I väntan på nytt kök; del 2

Inser nu på kvällskvisten att jag inte kommer att hinna med imorgon att lägga in del 2, som jag nämnde i förra inlägget. Därför kommer det samma dag som ettan.

Vi har flera gånger sett skylten med namnet Lullyhill, men aldrig tidigare har vår nyfikenhet vunnit över motståndarna, att fortsätta kustvägen mot något annat större mål. Den här gången var det ett lämpligt tillfälle, att se om vi kom någonstans eller måste vända?
Vi blev aldrig riktigt kloka på vad det var för något slags ”område”. En plats där man hyrde in sig en vecka/en natt ?
En lagom stor grusplats, för att ställa bilen fanns utanför området. ”Den lilla blå” tyckte det var skönt med skugga. Vi gav oss först in på en gammal spännande stig från förr – rakt in i snårskogen. Trafiken hördes som en trygghet när det började bli lite för många ”stigval” att hålla reda på. Efter att ha letat oss tillbaka till bilen fortsatte vi längs utsidan på gotlandstunet. Det var rätt kuperat, som det är i denna del av Gotland. Självklart måste vi få reda på vart stigen ledde. Det slutade med att vi kom fram till Snäck camping. Där gick vi ner mot havet en bit, innan vi vände tillbaka i uppförsbacken.

Lunchen intog vi på en plats som vi bott på förr. Restaurangen fanns kvar, men stugbyn har blivit privata bostäder, efter vi bodde i denna gula stuga. Vad bra våra döttrar hade det här. Mindre än femtio meter till pool, studsmatta, glass & godis och nya kompisar. I deras ålder var det guld värt.
Vår lunch i skuggan var mycket god. Mums.

Vi satt på en filt och studerade hur fågelungarna följde sin gräsandsmamma, en häger som lyfte för snabbt och många andra fågelarter som inte fick vara med i blogginlägget. Men när Snäckschimpansen envisades med att få vara med var det bara att lyda. 😉

Nu hade vi förflyttat oss till naturreservatet Galgberget. Solveig låg på en filt medan jag utforskade nya ställen, som jag inte trampat på förr. Men båda började vi längta hem och vi tittade allt mer på klockan. Vi såg naturligtvis fram emot att få se ”vårt nya kök”.

Ambulanshelikoptern från Stockholm gick ner för landning på sjukhusplattan. Plötsligt tyckte jag inte mina egoistiska tankar var viktiga längre. Istället gick tankarna till den medmänniska som teamet skulle hämta. ❤

Det här fikabordet ska jag visa Solveig någon gång, när vi kommer till Galgberget igen.
Svettiga och trötta drog vi oss hemåt. Vilken tajming. Vi mötte montören som var på väg bort med sin firmabil. Han var precis klar med vårt kök. Elen var också påkopplad. Innan vi åkte iväg tog Solveig kort på vårt ”gamla kök”. Nu tog hon nya bilder och skickade iväg dem först till våra döttrar. Som givetvis inte vågade skriva att det förra var snyggare. 😉
Imorgon ska vi leva i ett annat kök. Men nu ska jag packa vidare.

Fotnot:
Samma information till del 2. Jag svarar eventuella kommentarer med en…

27 tankar på “I väntan på nytt kök; del 2

 1. Först läste jag Lucyhill (så klart) … men sedan såg jag att namnet innehöll fyra l och insåg när jag försökte uttala det att jag snubblade vid uttalet. Så spännande att hamna på denna plats så fylld av fina minnen för er. Vackra bilder som alltid men lite sorgsen kände även jag mig när jag såg ambulanshelikoptern.
  Och så kom ni hem till ert nya fina kök …

  Olidligt varmt här idag då vinden är obefintlig men … det finns ju som tur är svala platser i huset 🙂

  Kram och fin dag på ön (här skulle jag kunnat vitsa till det och skrivit köksön men jag hejdade mig)

  Gilla

 2. Var tvungen att googla på Snäckschimpansen och då såg jag likheten i rauken. Otroligt vackra bilder. Vallmofältet och blåregnet är så typiskt Gotland. Gullregnet blommar just nu överallt tycker jag – också fint. Undrar om någon planterar det i dag eller ….

  Gilla

 3. Underbara bilder, spegelblankt vatten, raukar och blommor – mycket bättre än så kan det knappast vara….men att komma hem till ett nytt kök dessutom blir ju pricken över i. Ser fram emot att få se bild på det nya köket, om det blir fotograferat?
  Hursomhelst, Ha en fortsatt underbar sommar!
  Kram Christina

  Gilla

 4. Det var verkligen en perfekt tajming där. Vackra bilder som vanligt från en härlig dag. Nu återstår det bara bilderna från köket, före och efter, för det tänker du väl inte undanhålla oss.
  Hoppas verkligen det gick bra för den som skulle hämtas.

  Kram

  Gilla

 5. Lullyhill var sannerligen ett ovanligt namn, jag hade blivit nyfiken direkt! ,-) vackert ser det ut. Tur att ni hittade ut bland alla slingrig stigar.,-) Söt stuga ni hyrde tidigare och fina minnen.
  Snäckschimpansen ser charmig ut, lite ensam bara ,-) Klart han ska vara med på bild ,-)
  Hoppas det gick bra för den eller de som måste åka iväg med helikoptern, då stannar alltid livet och tankarna går till den som är sjuk eller skadad och jag sänder alltid en tanke att det ska gå bra! Att de ska få bli friska och lyckliga igen!
  Vackra blommor, och så spännande med ett nytt kök! hoppas ni blir jättenöjda1 Fikabordet ser helmysigt ut! ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 6. Nytt kök låter trevligt. Hoppas bara att ni inte skaffat kyl och frys i det förfärliga metallen som tydligen är modernt nu och som ser ut som i ett krematorie. Tänk så mycket fult man hittar på. Jag skulle behöva ett nytt kök och ett nytt badrum men skit samma. Jag som är fattigpensionär har inte råd. Inte ens de ruttnade brädorna på altanen har jag råd att byta ut men skit samma. När någon trampar igenom så byter jag ut den brädan med en ny.

  Gilla

 7. Vilken underbar dag ni hade och vilka fina bilder (vallmoängen är min favorit) vi fick i blogginlägget. Tydligen roligare än att renovera köket. Vad bra att allt var klart när ni kom hem. Kram Anne

  Gilla

 8. Tur med vädret har ni. Eller är det snarare skicklighet-.
  Stort tack för ännu en fin tur med vackra bilder. Gotland har verkligen mycket av det mesta.
  Förstår att ni var spända på det nya köket och jag tror inte ni blev besvikna.
  Kram

  Gilla

 9. Lullyhill… Låter som en plats i vilda Västern eller kanske rent av namnet på en dam med stor barm och stor kjol i saloonen… Herre Jösses vad fantasin skenar… Ha ha 🙂 🙂
  Spännande med nytt kök! Ska bli spännande att se. Fina bilder som vanligt. Önskar er allt gott! Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s