Livet kändes så lätt

När andra sov parkerade vi ”Den lilla blå” bredvid några husbilar vid Sjaustru fiskeläge.

Därefter paxade vi bordet med bänkarna, placerade på höjden. Vilken mysig vy vi hade härifrån. Ser du att ”spegelbåten” gör sig färdig för en morgontur? Eller är det bara jag som ser och vet.

Himlen såg oroande mörk ut åt höger, längre bort. Skulle vi hinna komma tillbaka innan ett åskväder tog över scenen? En bil kom inkörande och en man klev ur.

En kort stund senare var han på väg. Vi förstod att han gjort resan förr. Vi följde hans rutt medan vi njöt av vår medhavda frukost. En bit från strandremsan sänkte han farten och ströp motorn. Det tog inte många minuter innan han vittjat nätet och styrde tillbaks till hamnen igen.

Det var gott om fåglar som satt på udden. Tyvärr blev det ingen skärpa i bilden som skulle kunnat visat dig det. Inte heller deras ”prat/sång” går att redovisa.
Vi gick ner till bilen och satte in frysväskan och korgen. Nu var vi betydligt mer redo klädmässigt m.m. än https://gotlanduppochner.com/2021/10/05/som-vi-fros-del-1/

Nu längtade vi efter att gå lite längre, än de där kalla metrarna förra gången, av Grynge/Sjaustruleden. Orange färg på ”stubbarna” skulle lotsa oss fram och tillbaka.

Käkar han också frukost? Antagligen tycker han att det är stengott.

Solveig tyckte det såg ut som två krokodiler som biter varandra.

Här ser du att vi är på rätt led. Denna led ingår i något större som heter Östkustleden som är hela 73 km lång och går mellan Närsholmen och Anga. Vi befinner oss också i ett litet naturreservat som heter Danbo. Antagligen döpt efter mig och min bror. Varför måste jag komma sist? Bodan. Nä. Jag är lillebror och rättar in mig snällt i ledet. 😉

Hm. Första gången som jag råkade radera en bild vid inläggning. En riktigt fin bild. Vad duktig jag är. Men jag är tacksam för att det inte är – än så länge – samma strul och konstigheter som det var igår. Då gav jag upp till slut och gjorde ett nytt tidskrävande inlägg en stund senare. Men på plats såg det ut som vanligt. Mysko. Men här under vandringen fanns inget strul. Som vi njöt. ❤

Då och då mötte vi människor i alla åldrar. De flesta var ute och morgonjoggade. Leden går längs sand- och klippstränder och genom barrskog. Det sistnämnda blev inte lika bra på foto. Därför kom inte de bilderna med i inlägget. När vi gick tillbaka tog vi ut svängarna och sökte oss allt oftare längre ner mot vattnet. Därför tog den sträckan längre tid. Inte alltid så lätt att gå på ”naturliga” stenar i olika storlekar. Men alltid mer spännande. 😉

Den där båten kom med på många bilder. Vi skulle kunnat gjort en svit bara med den. Tror vi skippar det.

De mörka molnen såg vi inte till mer. Därmed hade vi inte bråttom tillbaka. Vilken härlig start på en sommarmorgon. Snacka om livskvalité.

Kompisarna på parkeringen hade inte startat upp den nya dagen. Visserligen rörde det sig i den närmaste husbilen när vi kom tillbaka.

23 tankar på “Livet kändes så lätt

  • Det var därför den fick ta tätplatsen i inlägget. Men långt ifrån lika snygg som den med liknande färg som vi tog på Ekstakusten för två somrar sedan.
   Tack. Det blev en intensiv Hemester med blandat väder. Vi försöker hinna med så mycket som möjligt utomhus innan löven ramlar av och regnet ”piskar” oss och det är skönast framför brasan på hemmaplan. I vårt fall en konstgjord variant. 😉 Tur stugan vi hyrde var varm och trevlig. Men det märks vart det brakar iväg med stora jättesteg. Få stugor i området som var uthyrda. Få som tältade och hade husvagnar på området. Men när solen gjorde besök kändes det ”göttestunder”. Badfria stunder såklart. Men vi såg ”djärvisar” som i kylan tog ett morgondopp. Själv hade jag vantar. På händerna. 😉

   Gillad av 1 person

 1. Vilken härlig vandring och vädret såg helt härligt ut. Vilket spännande ställe ni kom till med många överraskningar minsann. Här börjar älgjakten nu och man får hålla sig hemma för dom sitter överallt med sina gevär. Det samma föresten för jag har ramlat med cykeln cch har ont överallt. speciellt revbenen.

  Gilla

 2. Vilken otroligt vacker miljö och ännu en härlig utflykt! Tack för att vi fick hänga med på den. Stengott var verkligen ordet och visst ser jag krokodilerna.

  Önskar en fin fredag nu!

  Kram

  Gilla

  • Här handlar det verkligen om rätt väder. Nu har vi njutit där fler gånger än det motsatta, som när vi var där första gången och frös och snabbt klev in i bilen igen.
   Ganska snälla krokodiler.
   Det blev en väldigt trevlig fredag och helg. Men solen gäckade oss ibland. Regnade gjorde det under en natt. Var lite spöklikt när jag var uppe en gång och tittade ut genom stugfönstret. Jag var helt säker på att minst en ljusskygg individ smög vid stugan mitt emot oss. Visade sig vara vajande ”skuggtallar”. Ibland är det bäst att ha lagom med fantasi. S instämmer säkert – ibland/eller ofta. 😉
   Kram

   Gilla

  • Bra att du också ser det självklara. 😉
   I rätt väder är det en njutning av klass. 🙂
   Tack. Vi var på Hemester och hyrde en stuga. Trevligt många sätt. Men också en aning om höstens annalkande. Tur det mest regnade på en natt. Sedan var et även väldigt kyligt när vi cyklade för att titta på en soluppgång.

   Gilla

 3. Vilken ljuvlig morgon! Alltså, den blå färgen på vattnet, där båten som blev avbildad så många gånger, är med är ljuvlig. Och oj, det ser nästan ut som stenmonstret ska sluka det lilla trädet till frukost. Och visst är det två krokodiler som biter varandra. Ingen tvekan där.
  Hm, har det varit problem med WordPress. För en gångs skull verkar inte jag ha drabbats. Var inne och jobbade med ett inlägg igår lite till och från och allt var precis som vanligt. Blev ju dock nyfiken och gick in på forumet och tittade och såg att det varit problem i editorn (men bara där) med textblocken som tydligen bara blev som en lång sträng eller något liknande. Men det var bara vissa teman som var drabbade, kanske var ditt ett av dom. Såg också att ”Staff” svarade imorse att det nu var löst så förhoppningsvis är det så. Höst brukar annars vara lika med lite WP-strul …

  Här är det lite höstlikt med ensiffriga temperaturer på morgnarna. Men jag har haft en ljuvlig dag med trädgårdsbestyr. Den första på länge …

  Kram och fin helg!

  Gilla

  • Bra att du är med i krokodilklubben. 🙂
   Precis det råkade jag ut för. Jag fortsatte först som vanligt. När jag kom till tredje bildinlägget funkade det. Då gick jag upp och tog bort de två över och försökte igen. Misslyckades. 🙂 Då gick tankarna till den där Anita som hjälpte mig för två år sedan. Bara det inte händer något liknande om några veckor. Jag har heller ingen lust att köpa ny dator för då kommer jag inte att ha kvar sparade saker. Men den här har levt på övertid väldigt länge. Ibland börjar den med att visa någon slags ful ”matta”. Då stänger jag av och än så länge funkar det andra gången. Sedan saknas A, halva E och en bit av D. Hjälpte bara för stunden när Solveig satte dit nya klisterbokstäver. De ramlade av snabbt. Tur mina fingrar vet var de ska befinna sig på t-bordet. Ska försöka gå in och rensa snart i papperskorgen m.m.
   Läste nyss att du hade endast två plusgrader. Snart har du frost. Inte så vanligt i tidiga september.
   Kram, Bosse
   Ps. Det blev en fin Hemsterhelg där vi hyrde en stuga som var kompis med en annan som vi bott i förr. Vi höll på att gå fel några gånger. Benen styrde mot den gula istället för den röda.

   Gilla

 4. En härlig tur! Och just närheten till havet och det som händer där lockar mig extra mycket. Jag hade nog gärna också tagit en båttur.
  Vackra och stämningsfulla bilder.
  kram

  Gilla

 5. Vackra bilder och härlig utsikt. Förstår att ni njöt till fullo av denna vandring, det skulle jag också ha gjort. Det finns så mycket att upptäcka och det gör ni verkligen på era utflykter.
  Trevlig helg önskar jag dig och Solveig.
  Kram!

  Gilla

  • Stackars krokodiler som får ont i gaddarna. Jag skrev en lättläst barnbok om det en gång och skickade in den till ett känt förlag. De gillade den och några andra som gled med i det tjocka kuvertet. Tyvärr gav de inte ut den. Eller gjorde de det ändå? Jag svarar JA på det. Tror aldrig jag blivit så arg och efterarg som när jag på Per Gessles hotell med en underbar utsikt mot en liten ö som jag gått ut till en ”istjock” marsdag upptäckte en bok, på ett ställ över en bokhylla på bokmässan som jag besökte, om en krokodil som… De hade bytt ut namnet. Så går det när de sitter på många stolar. Tacksamt tar de mot material helt gratis… 😦
   Då bestämde jag mig för att aldrig mer skicka in manus. Istället startade vi eget bokförlag. 🙂
   PS. Lättläst innebar här 8 sidor text och 8 sidor bilder. Jag kan inte teckna så jag skickade bara in texter. De har egna illustratörer.

   Gilla

   • Nämen jisses vad fult gjort! Då skulle jag också starta eget förlag!

    Jag har skrivit en barnbok om katten Sura Sigrid, en dag i hennes liv. Den blev heller inte utgiven, ligger tryggt i skrivbordslådan. Sigrid var min älskade, sura och mycket klumpiga katt som jag levde med i 16 år.

    Gilla

   • Bra titel. 🙂 Nästa spontana tanke. Fick ni hela sexton år ihop. Då trodde jag det var läge för en låååång serie om alla hyss hon hittade på. Vad mysigt det låter att läsa din långa sista mening. ❤
    Nu för tiden finns det ganska många olika sätt att ge ut en egen bok på. Vi har funderat någon gång på att trycka upp en bok med bilder från gotlanduppochner. I så fall bara i ca 5 exemplar. Kunde varit ett kul minne i framtiden. När det handlar om bilder är det naturligtvis en helt annan prisklass. Vi har bekanta som gjort det i ett annat sammanhang.
    Ps. Jag tror du är rätt person att skriva en sådan bok som du skrivit. Bedömning efter att ha läst dina kommentarer här. Glad för att du hittade hit. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s