Vi delade på oss, del 2


Den här sommaren har jag verkligen njutit av att ha en cykel. Det har blivit många och ibland långa turer runt i Visby. Idag var det min tur att ta del av medeltidslivet. Därför rullade jag ner mot havet. Funderade en kort stund om det egentligen inte skulle vara mer behagligt att stanna utanför muren.

Men uppdraget var ju att ta lite foton på årets medeltidsmarknad så därför parkerade jag min cykel…

… och betalade frivillig stadstull. Detta var nytt för i år läste jag i tidningen.

Här fanns det hantverk av alla de slag.

Jag gick vidare längs muren.

Eftersom jag kom precis när marknaden öppnades blev det inte så många människor på bilderna jag tog.

Skulle jag satsa på att köpa mig en klänning till nästa års medeltidsvecka kanske?

Här fanns det en chans till. Nej, nån klänning blev det inte.

Inte heller ett underbart sidentyg. Jag hör inte till dem som fixar ihop ett plagg på några sekunder.

En ost då? Nja… jag är nog lite tveksam till att köpa ätbara saker på en marknad. Speciellt en dag som den här i gassande sol.

Saffranspannkaka med salmbärssylt och vispgrädde åt jag för några veckor sedan på ett café. Det var riktigt gott!

Här stannade jag till och luktade. Lavendel är min favoritdoft!

Glasblåsning har alltid fascinerat mig. Hoppas att jag får chans att prova på det någon gång.

Här blev jag varm i hjärtat. Det blir jag alltid när någon gör något snällt mot någon annan. Mannen sa ungefär så här till den lilla tjejen som precis handlat tio snäckor: ”Eftersom du är min första kund idag så får du ta två till”.

En fin fikakorg och en hemlig present till någon som snart fyller år hade jag med mig när jag lämnade marknaden och letade upp cykeln för att börja gå uppåt… nackdelen med att rulla ner är att det är betydligt jobbigare att ta sig hem…

 

20 tankar på “Vi delade på oss, del 2

 1. Det här inlägget gillade jag jättemycket och för mig skulle det ha varit underbart att få vara på medeltidsveckan. Verkar finnas så mycket fint hantverk och roliga saker att titta på. Här har vi också haft marknad uppe i skogen och ingen fara att äta grejorna som fanns för här är det inte så varmt längre.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja här fanns det verkligen en mängd olika saker att välja mellan, både nyttoprylar och sådant som är för prydnad och mera därtill… Det är förmodligen bara jag som är nojig vad det gäller ätandet. Jag utgår från att de som säljer sådant som går att äta vet vad de gör.

   Gilla

 2. Gillar bilderna från marknaden. Så många fina grejor och osten är det inga problem med. Saffrans pannkaka med salmbärsylt lät gott det har jag aldrig smakat.
  Soliga hälsningar från oss

  Gillad av 1 person

  • Saffranspannkaka påminner lite om risgrynspudding fast med saffranssmak. Läste en Anna Jansson-bok i helgen där det fanns ett fuskrecept gjort på färdig risgrynsgröt. Tänkte att jag ska pröva det nån gång. Här har solen lyst över oss i eftermiddag men nu har det blivit grått…

   Gillad av 1 person

 3. Perfekt att få följa med dig innanför murarna och se lite mer vad som pågår. Tycker du lyckades väldigt bra som ciceron så nu har jag sett mer. Men för min del återkommer jag när ön och stan är lite lugnare. Stort tack för visningen. (Och just nu kan jag ju heller inte gå så bra, ja inte cykla heller.)
  Kram!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Du är inte ensam om att föredra ett lugnare Visby. Nu när vi bott här ett helt år kan vi verkligen jämföra. Jag tycker allra bäst om våren och försommaren! I december gick jag på Adelsgatan nästan helt själv en tidig kväll. Det var mörkt och jag tyckte att det kändes lite läbbigt. Nu har det knappt gått att ta sig fram. Hoppas att du snart är bra igen. Krya på dig!

   Gilla

   • Tack för omtanken. Och jag gör mitt bästa för att bli bra. Jobbresa väntar till östra Finland på onsdag.
    Men Visby kommer vi tillbaka till när det är lugnare. 😀

    Gillad av 1 person

 4. Det är så mysigt med medeltidaveckan… Hann ta del av den för 2 år sen när jag o min sambo var dit på en kryssning 🥰 Visby och Gotland i sej är så mysig och ljuvlig så i sommar följde vi med på en gruppresa och besökte både södra och norra delen av ön och ringmuren hann vi vandra kring både på in-och utsidan samt kors och tvärs genom innerstan (innanför muren) ❤️

  Gillad av 1 person

  • Att vandra innanför murarna är häftigt! Jag brukar försöka gena – tror alltid att om jag tar den där gränden åt höger så borde det vara närmare… fast upptäcker nästan alltid att så var det visst inte… 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Sitter i hammocken och njuter av alla fina inlägg som jag missat här hos dig. Men nu är jag ikapp och medeltidsveckan hade jag gärna besökt. Älskar medeltidskläderna och tornerspelen med riddare och hästar. Så tack för att jag får vara med,om än i tankarna, och får se alla härliga foton.
  Soliga kramar från väst 🦋

  Gillad av 1 person

  • I lite lagom doser så är det riktigt trevligt 🙂 En del kläder är fantastiskt fina! Jag blir bara så trött på att trängas… Det är jobbigt när man inte kan ta sig fram. Det är därför jag valde att åka ner precis när de öppnade.

   Gilla

  • Hej Anne! Salmbärssylten var söt och god. Om ni kommer till Gotland så lovar jag att bjuda på det. Får börja öva på att göra saffranspannkaka också. Den påminde starkt om min mammas risgrynspudding (som jag nog aldrig riktigt lärde mig att tycka om…). Fast med saffranssmak så kanske det kan bli en favorit. Kram Solveig

   Gilla

   • Hej Solveig! Det låter frestande. Plockar ni salmbär själva? Jag älskar att plocka bär. Jag förmodar att saffranspannkaka är en gotländsk specialitet. Det finns så mycket god mat i Sverige 🙂 Hoppas ni hade en fin helg. Kram Anne PS: Inget fel med risgrynspudding.

    Gillad av 1 person

   • Min mamma var väldigt duktig på att ”safta och sylta” eftersom vi hade en stor trädgård. Det var väldigt viktigt att inget blev förstört. Så under den tid jag bodde hemma så plockade jag mycket bär och frukt och hjälpte till att förvandla dem till saft och sylt av alla de slag 🙂 Den rårörda klarbärssaften var min favorit. Nu plockar jag inte några bär alls. Vi har haft en skön helg. Kram Solveig

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s