Själsö – en plats vi gärna återvänder till

Eftersom vädret inbjöd till utflykt, i söndags, satte vi oss i bilen och for till Själsö. En plats vi besökt många gånger, men som vi aldrig tröttnar på.
När vi klev ur bilen kunde vi snabbt konstatera att det blåste friskt. Men vad gjorde väl det. Vi var ju ordentligt påklädda och det var ju trots allt sol.

Det var fler än vi som passade på att njuta av den vackra januarisöndagen.

Vinterbad tycks vara trendigt numera, men det har aldrig lockat mig. Fast om man är en gräsand så är det kanske helt okej att bada mitt i vintern. Vad vet jag?

På långt håll såg den ut som ett ihopkrupet får. Men det visade sig vara en alldeles vanlig sten.

Den här gången hade vi ingen fikakorg med oss. Bosse fick sätta sig en kort stund så att jag kunde ta ett kort.

Finns det skugga så betyder det att det också finns sol. Härligt!

Fåglarna verkade också njuta av solen. Några satt lugnt kvar medan andra tyckte att vi kom lite för nära.

Ibland är det kul att leka lite med kameran…
Vi åkte hem igen. Glada och nöjda med årets första utflykt utanför Visby. Den första, men absolut inte den sista…

19 tankar på “Själsö – en plats vi gärna återvänder till

  • Vi drömmer också om våren och längtar efter att det ska bli varmare. Idag är vinden inte att leka med… Men snart så… Det märks att det blir allt ljusare både på morgonen och på eftermiddagen. Det är härligt!
   Kramar tillbaka till er!

   Gilla

  • En av fördelarna med att bo på en ö är att det går att leta upp platser för både soluppgång och solnedgång utan att det blir alltför långt att åka. Annars får jag nog erkänna att det är sällan som jag tänker på att vi bor på en ö. Tack för att du följde med på promenaden! Kram tillbaka!

   Gilla

  • Jag nöjer mig med att titta på havet. Andra badar i det, året om… (Har sett bilder att du är en av de modiga!) Igår såg jag tre bilder på FB med vinterbadare som gav sig i ett mycket blåsigt och kallt hav. BRRRRRR!
   /Solveig

   Gillad av 1 person

  • Ja vi började med ett ställe där vi var säkra på att vi skulle trivas 🙂 Lagom långt från Visby är det också. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Det var tur att vi kom iväg förra veckan. Idag är det verkligen inget ”ut och vandra vid havet”-väder. Ser fram emot att det snart ska bli lite varmare! Fast det är nog för tidigt att vänta på våren än. Får väl ge mig till tåls i en eller ett par månader till… Kram tillbaka till er!

   Gilla

 1. Det ser verkligen fint och inbjudande ut på dina bilder. Vackert, rogivande och härligt.
  Översta bilden, ett unikt träd, fint. Tänk hur det kan växa ute i naturen.
  Gotlandsfåret, kurat ihop sig lite bara.
  Bosse på favoritplats, en bänk vid havet.
  Tack för turen.
  Kramar till er båda.

  Gillad av 1 person

  • Själsö är precis som du beskriver – en vacker och rogivande plats. Vi har varit där många gånger, men tröttnar aldrig. Tack för att du ville följa med på vår utflykt. Kramar tillbaka till er!

   Gilla

 2. Tänk vilka konstverk det finns i naturen. Det översta trädet är ett och det ihopkrupna fåret ett annat. Och så har vi ju havet förstås. Det känns nästan ända hit hur det blåste den dagen. Bosse ser lite vindpinad ut där på bänken. Bilden ovanför Bosse är häftig. Vilken fart på havet! Samtidigt känns det så lugnt och rogivande mellan husen. Sköna kontraster. Och jag tror att änderna stornjöt av det öppna vattnet.
  Tack för att vi fick följa med …

  Kram och fin torsdag

  Gillad av 1 person

  • Naturen känns ibland som ett enda stort konstverk. Speciellt då man kommer nära med macro-objektivet.
   Vi var glada att vi kom ut förra söndagen, trots blåsten. Idag valde vi att stanna inne eftersom kylan i vinden trängde genom ”märg och ben”… Havet är vackert att titta på när det blåser men usch för att ge sig ut på det. Har en skräckupplevelse från min allra första tur, med färjan, hit till Gotland på 80-talet. Då blåste det rejält och alla omkring oss blev sjösjuka. När vi äntligen fick gå i land kändes det som att marken fortfarande gungade under fötterna. Kram med önskan om en fin vecka!

   Gillad av 1 person

  • Ja så här års, efter en lång och mörk höst och vinter, är solen så välkommen. Man blir smått överraskad varje gång den dyker upp. Själsö är en fantastiskt fin plats, året om och vid vilken tid som helst på dagen. /Solveig

   Gilla

  • Snön ”kommer och går” den här vintern. Jag är gladast när den försvinner. Idag blåser det ännu kallare än det gjorde förra veckan, så det blev ingen ny utflykt… Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s