Ingen solnedgång, men vacker skymning

Årets första soliga dag. Innan packandet inför hotellnatten, tog jag en njutbar solskenspromenad på hemmaplan. Jag noterade på ”väderappen” att solen skulle försvinna bakom moln, en retfull timme innan den tidiga nedgången. Ändå försökte jag hitta en sista lösning strax innan rondellen till hamnen.
”Kan jag inte köra rakt fram och upp till Högklint?” Jag fick ett svar på tre bokstäver och någon trist sanning om att jag ändå skulle se samma himmel med sin gömda sol. Denna kloka dumma fru, tänkte jag tyst. 😉

Jag höll med om att det var vackert ändå. Men fy vad jag frös om benen, där vi promenerade längs Strandpromenaden. Trots att jag hade underställ under byxorna. Därför delade vi på oss. Solveig och kameran fortsatte mot färjeläget och jag vände inåt land. Otroligt att det räckte med att jag förflyttade mig ett tiotal meter från vattnet, för att den isande vinden inte längre skulle busa med mig. Istället för att gå tillbaka till bilen klev jag upp på kullen – där det alltid är en härlig utsikt mot olika håll. Efter att njutit av alla höga byggnader innanför muren vände jag blicken mot havet igen…

Det du inte ser på bild såg bara jag. För om du läst texten ovanför var jag utan systemkamera.
Personerna på bryggan gick upp och iväg. Men min kamera försvann längre och längre ut på bryggan. Hjälp! Min fantasi gick igång och hjärtslagen ökade till antalet. Tänk om kameran ramlar i och sjunker till botten? Bryggan är säkert rena skridskobanan. 😉

När det är en äkta solnedgång måste det vara en fantastisk utsikt att glida in med en färja. Extra mycket för de besökare som kommer till Gotland för första gången.

Givetvis var det inte kameran som jag var mest rädd om. När det gått bra är det tillåtet att skoja.

Egentligen var syftet att få med både en äkta fågel och en plåtfågel som inte flaxar med vingarna. Tyvärr hann flygplanet gömma sig bakom ett moln.

Hotellet hade inga p-platser så vi hade lämpligt satt ”Den lilla blå” på parkeringen utanför Kruttornet. Solveig såg en viftande gubbe på kullen och kom upp till mig. Jag passade på att knäppa två foton, innan vi tömde bilen och gick igenom Almedalen till Kalk Hotel. Någon kanske noterar att den första bilden har vissa likheter med den ovan. Men det är två helt olika pekfingrar inblandade. 😉

20 tankar på “Ingen solnedgång, men vacker skymning

  • Jag hade precis sett klart skidskytte när jag tittade ut och såg det där extra på himlen. Sedan satt jag en lång stund och njöt. Fantastiskt skådespel. Borde åkt till en bra plats och tagit kort. Annat när jag vaknade i morse. Tror det hade slutat regna när Solveig gick iväg. Men blåsten är inte att leka med. Det får bli städning och skidskytte för mig i eftermiddag.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

   • Jag har sett på facebook/Gotland i bilder och där är det massor av vackra foton från gårdagens kvällshimmel. Lycka till med skidskyttet! Kram

    Gilla

   • Samma på Instagram. Sådana ljusa vackra stunder behöver vi alla människor få uppleva just nu. ❤
    Tack. En sport som har "allt". Så mycket som kan hända mellan start och mål. Idag är det tjejerna som åker stafett.
    Fredagskram

    Gilla

 1. Här har det varit blåst inatt som gjorde det omöjligt att sova. Dock bor jag öster om fjällen och har inte råkat ut för översvämmningar och våldsamt regn men visst är det glashalt på vägarna och inatt kom det lite snö. Hoppas det ger sig för man kan inte gå ut. Får väl sitta här och leva på gamla rester och hoppas att coronan lugnar ner sig så man kan fara och handla. Fina bilder som vanligt ger du oss.

  Gilla

  • Det är knepigt att sova gott när det viner utanför. Samma sak här. Tur du slapp översvämningar och ösregn. Hoppas resterna förökar sig. 😉 Det är mycket elände nu på olika plan. Här körs det stridsvagnar och Visby patrulleras med soldater. Det slåss coronarekord varje dygn.
   Tack ska du ha.

   Gilla

  • Jag tog en innedag igår med städning på schemat. Men nu är här i alla fall sol och vi har varit och hämtat vår veckomat.
   Suveränt. Hade de kommit bland de sex bästa skulle det varit en riktigt bra prestation. Nu blev det silverplats. Jättekul. Jag blev dock trött på det eviga tjatet om OS-biljetterna, före och efter stafetten. Stackars tjejer. Kan inte istället tjejerna få njuta av deras härliga laginsats? 😦 Tror du killarna kan göra något liknande idag? Stafetter är extra roliga. Då kan ännu mer hända som förändrar ”allt” – för en stund. 🙂 Hoppas SVT kan förlänga rättigheterna ännu en gång. De två? åren när det gick på TV4 har jag inte glömt. Inte stannade åkarna och väntade in reklamen. 😉

   Gilla

 2. Vackra bilder! Jag gillar den med havet och fåglarna. Den har fångat vinterstämningen så bra att jag nästan kände den kyliga luften. Jag ska titta på den under den kommande veckan när värmeböljan når oss. Der lär bli 37 grader. Kram Anne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s