Breda Blick


Det blev cyklarna hit. Handlade mest om att bromsa i nerförsbackarna och undvika att komma för nära en turist.

Kändes högtidligt att parkera i närheten av denna anrika skylt. Under en tid gick hotellet under namnet Visby Badhotell. Ingen mindre än Selma Lagerlöf har sovit på en kudde här.

Nu var det inte bada eller sova vi skulle göra. Fikatarmen kallade på uppmärksamhet. Egentligen min lunchefterrätt.

Min ”breda blick” 😉 fladdrade mellan ätbart och njutbart.

En tjusig fönsterdekoration kan köpa en bit av mitt hjärta.

Det kan även en klassisk TRIO våg göra.

Som vid tidigare besök valde vi baksidans trädgård. Därifrån är det nära till Botaniska Trädgården och Paviljongsplan. Heller inte mycket längre till en skön strandpromenad. Bara glida ut genom Kärleksporten.

Solveig valde en cheesecake citron.

Doften från lavendel tröttnar jag aldrig på. Här någonstans fladdrade mina tankar iväg till en Anders Knutas bok. Jag var beredd med kameran för att få till rätt ”utsikt”. Till slut lyckades jag få till en ”kommande bild” – om jag beskär omgivningen.

En sista blick på de röda rosorna innan tanken på en el-hoj dök upp. Var kom den tanken ifrån? Ännu återstod en ”gåpromenad” med cykeln (enkelriktat) innan ekipaget nådde muren och skulle… med gemensamma krafter besegra Mount Everest och flåsande sätta i en flagga på …

Detta var fik nummer 19 som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Nitton pärlor med det ”lilla extra”. 

 

24 tankar på “Breda Blick

 1. Breda Blick är ett av mina favoritställen om jag är i närheten. Senast jag var där var när jag var på medeltidsmarknaden. Då gick jag dit och lunchade. I och för sig var maten en besvikelse, men miljön gjorde att jag hade överseende med den.
  Ha en fin dag i ovädret som vi har att vänta!
  Kram, Ingrid

  Gilla

   • Det är nya ägare nu och hotellet har bytt karaktär tycker jag.
    Jag skulle göra precis som du – avstå från en promenad i den här kylan och regnet. 7º och regn är inte lockande.
    Kram

    Gilla

   • Var det inte tidigare parägare till Krusmyntagården?
    Inget fick ut mig igår kväll. S tog bilen till föräldramötena. Men jag tycker om att göra det mysigt med tända ljus lite överallt och dricka varmt te. Jag har börjat titta på Bletchley Circle San Francisko på Netflix.
    Kram

    Gilla

 2. Jag känner väl igen namnet och konstaterar att det finns många härliga fik på Gotland. Jag hade dock inte valt samma som S för just cheesecake är inget för mig. Nej, något maffigt med choklad hade det blivit i stället 😀

  Kram

  Gilla

 3. Citronpaj. Mums!
  Ser mysigt ut på uteserveringen. Kärleksporten? Så romantiskt.
  Läste nyligen en deckare som utspelar sig på Gotland. Det som göms i snö av Carin Gerhardsen. Jag gillade den. Bara några grejer som inte kändes såå trovärdiga. Har du läst den?

  Gilla

 4. Så många trevliga och stämningsfulla ställen ni besöker.
  Blir riktigt sugen då jag aldrig varit där.
  Cheesecake citron lät underbart gott, hade jag lätt valt, men å andra sidan vet jag egentligen inte utbudet så det skulle ha kunnat bli något annat.

  Ha en skön afton!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Du får skriva upp Gotland på din bucket list. I rätt väder är det en fantastisk ö med många olika sevärdheter/möjligheter. Dessutom är det inga orimligt långa avstånd mellan dem.
   Personligen föredrar jag godsaker som går åt chokladhållet.
   Tack ska du ha. Här blåser och ösregnar det så det är riktig höstkänsla. Tur jag är bra på att tända ljus och dricka te.
   Kram

   Gilla

 5. Den där skylten – Breda blick – den är så otroligt fin! Underbart ställe Bosse – helt i min smak – och med vacker fönsterdekoration! Ja, så lite gofika också så klart och nära till andra favoritställen!
  Ser att du/ni hunnit med en hel del… många olika trevliga besök som vi också får följa med på! 🙂
  Kram Nilla

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s