Café Maffen

Efter att ha cyklat runt i Fårösund i 88 minuter längtade vi efter en mysig fika. Redan innan vi flyttade till Gotland läste jag om Maffen. Det beskrevs som ett charmigt och avslappnat café som var öppet året runt. Egentligen sysslar de med många saker. Det är ett bageri, lunchrestaurang och de gör både tårtor och smörgåstårtor. Catering står också på schemat m.m.

På bilderna ser det folktomt ut. Det var långt ifrån sanningen. Café Maffen är kända för en trogen stammisar som dyker upp när de öppnar klockan nio. På sommaren är det öppet varje dag. Resten av säsongen tar personalen endast paus på söndagarna.

Vilken text blev din personliga favorit? Min är den i mitten.

De ljumma vindarna och solen lockade ut oss.

Vårt mål var den ”gömda” trädgården med valnötsträdet och möjligheten att välja sol eller skugga. Därför fortsatte vi balanserandet med godsakerna. Tog det ”orgel” i trappan för att göra om det klassiska ta det piano, som inte passade in just nu i omgivningen.

Mums! Godaste mackan i år. Det tyckte både jag och Solveig. Dessutom kunde jag njuta av en svalkande cola light. När hade jag den möjligheten sist på ett fik på öjn? Bakom fotografen finns en scen där det ibland spelas livemusik. Ofta är det öns favoritband som underhåller för en billig peng (100-120 kr). Ibland har jag läst om kända artister som lirat här. Hade jag bott i Fårösund hade maffiga Café Maffen garanterat varit mitt stamställe. Fårövägen 9 är postadressen. Känn er som hemma.

16 tankar på “Café Maffen

 1. Café Maffen ser ut att vara ett riktigt mysigt ställe och en plats att återkomma till. Härligt med goda mackor och kall dricka.
  Om jag inte minns fel var väl Maffen med i en tävling. Har för mig att jag kände igen det på insteget vid dörren och krukan till höger…

  Önskar en härlig torsdag!

  Gilla

  • Helt rätt. Den gången höll jag mig från närkontakt med människor. S var inne och handlade i affären och vi hade hyrt en stuga i trakten. Jag tycket det var för varmt i bilen så jag spankulerade utanför och fick för mig att zooma in mannen på andra sidan gatan en bit bort. Kanske kan det bli en tävlingsbild i november? Så blev det. Jag har redan nummer från 1-30 klara i en mapp. Men flera bilder kommer att ersättas av bättre som vi tar under de närmaste 7-8 veckorna. Otroligt att det är september. Jag höll på att ge upp vid inlägget. WordPress som höststrular som vanligt tro?
   Tack ska du ha. Jag har kanske tio sidor kvar på sista berättelsen i Nesserboken. Har sparat dem till lunchen. Hans sätt att skriva en berättelse om en vardagshändelse som kan förändra ett helt liv… En skröna kan förflytta sig till en normalitet. Inte många i Sverige som ”slår honom på fingrarna.”

   Gillad av 1 person

   • Kan bara hålla med om att Nesser är fantastisk. Jag tyckte mycket om boken trots att kortromaner inte är mina favoriter men jag fastnade ändå, precis som vanligt.
    Ja, helt otroligt att det är september redan men så är det. Bara två månader kvar…
    Här fungerar WP precis som det ska 😀

    Kvällskram!

    Gillad av 1 person

   • Jag gillar att ibland sticka mellan med kortromaner. Just nu är jag utan bok som väntar. Passar bra eftersom lediga tiden är snål.
    När solen är framme och ingen kylig vind når mina bara ben & armar är det riktigt, riktigt skönt. Så kan allt förändras på ett par sekunder när solen går i moln. Då inser jag vad som väntar runt hörnet. Mindre än två månader kvar tills du ska försvara en tävling som ingen annan har vunnit. Men till kvalet i korsordsmästerskapen är det mindre än en månad. Eftersom jag enbart lägger in på ”gammalt” sätt blir jag bunden till att vara ”hemma”. Eller så skapar jag någon extra vilotävlingsdag” så vi kan fira b-dag på hotell i år också.
    Under vår Hemester i helgen läste jag Anitas kommentar. Det var just det hon skriver om som jag drabbades av den inläggningsdagen.

    Gilla

 2. Vilket fint café ni har hittat ser ut som att man skulle trivas bra där.
  Den skylten var bra choklad är sallad.
  Man har sådan tur att man får följa med på era härliga turer. Tack
  Fyrfotingen biffar tillbaks.

  Gilla

 3. Vilket trevligt ställe! Där skulle jag trivas. Kul också med livemusik. Det tycker jag är trevligt. Har besökt ett antal ställen genom åren med livemusik och det brukar vara hög stämning. Kul också med alla instrument som hänger på väggarna.

  Skylten i mitten blev nog min favorit också men i hård konkurrens med nummer ett.

  Trevligt också med en trogen stammis, eller stammisar var det kanske, som dyker upp varje morgon. Och mackan och delikatessen på fatet bredvid får det att vattnas i munnen. Tur att det snart är dags att fixa något att äta 🙂

  Kram och tack för en trevig fikastund på mysiga Café Maffen!

  Gilla

  • Den kombinationen kan bli magiskt mysig. Jag har också minnen från sådana stunder som tål att tänka på. Sedan har jag några åt andra hållet. Där det skränat för mycket. 😉 Det är tuffa ”väggtavlor”.
   Där hade vi samma åsikter. Jag gillade alla tre.
   Tack för besöket.
   Kram, Bosse

   Gilla

 4. Ett café helt i min smak. Chokladskylten är så rätt. Jag försöker övertala Göran att vi ska ge oss ut och kolla in olika fik i närheten precis som Rasmus och jag kollade lekplatser. Behövs nog lite mer Operation övertalning, gissar jag. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s