Hjärtfabriken


Ni som följt min andra blogg vet att jag har en förkärlek för hjärtan i alla dess former. Det vet jag att flera av mina vänner, bloggvänner och bloggbesökare också har. ❤

En sommareftermiddag tog vi därför bilen, väg 148, mot Fårösund. Bara tio minuter från vår bostad nådde vi Bro. Där blinkade vi vänster och klev in i en annan värld. Vem kan låta bli att trivas här?

Smedjan byggdes 1905. Det som är charmen med detta hjärtligt, trevliga ställe är att husets historia finns i luften och en del av originalinredningen finns kvar både inne och utomhus.

Denna driftiga kvinna heter Ingela Åkerlund. För drygt tjugo år sedan mötte hennes händer leran och sedan blev det kärlek dem emellan. Företaget har hon drivit sedan 2004. Tidigare hade hon sin verksamhet i Lye. Men 2016 köpte hon både smedjan och huset intill. Därmed har hon inte många ”hjärtslag” till sin arbetsplats.

Förstår att hon lät de gamla underbara fönsterna vara intakta. Tiden försvann iväg medan jag stod där och njöt.

Keramiken tillverkas på plats. Det finns olika varianter och färger av hjärtan. Att fantasin och lekfullheten går hand i hand konstaterade jag med värme i bröstet.

Keramikföremålen är själva huvudprodukten men det finns massor av annat i utbudet.

Svensk luffarslöjd – Vi gillade det här hjärtat. Finns det något annat som du blir extra förtjust i?

De här färgglada tingen kände vi igen från Roma Glas. Andra kvalitetsprodukter som de säljer är från Växbo Lin, silver & smycken från Brokig och svenskvävda ullplädar.

Svarv från förr?

Har man hjärta att krossa sin motståndare i ”Tre i rad”?  😉

Det var inte lätt för oss att välja ut presenter till våra två älskade döttrar. Men till slut lyckades vi. Om du inte har vägarna förbi Gotland går det lika bra att gå in här. Då kan du sitta hemma och välja ut något fint till en person som du tycker extra mycket om. Eller tipsa någon närstående, ge en extra ”knuff” om att du hjärtligt gärna vill ha… 😉

https://www.hjartfabriken.se/webbshop/

Ps. I ett annat inlägg och i en annan kategori ska jag återkomma till ”Skostallet” där vi också passade på att fika. Ds.

23 tankar på “Hjärtfabriken

 1. Ohhh vilka underbara saker det finns i den butiken. Det svarta hjärtat i luffarslöjd vill flytta hit. Skall gå in och titta på hemsidan.
  Måndags kramar från oss

  Gilla

  • Varsågod. 🙂 Mestadels är det riktigt kul. Nästan roligast när vi kör fel och hamnar på något spännande ställe. Vi har ingen GPS att ta till. (vill jag inte ha heller).
   Den här butiken och fiket var helt i min smak. När det gällde det sistnämnda som kommer i ett annat inlägg fanns det så mycket nostalgi att titta på. Var tvungen att resa på mig från fikastunden och kolla på radioapparater o.s.v.
   Kram

   Gilla

 2. Vilket härligt ställe och så mycket vackert. Förstår att det tog lite tid att välja presenter. Jag hade nog köpt massor med saker för jag gillar hjärtan av alla de slag ♥️ Vilken tur med webbshoppen. Ska genast kolla 🤗

  Ha en fortsatt fin sommar på er vackra ö. Kram 🌺

  Gilla

  • Det var en butik som jag blir glad av att komma in i. Älskar hjärtan i alla former. Vi köpte till oss själva också och kommer att återkomma dit fler gånger. Dessutom hade du säkert gillat fiket i ”Kostallet”. Där fanns så mycket nostalgi och häftiga saker så mitt kaffe hann kallna. 😉

   Tack ska du ha.
   Kram
   Ps. Sitter här och jobbar lite smått med novembertävlingar. Denna gång blir det på tre fronter. 😉

   Gilla

 3. Åh, så mycket fint! En underbar plats och butik i genuin miljö! Keramik hjärtan är ju fint och luffarschacket med hjärtan är väl en fin present.
  Nej, jag har inte åkt mot öster! 🙂 Men snart reser jag lite söder ut…till Centraleuropa. Men idag har jag bloggat… idag hade jag något ljuvligt att skriva om!
  Kram Nilla

  Gilla

  • En perfekt butik att handla i till vänner i olika sammanhang.
   När jag klev in i ”fikavdelningen” blev jag nästan salig. Kommer i ett annat inlägg i kategorin FIKATIME som släpar efter just nu. Jag tog just paus från måndagens resa, den sista på S sommarlov, och har väldigt många foton att fixa med.

   Det låter spännande. Undra vilket land det är. Prag eller Wien kanske. Då har jag något att se fram emot nästa gång jag är ute på Blogglandia och reser. Ha det så bra på resan.
   Kram Bobo

   Gilla

 4. Vilken härlig nostalgikänsla som vilar över den här charmiga affären. Och alla hjärtan är ju bara för underbara. Kan aldrig få för mycket av dessa. Du hade rätt jag skulle älska det här stället men glad att jag får följa med dig och se allt det vackra.

  Augustikram ♥️

  Gilla

  • Det har du helt rätt i. När du får se ”caféavdelningen” en annan gång blir det mer av nostalgikänsla. Där var så mycket att det var svårt att koncentrera sig på att sitta och äta och dricka. Jag ville gå fram och titta extra på nya detaljer och föremål som jag fått blicken på.
   Jag är tacksam för att du vill följa med mig på bloggpromenad. ❤

   Gilla

 5. Pingback: Lilla Gårdscafét | gotlanduppochner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s