Garda missionskyrka

Equmeniakyrkan Östra Gotland är namnet på den församling som har sin verksamhet i Garda Missionskyrka.

Det ena leder till det andra och till det tredje och… När det började småregna och blev ruggigt började vi frysa under vår minisemester på Östra Gotland. Vi letade därför efter något ställe där det gick att få köpa varmt kaffe.
Skylten dök upp som på beställning. Vilket resulterade i både gott fika och inköp av annat trevligt i hantverksbutiken ”Källingknuten” som hyr en del av kyrkan. https://gotlanduppochner.com/2022/09/19/kallingknuten/
Därefter fick vi låna en nyckel till toaletten som låg i byggnaden bredvid. När Solveig stängt dörren till toaletten drabbades först mina tankar av nyfikenhet. Eftersom dörren inte var låst spred sig nyfikenheten till mina två fötter. Om det var fint inne i kyrkan kunde den få komma med på gotlanduppochner.

Ett behagligt lugn spred sig i kroppen. En fin kyrka. Eller kanske mer ett kapell för mig. Jag hoppas en skyddsängel är ledig när jag om några timmar ska ut i halkan och trafiken. Jag har skrivit om skyddsänglar i våra kåseriböcker. Men det finns fler tillfällen, som ännu inte kommit på pränt. (Offentligt)
Var rädd om dig. ❤

14 tankar på “Garda missionskyrka

 1. En väldigt modern kyrka , eller kapell, men mycket rogivande. Tavlan tycker jag om. Den påminner om gamla bokmärken. Jag blev lite nyfiken på korset. Vad är det som gör att det ser så ”knottrigt” ut? Är det utskuret ett mönster? Kram

  Gilla

 2. Jag tycker den ser trevlig ut. Även moderna kyrkor har sin tjusning. Såg bilder häromdagen från Mellans dopkyrka, den var helt nybyggd då. Den är också fin och stämningsfull i själva kyrkorummet.
  God onsdag!

  Gilla

 3. Ja nog ville man ha skyddsänglar när man är ute och kör bil. Här är det oplogat för det mesta och timmerbilar på jättesmal väg. Idag är det dessutom 26 grader kallt och jag vågar inte ge mig ut med bilen. Får stanna inne och elda.

  Gilla

 4. Annorlunda kyrka mot de andra som ni besökt. Nu har klockan passerat 18 och jag hoppas det gick bra med slirandet i trafiken, eller rättare sagt, att det inte blev något slirande. Här har det snöat hela dagen och inatt blir det tvåsiffrigt minus igen … burr. Det blir många lager kläder på kvällspromenaderna.

  Kram och fin onsdagskväll inne i värmen!

  Gilla

   • Nej men så tråkigt att lilla blå var på tjurhumör 😦 Hoppas allt löser sig och jag hoppas du mår bra idag. Nu ska det ju bli mildare väder så då ska väl lilla blå i varje fall bli lite nöjd igen.

    Kram i lördagsmorgonen

    Gilla

   • Efter en natt på hotell mådde han prima.
    Jag får alltid en släng av flunsan efter sticket. Dessutom sätts mitt insulin ur spel X antal timmar.
    Vi har inte haft lika kyligt som du haft det.
    Kram från en mörk lördagsdecemberkväll

    Gilla

 5. För min del påminner det också men om ett kapell men jag tycker det ser ombonat och fint ut.
  Hoppas att allt gick bra i trafiken för i viss väderlek är det inte roligt att vara ute på vägarna.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  • Där var lite blått så mitt första intryck ”var hemma”.
   Jag fick skicka ett SMS till S som var på möte. Jag kunde inte hämta henne som bestämt. Istället fick det bli taxi två gånger. Den lilla blå blinkade för fullt. Det kom upp ett meddelande om att den ville heeeeem till Sydkorea. 😉 Idag fick den elektriska stötar och vaknade till liv. Nu bor den på Hotell i natt som den gjorde en gång för två år sedan. Hoppas den pröjsar själv. 😉 Imorgon klockan elva börjar hotellpersonalen. Då ska den hämtas. Kommer säkert att tjata på att den vill ha samma logi under hela vintern.
   Kram från en sprutpåverkad femtiotalsgubbe. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s