Högby äng

Bulhuset är byggt kring sekelskiftet 1800 och tillhörde handelshuset Reinhold Wittberg & son. I magasinet förvarades salt och hudar m.m. 1979 skänkte köpmannen Jan Wittberg bulhuset till Hemse Hembygdsförening. Numera går det under namnet ”Wittbergska bulhuset”. Undra hur länge ”rosorna” hängt med? Det ser ut som en gammal sort.

Det får mig att tänka på ett herrlag stort som ett fotbollslag. Min fantasi leker med tanken, om elva kvinnor hade fått samma uppgift precis intill i samma äng. Vem hade fått ihop sitt bulhus först? 🙂 Intressant att ägaren och givaren deltog i projektet.

Klockstapel & kors.

En fin bandtun runt Högby äng i Hemse. Här hamnade vi av en slump. Det fanns fortfarande en ”tickande klocka” när vi cyklade runt i Hemse under 88 minuter. Plötsligt dök platsen upp och vi stannade timern och klev av cyklarna en stund.

Ps.
Vi har hunnit med en ”88 minuter” till. Vilken tätort på Gotland tror du vi cyklade i då?

12 tankar på “Högby äng

   • Vilka resurser du har. Vi gjorde en gång en spännande flytt från ”slott” till ”koja”. Det är alltid intressant att se tillbaka och jämföra. Vi gjorde var sin tabell med 20-25 olika ”områden” som vi satte betyg på, för att jämföra för och nackdelar med gemensamma boställen. Kanske dags att göra en ny snart. För Visby fanns inte ens med på kartan när vi lekte statistikleken. 🙂 På första stället lät vi en konstnär göra en läcker tavla med hjälp av en diabild jag tagit. Vår tanke var att i framtiden göra samma sak, om vi skulle flytta fler gånger. 😉 Det hade blivit för dyrt om vi kört samma koncept. 🙂 Därför fick det bli inramade egna foto. En klok idé. Inget har varit i närheten i skönhet sedan Hjohuset.

    Gilla

 1. Trevliga små hus.
  Intressant med små utflykter, att få utforska och upptäcka nya saker, eller omgivningar. Det berikar livet.
  Jag tycker om det där staketet. Ett litet småklurigt arbete med stängerna, fixa och binda.
  Tänk att öppna grinden och vandra in i det okända.
  Trevlig fortsättning på helgen.
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s