Den vackra vägen

Vi kunde inte låta bli att ta med ”den vackra vägen” på Storsudret en gång till på gotlanduppochner. Missa inte att blinka höger när du ser skylten: VACKER VÄG MOT HOBURGEN, om du kommer norrifrån.

Det är vackert åt alla håll och en klar fördel att inte vara chaufför under turistsäsongen.

Våra cyklar var kvar utanför den hyrda stugan. En liten stund ångrade jag det.

Men vi hade så många andra trevliga stopp på denna efterlunchtur.

Vilket härligt böljande landskap. Många anser att detta är Gotlands vackraste vägsträcka. Nu var vi fikasugna… Dags att åka vidare mot nästa stopp.

18 tankar på “Den vackra vägen

  • Min förteckning på sådant som ännu inte är inlagt men besökt i sommar börjar bli riktigt lååååång. 😉 Sedan vidtar snart längre besök och egna resor lite längre bort. Augusti och september börjar få färre och färre vita fläckar i min plankalender. Det gäller att utnyttja den femte årstiden innan höstrusket tar vid. Tyvärr är det olika från säsong till säsong. 2020 var det flera härliga dagar i oktober och fina färger i naturen. Nu har jag garderat mig med att tjuvstarta med en kvalomgång redan i tionde månaden – när det gäller korsordsmästerskapen.
   Tack ska du ha och grattis till en ny b-dag.

   Gillad av 1 person

 1. Håller med om att denna vägsträcka är helt enastående på många sätt.
  Man upplever något nytt varje gång och det är ju inte fel med att det är en kuststräcka…

  Gilla

  • Egoistiskt och omöjligt skulle jag önska att det fanns en kustväg, på både Gotland och Öland, där det hela tiden gick att följa Östersjön. Eller så är det de guppiga, smala, slingrande, kuperade grusvägarna som är förrätten till efterrätten. .:)
   Måste tänka efter. Nu lossnade det. Tisdagskram tillbaka

   Gilla

 2. En väldigt vacker väg och blommorna är underbara. Det är så grönt och vilket vi inte har. De böljande kullarna är inte likt Gotland men fina.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Tyvärr är blåeldens säsong över för denna gång. Vi gör detta gratis. Därför visar vi inte upp det som inte tilltalar oss. Allt är inte grönt… 😉 Kullarna lockar att klättra uppför. Tror inte mitt högerknä hade uppskattat aktiviteten. 🙂
   Kramar tillbaka
   Ps. Hoppas du tränat hårt för att försvara din titel från 2021. 🙂 I år är det stor final i Korsordsmästerskapen. Tionde gången. Jag har redan lagt ner xxx timmar på det och ”klättringen” uppför ett berg, d.v.s. ”Kryssa på gotlanduppochner. Kul att peta i det när det regnar eller jag är ensam hemma.

   Gilla

   • Jag skall gör mitt bästa. Det är så kul med dina tävlingar. Va försiktig med ditt knä så det inte blit sämre.
    Kramar från oss

    Gilla

   • Det viktigaste för mig är att ni tycker det är kul, både en lek och tävling under en mörk period på hösten. Nu håller jag på med den andra där det ska svaras A.B eller C. Inte lätt. Hade jag vetat hur många som kommer att ställa upp varje kväll så hade jag lätt fixat rätt höjd på berget som ni ska bestiga. Men möjliga foton högen bara växer och växer. Hoppas jag kan lura många att gissa på fel alternativ. 😉
    Fredagskramar tillbaka

    Gilla

 3. Så vackert, har åkt den vackra vägen många gånger. Tror det var där vi köpte ett mycket vackert lammskinn. Det är många sådana skyltar på Gotland och själv tycker jag det är roligt att handla på gårdar oavsett om det är plommon tidig vår eller hallon, potatis, äpplen, pumpor på sensommaren och annat.

  Gilla

  • Kan tro att du åkt den sträckan många fler gånger än vi gjort.
   Det finns många butiker som poppar upp under högsäsongen. Sedan finns det de som har öppet året runt. Ordet loppis ser vi på nästan varje slingrande väg vi åker. ibland duggar de extra tätt. Hade det inte varit för pandemin som höll oss borta från att trängas med ”främmande” två säsonger, så hade vi haft egna kategorier för gårdsbutiker och kanske även loppis. Säkert det förstnämnda. Där har jag samlat på mig väldigt många butiksnamn på hela öjn. Men xx antal har ändå kommit med på bloggen, men de försvinner i flödet då de enbart ligger på ett ”väderstreck” när det gäller kategori.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s