Majstregården

Nu har vi nått södra delen av ”Vackra vägen”.

Majstregården var vårt fikamål. En kylig vind hade dragit in på ön. Vi bestämde oss för att inta vårt fika inomhus.

Jag hann slå mig ner vid ett bord och knäppa några foton medan Solveig gick mot kassan.
Det var i grevens tid. Dörren öppnades och …femton sekunder senare hade det inte gått att ta foton på själva fiket.

Bordet och vyn framför där jag satt var fortfarande ”fotofri”. Solveigs val ser lockande ut.

De tre sista bilderna är från förra gången då vi var här nere i Hoburgen. Hade jag haft med en extra tröja skulle det antagligen blivit en promenad igen. Nu valde vi istället att åka vidare efter fikapausen. Otroligt hur vädret kan skifta när man förflyttar sig på ön. När vi vänt vid sydspetsen och gjorde första stoppet, nära Sundre, var det behagligt skönt och när vi kom tillbaka till Holmhällar var det ännu varmare.

Ps. Imorgon tar Solveig med dig besökare ”på stockrosor från Visbys gränder”. ❤

16 tankar på “Majstregården

 1. Härligt fik och vilka fina bord.
  Ja vädret kan verkligen skifta efter hur man rör sig på ön.
  Fint ställe att ha ett fik på.
  Vidunderlig utsikt.

  Gilla

  • Det räcker ibland bara att vi lämnar vår parkering och åker iväg någon mil åt något väderstreck. Himlen kan snabbt ändra karaktär. Så i det fallet borde vi, som vi annars brukar, haft med en uppsättning alternativa kläder. 🙂 När cyklarna är med är vi mer noga.
   Det är kanske mest känt för sin restaurang som tar upp större delen av huset. Ligger perfekt till. Ingen konkurrens ”längs gatan”. 🙂 Sitter här och tänker på ämnet. Blandar min fantasi med sorgligare sanningar. Hade denna miljön varit någon annanstans hade det varit tätt mellan nöjesställen eller privata jättesommarstugor som ingen bokförd på ön hade haft ”nycklarna” till … jo om de skötte trädgårdarna, bassängen, passade barnen m.m. Hoppas denna plats (och många andra på öjn) får fortsätta vara möjliga att besöka för ”alla” människor. Så tänker ”lilla jag”.

   Gilla

 2. Vilket härligt fik och så skönt att kunna sitta inomhus när vindarna var vassa. Solveigs val såg gott ut men hoppas du inte blev lottlös utan slog till på något maffigt 😀

  Kram

  Gilla

  • Bäst när det finns olika alternativ. Tänk om det bara fanns ett fik längst upp på högsta kullen, utan trappa, utan ”kullhiss”. 🙂
   Ha ha. Jag var extra låg just då så allt var möjligt. 😉 Vi pratade om ämnet i förmiddags. Ingen minns vad jag hade på min tallrik.
   Kram, Bosse ”halvsenil”

   Gilla

 3. Jag antar att det blev stormning av fikasugna gäster när dörren öppnades. Ja, bra var det att du hann fotografera interiören innan. Kakan ser ju jättegod ut! Tack för fina och goda bilder!
  Imorgon håller jag ögonen öppna efter stockrosorna!

  Gilla

  • När de står upp är de vackra. Motsatsen är sorgligare. Minns en kort regnig och blåsig tid i Ystad. När vi kom ner till de vackra gränderna låg stockrosorna ner. Då ser det mer skräpigt ut.
   Innanför muren är det många lockande gränder som pockar på uppmärksamhet. Det gäller att välja ”rätt” timmar för att få full valuta.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Det är det samma här. Ena dagen knappt plusgrader och nästa jättevarmt. Ena dagen blankt vatten (fast sällan). Idag blåser det väldigt och mina blommor ligger efter marken. Mina fina riddarsporrar som just slagit ut ligger avbrutna på marken. Ser fram emot inlägget ,ed stockrosor. Dom går inte att odla här.

  Gilla

 5. Stackars Bosse. Fick du ingenting att fika på? Utsikten är underbar. Hoppas sommarvärmen kommar snart tillbaka till Gotland. Vi har haft det riktigt kallt och regnigt men idag var solen tillbaka. Kram Anne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s