Vi delade på oss, del 1


Det sägs att ungefär 40 000 besökare deltar i Medeltidsveckan varje år. Några av dem tältar här utanför muren. Blir jag sugen? Nja. Jag gillar varken att tälta eller dra ut i fält. 😉
Jag cyklade förbi utanför där i morse och det var ”lite spring” för att få komma in på ”hemligställena”.

Undra om denna duo bor på den udda campingplatsen eller har en lyxsvit på ett hotell. Jag har sett en och annan deltagare som pratat i mobil. Lite kulturkrock enligt mig. Som om Fred Flinta skaffade sig Facebookkonto. 😊
Solveig skulle denna eftermiddag på ärenden utanför muren. Därför delade vi på oss vid Söderport. Efter det att jag parkerat cykeln planerade jag att gå Adelsgatan fram och tillbaka och ”spana av” Söder Torg för att plåta olika medeltidskläder.

Antagligen tyckte bokhandlaren att det var för varmt inne, så han satte sig vid ett bord utomhus för att locka med böcker. 😉 Eller så var sanningen så här:
”Nu kommer du inte undan Björn.”
”Jag förstår det.”
”Kan du gissa var jag kommer ifrån?”
”Halmstad.”

Efter att ha gått fram och tillbaka i trängseln på den välkända sommargatan i Visby bytte jag taktik. Varför ska jag jaga medeltidsmänniskor? Det är betydligt smartare att göra tvärtom. Sätta sig på en ledig bänk och låta dem komma till mig. Enda problemet var att människor med nutidskläder (inte nudistkläder) hade fräckheten att gå i vägen framför min lins. 😊 Här kommer ett urval av alla foton jag hann ta på bänkstunden i solen. Vilket foto gillar du bäst? Varför?Det var en varm augustidag. Imorgon kommer Solveigs taktik, del 2.

 

22 tankar på “Vi delade på oss, del 1

 1. Jag har inte riktigt förstått vitesen med denna vecka. Och ska det vara får det vara ordentligt och inga barnvagnar, mobiler eller annat som inte hör dit. Gillade nog bild nr 2 bäst. En lugn miljö.
  Och Björn Hellberg satt ju bra där han satt. Men alla bilderna hade ju inslag av lite lek. Kul! För det är det ju.
  kram!

  Gilla

  • Tycker också tvåan är klart bäst.
   Björnen satt där även när vi var här på semester 2016. Då anade jag föga att jag tre år senare skulle svara honom att vi bor i Visby nu.
   Svårt att veta exakt var gränsen mellan lek och allvar nuddar vid varandra.
   Helgkram

   Gilla

  • Du är avslöjad. Antagligen hade du en jobbig Björn-kusin som hängde efter dig. Eller så var det någon stofil till lärare på högstadiet som bara var för mycket Björnkramig. Men troligtvis är det bara så att du får prickar på överarmarna varje gång du träffar på en Björn som säger att han är författare. 😉

   Det är charm både i den och fotot med barnet i selen. Vilken lätt uppgift jag fick där på bänken. Allt var serverat. Till slut slutade jag plåta ”sådant”. Istället växte intresset för andra kommande blogginlägg. Så fort S kom in genom porten lotsade jag henne till nästa blogguppdrag. Klättra upp i de gamla fängelsehålorna. .Jag vaktade cyklarna under tiden. Viktig uppgift. Den svåraste uppgiften är annars att cykla genom folkhoparna. Undra om det är två veckor kvar tills öjn är vår egen igen. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Av alla bilderna i inlägget så gillar jag den med paret vid ringmuren allra mest, men bland bilderna från folket på gatan så fastnade jag direkt för den andra bilden där också – undrar hur vanligt det var med en så mörkhyad person i Visby under medeltiden …
  Kram

  Gilla

 3. Kul ämne – men medeltidsveckan är inget för mig! 2:a bilden var bra – men den med paret med barnvagn var ju helt uppåt väggarna. Kunde dom inte ha hittat en kärra att dra ungen i och dessutom hade han alldeles för moderna glasögon på sig!!
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Det passar verkligen in att dra nytta av denna anrika Medeltidsmur” så det köper jag rakt av. Men mitt eget intresse landar inte i projektet. Samtidigt har jag ju inte gett det någon chans. Om jag gräver längst in i i garderoben kanske jag gör ett fynd och kan vara med nästa säsong. 😉 Jag tror ungen är en tuff rebell som inte köper konceptet helt av. 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Vilka härliga bilder och vilken bra taktik att bara sitta på en bänk och vänta. Lite märkliga kombinationer med medeltidskläder och så en modern barnvagn. De borde gått all in!

  Kram

  Gilla

 5. Vilket härligt inlägg. Underbara människor som bejakar sin lust och vågar visa det. Tycker också att dräkterna var välgjorda och tidstypiska . Att lite moderniteter kommer med är oundvikligt men förtar inte känslan för mig. Jag tror att vi alla behöver lite verklighetsflykt som motvikt till allt våld som som väller över oss dagligen.

  Jag gillar också tornerspel med hästar och tjusiga riddare 😉

  Bild två är fin men jag gillar alla på olika sätt. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s