Ett sammanhängande hvalf

I november publicerade vi 88 inlägg. 60 av dem handlade om tävlingar. Chansen var stor att ett ”vanligt” inlägg, som detta om Valvgränd, kom i skymundan. De som är ”lätt allergiska” mot tävlingar missade såklart godbiten. 🙂 https://gotlanduppochner.com/2020/11/11/smart-satt/ Här har du en ny chans. Om inte annat för att jämföra de två valven.

Ett annat fint valvhus innanför ringmuren är detta.

Adressen är S:t Hansgatan 19. Jag chansar på att du läsare och besökare förstod sista ordet i bloggrubriken. Men kanske är du nyfiken på varför det står Yllet?

Yllet inredning är en spännande butik för de som gillar gotlandsull, mohair med flera. Jag läste att de också säljer ute -och innemöbler, vackra textiler och leksaker m.m. Under vår tidiga morgonpromenad var det givetvis fönstertittande som gällde. När livet förhoppningsvis blir som vanligt igen, kommer gotlanduppochner att återuppta sysslan med att besöka intressanta butiker på öjn. Till dess är det tålamod och gemensamt ansvar som råder.

18 tankar på “Ett sammanhängande hvalf

 1. Inget allergiskt dilemma, men takten; att hinna med! Kreativa tankar ger ett kul skapande och mycket roligt.
  Behov skapar fiffighet. Originellt inslag (bland mycket annat, gissar jag) i stadsbilden och härlig arkitektur.
  Ha en fin dag! 🙂

  Gillad av 1 person

  • En del är riktigt på hugget. Andra tar det piano och deltar då och då. Men det är frivilligt. – än så länge. ;D
   Valvhusen är härliga. Det finns så mycket intressant att titta på när man strosar omkring bland gränderna. Den speciella historia som staden har upplevt genom flera århundrande är ovanlig.
   Tack ska du ha.

   Gilla

 2. Vackert valv och säkert en mysig butik. Nu längtar jag efter en tur på stan och en god lunch på en restaurang. Men det är bara att ta det lugnt och invänta vaccinationen
  Kramar från oss

  Gilla

  • Denna promenad gjorde vi tidigt på morgonen. Första dagen på 2021. Då är det nästan magiskt att flanera omkring i gränderna och fantisera och studera detaljer. Innanför muren finns kvar dåtid som inte finns i speciellt många städer i Sverige, i alla fall inte i denna mängd. Här har de nästan helt sluppit ifrån ”gubbar” på sjuttiotalet, som bestämde sig för att riva hela kvarter för att bygga trista inslag mitt i centrum. Sorgligt kapitel.

   Gilla

 3. Valv är verkligen vackra och speciella och detta är inget undantag. Visby verkar vara en fantastisk stad och det är verkligen tur att så mycket bevarats där. Jag tänker på hur rivningshysterin drog fram i Malmö. I dag hade det aldrig hänt men skadan är ju redan skedd.

  Kram och god lördag till er båda!

  Gillad av 1 person

  • Visby har haft tur med att de slapp ”gubbar” med smak för att rasera och bygga upp fula byggnader. Nu finns kravet från hela världen sedan de blev medlemmar ”i stora klubben”. Då går det inte att fara omkring hur som helst innanför den berömda muren.
   Valv är verkligen vackra.
   Tack ska du ha.
   Kram

   Gilla

  • Jag noterade inga prislappar. De är kanske hemliga. 😉 Men det hade varit intressant att komma in och kika någon gång. S skulle säkert hitta något hon hade gillade extra mycket. Under jullovet tog hon upp en gammal hobby och stickade en fin grön tröja till sig. Hon har redan beställt nytt garn och ny färg till en vårtröja. Tydligen gav det mersmak.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s