En nostalgitripp med en glimt av våren

Efter lördagsbesöket i Smågårde naturskog, där vi zoomade in Gnisvärd fiskeläge, rattade vi upp till fiskeläget som kom med först på gotlanduppochner. Då var den nya bloggen bara tre dagar gammal. https://gotlanduppochner.com/2019/01/03/gnisvards-fiskelage/ och det var en helt annan aktivitet i det fina fiskeläget, som du kan se på bilderna i länken.

Strandskatorna var inte helt samarbetsvilliga. De vägrade att stå stilla.

Det var första gången som vi gick längs havet och såg fiskeläget från sjösidan.

Nu skulle det bli spännande att se om kapellet var öppet. Troligtvis inte.

Till vår förvåning var det öppet. Fler bilder (än det ena votivskeppet) och fakta har du från vårt förra besök om du trycker på länken https://gotlanduppochner.com/2020/04/22/gnidsvards-kapell-strandkyrkan/.
Det här är en populär lokal att gifta sig i.

Nästa bilstopp blev oväntat. Solveig såg en sevärdhet som vi inte sett tidigare. Den historiska platsen får ett eget inlägg längre fram i tiden. Efter några trånga möten på den smala vägen var vi tillbaks på väg 140. Skönt att vi skulle ta av i en rondell nästa gång. Nu var frågan om vi skulle få leta länge innan vi såg blåsippor på Högklint. För jag var rätt fikasugen.

Så var inte fallet. Det lyste uppskattat blått en bit från parkeringen. Medans jag bar fikakorgen och sittunderlaget plåtade Solveig några bilder. Givetvis saknade hon sitt macro som fått var kvar hemma. Den kameran ska istället få följa med när vi ska ta en blåsippresa till en plats som vi aldrig besökt tidigare. Den planerade rutten känns plötsligt avlägsen när jag tittar ut över vinterlandskapet utanför fönstret.

Sämre utsikt går att ha under en utomhusfika. Känns overkligt att det var i lördags som vi satt där. Kyliga kastvindar kom och gick på den oskyddade höjden. Men kaffet hann aldrig kallna. Något som jag varmt uppskattade.

26 tankar på “En nostalgitripp med en glimt av våren

 1. Vilket trevligt återbesök i Gnisvärd och det fina kapellet. Tur med vädret hade ni dessutom 😀 Votivskepp är så fina!
  I dag skiner solen här och himlen är härligt blå men kallt är det.

  Kram och god tisdag!

  Gilla

 2. Ett givande återbesök och fina bilder med vårkänsla. Solsken här idag, men minusgrader … inte så skönt, men det blir nog bättre framåt dagen.🙂
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  Gilla

 3. Det var verkligen vackra och vårlika bilder. Förstår att ni njöt av det varma kaffet och den fina utsikten.
  Bra att kapellet var öppet, man vill ju gärna in och kolla.
  Ha det bra.
  Kram!

  Gilla

  • Tack. Det var en trevlig stund som behövdes i all vinterrusk. Men lite otåligt vill jag fortsätta med en ny vårutflykt. Jag trodde allt att det var stängt. Alltid fint att få komma in i ett litet kapell och gå ner i varv.
   Det ska jag ha.
   Kram, Bosse

   Gilla

 4. Så fina bilder med de där klara färgerna som naturen har just den här tiden på året. Den nedersta bilden … bara njuter! Och så blåsippor. Undrar när jag ska få se några häromkring. Vintervitt även här där det var snöstorm hela dagen igår. Besöken i blåsippsbackarna känns väldigt avlägsna just nu. Men den som väntar på något blått heter det ju … eller?
  Nu ska jag återgå till mitt mail som jag håller på att skriva till min amerikanska brevvän sedan tonåren. Inte lätt alla gånger att skriva om sorgmyggor, frösådder, nematoder och annat på engelska. Men vi odlar båda två så erfarenheter måste utbytas.

  Kram från en kritvit Kringelstad där nordan viner!

  Gilla

  • Vad spännande det hade varit att få besöka det huset. Sedan finns det ett till på väg upp till Högklint som alltid drar till sig min blick. Men bara några sekunder om jag är chaufför.
   Kanske får du en dos blåsippor till helgen om snön hinner smälta bort.
   Vad mysigt det låter. En lång vänskap att vara rädd om. Undrar såklart om ni träffats fysiskt någon gång.
   Jag som inte ens riktigt förstår svenskan. 🙂
   Kram från en städtorsdag som jag kombinerar med att gråta en skvätt till en N Sparksfilm. Den nionde filmen på raken sedan förra veckan. En härlig idé som jag aldrig gjort förr. Gillar alla nio filmerna. Har blundat och valt ut en DVD.

   Gilla

   • Ibland kan man se hus som skulle vara roliga och intressanta att besöka. Det på bilden kan nog faktiskt vara ett sådant.
    Nej … några blåsippor blir det inte för vi har alldeles för mycket snö och det ska bli minusgrader varje natt. Tror inte ens det blir några till påsk.
    Det är verkligen speciellt att ha en brevvän kvar från så lång tid tillbaka. Tyvärr har vi aldrig träffats men drömmen finns fortfarande. Trots att jag varit i USA många gånger så har jag aldrig varit i närheten av den stat där hon bor. USA är ju vääääldigt stort.
    Och så måste jag erkänna att jag inte hade en aning om vad N Sparksfilm var för något. Var tvungen att googla. Filmer som dessvärre helt gått mig förbi. Såg att det tydligen gjorts elva filmer så då har du två kvar.
    Lycka till med fortsatta torsdagsstädningen.

    Kram från en vit Kringelstad men där det just rasade lite snö från taket

    Gilla

   • Vi har ställt in helgens blåsippresa. Men vi såg igår flera fina blåsippor på Instagram från östra Gotland. (Tror de var nytagna.) Känns som det kommer att bli en sen och snabbt övergående vårsäsong. Jag är rädd för att det blir sommar på en gång.
    Blev nyfiken på vilken stat det är. När våra tjejer var yngre körde jag mycket med att leka in kunskaper via datorn (Webmagistern). Staterna i USA var en av uppgifterna. Då drömde vi alla tre om att åka dit någon gång. Jag har faktiskt släkt där, på långt håll, på min mammas sida. Tror det var tre av min mormors syskon som åkte dit av olika anledningar. Synd det inte blev av vid något av dina besök.

    Det är mitt eget namn. Filmerna bygger på hans böcker. Minns en gång när S kom hem sent från jobbet. Hon hittade mig och vår äldsta ”stortjutande” och undrade vad som hänt. Filmen var slut och vi hade stängt av TV och Dvd-spelaren. Till saken hör att jag inte gråtit en tår under alla mina biobesök genom åren. Min premiär offentligt var en kväll i Simrishamn. Det har jag skrivit om på andra bloggen. Orsaken var att vår yngsta sjöng solo på en estrad på Stora Torget. Då var det novembermörkt. 🙂

    Gilla

 5. Fiskelägen och platser nära havet är helt klart en av mina favoriter. Sista bilden är just den udde där jag verkligen gärna skulle vilja bo- En kan leka med tanken.
  Tack för denna fina tur och jag verkligen njöt av att få vara fripassagerare. Tittade också på dina länkar så jag inte skulle missa något.
  Härliga bilder.
  Kram

  Gilla

  • Kanske lyckades vi pricka in den bästa dagen i mars. Vem vet? Ni har kanske avbokat, med tanke på vädret som råder. Innan stod det på ”min app” att det skulle vara sol på lördagen. Nu verkar det bli stark vind och solen tycks försvinna vid elvatiden. Men innanför muren kommer oftast inte vinden åt. Hoppas ni får det trevligt.

   Gilla

 6. Ja jag undrar vart våren blev av! Snön öste ner hela dagen här. Kul att få se en blåsippa på bild åtminstone

  Gilla

  • Den måste ha blåst iväg väldigt långt bort. Jag såg många blåsippor på bild igår på instagram. De var från östra Gotland. Vi har ställt in vår planerade helgutflykt. Här är bäst inomhus. Kanske blir det vår lagom till påsken. Än går det att drömma.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s