Det har dröjt ett tag

Det dröjde till inlägg nummer 33 i kategorin Fiskelägen, innan platsen som ligger allra närmast vår bostad fick visa upp sig. Största orsaken är att jag hade tänkt krydda med rejält med snö på några foton.

Och ska hela sanningen ”upp ur havet” var det länge sedan det låg ett klassiskt gammalt fiskeläge här. I början av 90-talet byggdes ett 40-tal bodar för Flundrevikens båtklubb vid småbåtshamnen norr om Visby.

En lång bodlänga på rad.

Bakom denna länga finns Snäckviken och Korpklint. Åtskilliga gånger har vi kört eller gått i trakterna. Ibland när vi varit på väg till en promenad i ett änge eller ut till området runt ”låtsasrauken”. Andra gånger när jag älskat att på hemvägen från norra Gotland köra av från ”stora vägen” och glida omkring nära havet, sista biten in mot Medeltidsmuren. Jag behöver min dos hav – året om, i alla väder och helst med rätt kläder. 😉

Inget dumt läge för att njuta av solnedgångar. ❤

Fyra detaljbilder.

Jag gissar på att detta är klubbstugan som går att hyra för olika aktiviteter. Eller så är jag ute och reser på djupt vatten och får det svettigt i bastun. 😉 Solveig var inne på att det kunde vara en bastu.

22 tankar på “Det har dröjt ett tag

 1. Snö kunde du ha fått från Skåne. I morse fick jag ut och skotta ingången för att komma fram till postlådan. Jag föredrar dina foton utan snö. Det ser så idylliskt ut och får mig att längta ännu mer efter vår och sommar. Kram

  Gilla

  • Vi har fått snö och regn i omgångar. Sista dagarna nästan enbart vitt. Solen leker just nu tittut med oss. Ska bli spännande om den kan komma fram en halvtimme och det slutar att snöa efter vi ätit lunch och våfflor till efterrätt. Målet är medeltidsmuren och ta foto. Annars blir det att halka på hemmaplan och gå bort med återvinning. Gissa vilket jag håller tummarna för. 😉
   Kram

   Gilla

 2. Härliga bilder, bodarna ser så mysiga ut, tänk att ha en av dom!,-)
  Snö har vi här ,-)
  Bilden med fiskenät var så fin, ,-) Hittar ibland gammalt fiskenät i Skåne!
  Hav har vi långt till här, men mäktigt och härligt att kunna komma nära.Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Jag hade gärna haft en bod i något av mina äldre favoritfiskelägen. Men det hade inte varit lätt att välja om jag fått ett paket med en lapp att välja helt fritt. 🙂 Jag har än så länge minst 15 favoritställen och snart åker vi ut och besöker nya. Snart måste jag komma på ett sätt att resa i tiden. Vill fram till blåsippor och fikakorg.
   Kram, Bosse

   Gilla

 3. Kanske blir väntan lång om man önskar omgivningen klädd i snö. Vissa platser håller denna stass ju ofta sig långt ifrån.
  Kläder efter väder är annars en bra devis. Att vistas vid havet är helande, men man får ofta dra rocken om sig och hålla i hatten. I alla fall vintertid.
  Tack för att jag välkomnades in. Trevligt att vistas här.
  Kram från ett i dag snöigt ”söderläge”.
  Mia

  Gilla

  • Jag ville höja bildnivån några hack. För konkurrensen mot mina absoluta och äkta fiskelägen är allt för hög. Vad jag längtar efter en roadtrip till nya gamla godingar längs med kusterna. Vissa gör sig bäst med blåeld. Andra matchar inte mina krav på sommaren. Jag brinner inte för att se moderna plastsaker och tvåbenta varelser som brer ut sig framför kameran. 😀 Men jag är tacksam för att slippa staket och vetskapen att jag har rätt att gå där känns lite lugnande. 😉
   Tack för besöket. Här är snö och halt.
   Kram, Bosse

   Gilla

  • Det borde alla doktorer skriva ut på recept. 🙂 Jag trodde någon som vet svaret inte skulle kunna låta bli att skicka iväg en kommentar. Det var lite det jag var ute efter när jag gjorde en kovändning från bastu tills jag läste om en klubbstuga, precis innan jag skulle skicka iväg texten, på deras hemsida.
   Hoppas få godkänna en ”främlings” kommentar. Som jag fick göra vid spännande ämnen några gånger förut. Världen brukar vara liten. Det hände relativt många gånger på andra bloggen när jag vidgade inläggen.
   Sista dagarna har det både snöat och det vita har fått ligga kvar. Idag kom solen fram innan lunch och vi riktade in oss på en tur till murens insida. Men snabbt ändrades väderförutsättningarna, som de kan göra på ”en minut”. Det fick bli en hemmapromenad med återvinningsmaterial istället för två kameror. 🙂 Men imorgon så kanske… 😀
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Visst är det fint att få en dos av hav varje dag året runt. Instämmer helt. Roligt att få hänga med på den här turen och allt var nytt för mig. Ja, det var ju även de flesta byggnaderna.
  Tack för ännu en fin tur.
  kram

  Gilla

  • Du ingår i mitt team när det gäller den biten. Men oj vad jag föredrar de äldre fiskebodarna och renodlade fiskelägen, som jag ser det. Tur det finns åtskilliga kvar att besöka för första gången. Jag jobbar stenhårt med att göra förberedelser för kommande utflykter så de går att samordna på bästa möjliga sätt. Synd nog tycks vi missa många inomhusbesök. Längtar tills livet blir som vanligt igen.
   Tack för besöket.
   Kram, Bosse

   Gilla

 5. Ja, vilket läge! Även om det skulle kunna vara en bastu så tror jag mer på att det är klubbstugan. Den går att hyra för icke medlemmar för 1100 kronor. Varför inte fira födelsedagen där 😉 Visst är det härligt att få en dos av havet så jag kör hellre en längre sträcka på mindre vägar och kan njuta av vackra vyer.

  Kram

  Gilla

  • Vi får leka fönstertittare någon gång när vi ändå är i närheten. 🙂
   Sådan är jag också – när jag har ratten. 😉 Vackra vyer går inte att få för mycket av. Sista veckorna har jag läst och sökt på nätet i många timmar för att med lupp hitta godbitar som vi inte besökt. Därefter gör jag listor och försöker samköra dem med platser som ligger nära varandra. Dumt att missa något i onödan. Mitt sätt att tackla trist väder och sorgliga rapporter.
   Kram

   Gilla

 6. Den bilden med fiskgarn – känner mig fint fångat i garnet 🙂
  Kram o trevlig helg från ett underbart snövitt och kallt Karlstad i dag!

  Gilla

  • Om jag fick uppgiften att gissa vilket foto som Tove gillar mest hade jag lätt fixat det, i detta inlägget. 🙂 Ska bli spännande att se vad du gillar mest i de två inläggen om konsten vid gamla stationen. Kommer troligtvis i slutet av denna veckan.
   Här är också snö och halt. Vi hade -8 igår som är rekord för denna vintern – än så länge. Nu ska jag forska mer för att hitta fler guldkorn på öjn.
   Kram, Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s