerande!
  Vill också önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

  Kram från Kringelstan

  Gilla

  • Ibland kan fel bli bättre än verkligheten. Tror vi kör det några gånger till. 😉
   När det är lite gråväder och dimma i tillvaron har jag alltid haft olika morötter för att lura min hjärna. Ofta funkar det. I de mest skilda sammanhang. Därför började jag exempelvis med bloggstatistik. Egentligen bara för min egen skull. Bra sätt för att försöka fördela olika kategorier. Samtidigt är jag ingen nörd som går och tänker på det speciellt ofta. Mer för stunden.
   Tack ska du ha. Hoppas du haft det bra. Om en timme kommer det att bli ännu tystare här. Då blir det en ny levande leverans till flygplatsen.
   Kram från ett grått Visby

   Gilla

  • Det finns en del andra möjligheter också som kan vara kul för stunden. En del blir rätt dåliga.
   Vi har haft mysigt med många skratt och hunnit med många olika aktiviteter. Men snart är det dags för en sista tur till flygplatsen. Sedan blir det overkligt tyst ett tag. Visst finns det flera fördelar med att bo närmare och kunna slinka in på en fika. En får vara tacksam för att det inte blivit Sydafrika och Moskva. 🙂
   Tack ska du ha. Hoppas du haft det bra.

   Gillad av 1 person

  • Kul när det blir ”bra” när det egentligen just då var en felinställning. Samtidigt känner jag igen inställningen. Tror det finns en del instagramvänner som använder den flitigt. När man vet hur det ser ut i verkligheten finns vägen till ”facit” närmare.
   Tack ska du ha. Hoppas du haft det bra.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Vad dramatiskt det blev! Väldigt effektfullt!

  Här råder stilla frid, endast kissarna och jag är hemma. Skinkan står och ugnsbakas. Jag jobbade till 11.00, sen raka spåret ut på landet. Gissar att det börjar bli kaosartat i stan. Mitt enda aber just nu är, vart f@# la jag julgransmattan? I-landsproblem, dyker den inte upp så är det ju faktiskt struntsamma.
  God Jul till er med!

  Gilla

   • Om man har alla andra julsaker i en garderob på övervåningen så är en liten träsoffa med lock ute på altanen ett otippat ställe. I den låg även några dessertskålar som jag letat efter i några år. Jag borde sett dom när jag klämde ner mattan så troligen flög den dit själv!

    Gilla

 3. Ibland har det lätt för att bli bra och det blev det verkligen denna gång!
  Själv passar jag på att tacka er båda för intressanta och trevliga inlägg samt spännande tävlingar!
  Nu hoppas jag att ni får en härlig jul och får rå om döttrarna några dagar.

  God Jul och en julkram!

  Gilla

 4. Det blev härliga bilder.
  Vill tacka för alla intressanta och fina inlägg samt roliga tävlingar under året. Ta hand om er och ha ett härligt slut på året. God Jul och Gott Nytt 2023 Marie och Walle

  Gilla

 5. Så fina bilder! Och väldigt roligt att testa och se vad som händer med en ny inställning på kameran-
  Tack för allt ni har bjudit på under året. Har oftast läst men inte varit så flitig med kommentarerna-
  Önskar er en God Jul.
  Kram

  Gilla

  • Tack ska du ha. Ibland är det spännande att utveckla det tekniska. Samma här. Jag skriver bara kommentarer på tangentbordet vid den fasta datorn. Däremot ser jag och läser bloggar och annat via paddan och mobilen. Men varken jag eller mina fingrar gillar att skriva med enstaka fingrar.
   Nyårsaftonkram tillbaka

   Gilla

 6. Känns som om Visby är vacker vare sig det är grönt eller vitt av snö. Husens olika färger framträder fint i det vita. Ha nu ett gott nytt år och hoppas att vi får leva vidare i fred och frihet och det är minsann inte alla som får det i länderna i öst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s