Lilla Gårdscafét


Du som följer min blogg läste för ett tag sedan om vårt trevliga besök på Hjärtfabriken i Bro. https://gotlanduppochner.com/2019/08/12/hjartfabriken-keramik/
Vid samma tillfälle passade vi såklart på att fika här. 🙂

Detta myscafé var en gång i tiden smedens skostall som byggdes 1904. Jag älskar att en del av originalinredningen är intakt.

Det är säkert jättehärligt att fika och hänga en stund i trädgården på baksidan, men vi hade inte tid med det. För här finns så många spännande detaljer i inredningen som Ingela Åkerlund har samlat ihop. Nostalgi av allra högsta klass. Jag blev nästan salig.

Mycket gott att välja på i disken. Miljöcertifierat kaffe, gotländsk läsk och glass. Allt bröd är bakat av lokala bagare.

Solveigs fika vid fönsterbordet.

Här har ni smeden på bild och hans visdomsord.

Det fanns flera gamla radioapparater i rummet. Måste vara Diana på fotot, Fantomens fästmö.

Tre flugor i en smäll. Mängder av hjärtan och annat fint i butiken. Gott fika inomhus eller i trädgården och en uppsjö av nostalgi från tak till golv. Kan det bli bättre? ❤

Undra vilken tös som haft de skorna på sig. Tänk om de kunde berätta det för mig.

Livet mäts inte i andetagen du tar utan i stunderna som tar andan ur dig.
Ungefär så tror jag det blir – översatt med min skolengelska. ❤

Detta var fik nummer 15 som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Femton pärlor med det ”lilla extra”.  ❤

14 tankar på “Lilla Gårdscafét

 1. Sådana små ställen älskar jag, alla dessa små detaljer. Fantomen på den gamla radion får mig att tänka på barndomen. Synd jag inte sparade alla gamla serietidningar men jag minns att det inte var Fantomen utan Dennis som var min favorit när jag var liten. Speciellt minns jag ett nummer som hette ”Dennis på Hawaii”. Som jag drömde att någon gång få åka dit. Jag gjorde det också och det var verkligen fint.
  Jösses som jag hamnade från ämnet nu. Jag ber om ursäkt men ditt trivsamma inlägg fick mig att ta en vandring i minnenas korridorer.

  Kram Anita

  Gilla

  • Där fanns så många intressanta saker att specialstudera. Intressant att ha höra Ingelas ord om hur hon samlat ihop saker.

   Jag har sparat serietidningar. Busungen Dennis var min stora favorit några år innan Fantomen.
   Härligt att det blev en sanndröm för dig. Jag fick en inbjudan från min bästa tjejkompis att komma dit under de år hon och hennes man bodde där.
   Jag vet inte hur många mil det är från Bro på Gotland till den andra ön på H. 😉 På kartan är det bara några dm. 🙂 Du fick mig att att besöka mina minnenas korridorer. Om jag skulle leta upp en gammal Dennis och… 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Mycket personligt och hemtrevligt café. Tack för att du tar oss andra med på fikastunder, jag ska vandra vidare via din länk nu när min egen caféverksamhet har lagts i malpåse.
  Smedens visdomsord är så fina, något att ta efter före man gör något.
  Ha det gott på Gotland eller Äland som man skämtsamt säger om er vackra ö.
  Du vet, Åland, Äland och Öland, ÅÄÖ.

  Gilla

 3. Härligt ställe!

  När vi flyttar till lantstället nästa lördag tänker jag mig liknande utflykter till caféer. Visserligen är det säkert längre mellan olika vattenställen, men ändå. Vet inte om jag sagt det men i slutet av september åker vi till Nazaré i Portugal och ska bo där till och med mars 2020. Sen blir det lantstället igen under sommaren. I Portugal kommer det att bli många utflykter har vi tänkt. Mer tättbefolkat än nordöstra Bohuslän.

  Gilla

  • Jättetrevligt ställe. Både butiken och fiket.

   Vilken flyttbomb. Vad spännande det låter. 🙂 Har ni ”filat” på detta länge eller dök en chans bara upp? Är det klart med uthyrning i Göteborg? Jag kan inte Portugal. Ligger Nazaré vid kusten? Då kanske din blogg blir en reseblogg under denna period.

   Gilla

  • Jag gick runt en lång stund och granskade spännande saker innan vi beställde. Det var nog tur det.
   Ganska häftigt förnamn – Diana. Visst var det en känd låt på sextiotalet av en känd sångare som hette samma sak. Jag kan refrängen men minns inte vilken av de manliga idolerna på den tiden det var som sjöng.
   Kram

   Gilla

 4. Vilket trevligt café! Och dessa miljöer som är väl behållna tycker jag extra mycket om. Hos mig sätter genast fantasin i gång att arbeta.
  Tack för besöket.
  kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s