Gothemshammar – vacker strandvallskust

Frukosten intogs vid ett bord strax intill badbryggan. Därefter ville vi på två hjul beta av en skön vit kustremsa på östra sidan Gotland. Vi hade varit och rekat någon vecka tidigare för att veta var vi kunde ställa bilen.

Få backar. Fler gropar. Fin utsikt. Fantastisk Förmiddag.

Ser du fontänen vid hällarna?

Grusvägen följer mestadels stenstranden. En kort sträcka cyklade vi i barrskogen. Där ska orkidén knärot växa och blomma i slutet av juli och augusti. Bra skäl att återvända.

Solveig hade med macro och minsta stativet.

Vissa blad gör sig bra på bild.

Jag tror det var jag som upptäckte gubben med det breda leendet efteråt. (Ingen fejkbild)

Vi vände när vi såg fiskeläget Botvaldevik. Där har gotlanduppochner varit tidigare. Då blåste det kallt. Nu var det ett perfekt cykel väder. Ibland parkerade vi cyklarna och gick ner till den natursköna och sevärda klapperstensstranden.

Vi mötte en del morgonpigga personer. Inga som kom med cykel. Bara de som sprang eller promenerade. Eller höll till vid någon husbil.

Cementa i Slite kör antagligen dygnet runt.

I Gothemshammar ska finnas en av Gotlands värdefullaste fossilsförekomst. Vi spanade kanske inte så noga. För på det området kammade vi noll. Fast vi lyckades hitta en katt bland hermelinerna. Nästan lite hjärtlik.
Dessutom såg jag gott om blåbär. Tyvärr hade jag ingen tom liten burk med mig. Däremot flera trevliga minnen med hem. Helt gratis.

14 tankar på “Gothemshammar – vacker strandvallskust

 1. Jag ser en gubbe på sista bilden, bakom den bruna stenen. Den blåa gubben. var ju fin. Härligt att upptäcka det lilla i det stora och det stora i det lilla.

  Gilla

 2. Jätteroligt att äntligen få veta var Blåbärsgubben bor! Jag ser också gubben som Betty skriver om. Bara det inte är han som tappat hjärtat. Kanske i och för sig inte spelar någon större roll, ett hjärta av sten liksom….

  Gilla

 3. Jag fick riktigt lust att hoppa på en av de parkerade cyklarna och trampa iväg 🙂 . Söt blåbärsgubbe. Hoppas den smakade gott ;-). Vi faktiskt såg solen idag (även om Fred insisterade att det var bara en utomjording som lyste sin ficklampa mot jorden). Kram Anne

  Gilla

 4. Låter som en stillsam och skön morgonutflykt. Blåbärsgubben var ju hur fin som helst och även det lite rostfärgade hjärtat. Men så lyder väl också uttrycket, gammal kärlek rostar aldrig.
  Det ser så tyst och lugnt och stilla ut på era utflykter. Kan knappt tro när jag ser dom att det finns så mycket folk i dessa turisttider på ön. Har läst om förtvivlade bofasta som inte kan sova på nätterna men jag hoppas ni bor långt från musiken.
  Här blir det picknick till ett kungligt slott framåt kvällningen för här spelas det också rejält med musik på kvällarna så vill man ha lugnt och skönt får man fly hemmet.

  Kram och fortsatt fin helg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s