I väntan på nytt kök; del 1

Vilken tur vi hade med vädret. För det är inte så kul att sticka iväg klockan 07:15 och sedan inte helt veta när vi ”kunde” komma hem igen. Punktliga var både montören och elektrikern som skulle koppla ifrån elen.

Ifall det skulle uppstå problem ville vi inte åka iväg för långt ifrån Visby. Första stopp blev vid Krusmyntagårdens parkering. De hade såklart inte öppet vid den arla tidpunkten. Vi kunde ända från gången utanför, njuta av deras ”trädgård”.
Istället för att gå ner direkt till havet valde vi att utnyttja allemansrätten och traska omkring från höjden, utanför de få privata husens tomtgränser.

En stund satt vi på en snitsig träbänk och njöt av utsikten mot Brissund fiskeläge. Ett sällskap var på väg ner för ett dopp när Solveig snabbt flög upp i ett hopp, från bänken. Orsaken var stora myror som attackerade hennes ben. Själv klarade jag mig helt från bett. Antagligen ansåg de att jag inte var lika söt. 😉

Vi följde blåelden ner mot strand och hav innan vi gick förbi bilen på parkeringen och fortsatte på en för oss ny stig, strax utanför privat område, mot ett hav i en annan färg.

Solveig fick nästan slita mig från vallmo, grönskan och utsikten mot havet. I lugn takt rullade vi vidare på de smala slingrande vägarna nedanför kustvägen och nådde Själsö bageri. Alltid ”nice” att fika här. Det hör till en sommar på Gotland. Tänk vilka veteraner vi blivit redan. 🙂

Det tredje stoppet var en avsvalkande promenad längs Själsöån, innan vi flyttade bilen några hundra meter ner till fiskeläget.

Själsö fiskeläge och en promenad längs stranden norr ut, tillhör också en favorit. Här har vi varit vid olika tidpunkter på dygnet. Kanske är solnedgångsbesöket mitt personliga favoritbesök här – än så länge. 😉

Fotnot:
Jag svarar eventuella kommentarer med en symbol. Vi jobbar med att få allt på plats igen. Vilken skillnad till det bättre det var, när vi sju timmar senare kom tillbaka. Allt ljusare, vi upplevde också köket som större.
Vi håller även på att packa inför en ny hemester. Ska bli jättespännande att bo i en stuga på en helt ”vit plats” på öjn. 😀
Del två tänkte jag försöka hinna lägga in imorgon bitti.
På återseende.

15 tankar på “I väntan på nytt kök; del 1

 1. Tänk att kunna åka hemifrån och ha en så väldigt ljuvlig dag och sedan komma tillbaka hem, till ett nytt kök, ljusare och dessutom större, det låter som trolleri men förstår precis hur du menar.
  ”Kom ljuva Krysmynta” … var en textrad som dök upp i huvudet när du skrev om Krysmyntagårdens parkering. Och så vallmon …. åååh …. En annan textrad som jag minns från min poesibok jag hade när jag var liten var … ”Vallmo glömska ger, men glöm ej mig jag ber”.
  Ha det nu så bra med det nya köket och ”tillbakaplockandet”.

  Kram och fortsatt fin helg!

  Gillad av 1 person

 2. Det var verkligen en smidig köksrenovering måste jag säga! Vår tog tre veckor men nöjda det blev vi. Ljusare och större låter som mycket bra betyg måste jag säga.
  Underbara bilder som vanligt!

  Kram och ha det gott!

  Gillad av 1 person

 3. Förstår att ni njuter av att omges av allt detta vackra. Och himla tur denna dag att det var vackert väder men antar att ni bokat in det också.
  Glädjande nog har jag varit vid Krusmyntagården och Sälsjö bargeri. Men minns nu båda mest till namnen.
  Stort tack för denna vackra sommartur men alla vackra bilder.
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s