KällingKnuten

Vi kände att vi var lite frusna och fikasugna och behövde varmt kaffe i oss. Just då körde jag sakta bil genom socknen Stånga och Solveig såg skylten med möjligheten. Eftersom det inte fanns några andra fordon på vägen kunde jag göra en snabb gir åt vänster.

Medan Barbro fixade till kaffe och tilltugg fick vi annat att tänka på. Snart hade vi glömt att vi ett bra tag längtat efter den heta drycken. Här fanns massor av intressanta saker att njuta av.

Barbro berättade att hon jobbade med betong. Det slumpade sig att vi köpte två saker som hon gjort. En från varje bild.

Lammskinn har vi köpt några gånger under våra Gotlandsår. Jag har exempelvis berättat om fåtöljen Frank som står i bibblan och som vi ofta sitter i. På fotpallen framför honom finns det numera också mjukt lammskinn.

Jag lät bilderna avlösa varandra bara för att visa att det finns ett härligt utbud av olika tekniker och material i lokalerna. Det rör sig om allt från konst, smycken, textil, trä, ull, lammskinn, betong, vävt, tovat, stickat till keramik. Ungefär 16-17 olika hantverkare turas om att stå i den härliga gotländska hantverksbutiken. Måste berömma Barbro för att kaffet smakade extra gott denna lite frusna lördag. Tilltugget var också mums. 🙂

Härlig gutniska på ”gräspratarna”. Här kommer en spontan chans för dig som vill klättra uppför ett berg under november. Kan du på ett bra och lätt sätt berätta vilken igelkott/pinnsvein och mullig kvinna som numera bor i vår lya får du en meter upp för varje rätt svar.

29 tankar på “KällingKnuten

 1. Vilken guldgruva ni hittade! Där finns ju allt!
  Igelkottarna var ju supergulliga. Jag gissar på den tredje i nedre raden och av badtanterna tror jag på hon som ligger ner i lila bikini.
  Ha en fin måndag!

  Gilla

  • En mycket trevlig butik med ett varierat utbud. Smart sätt att gå ihop och kunna ha både nytta och glädje av sina likasinnade. Det tycker jag definitivt du ska göra.
   Tack från en tisdag. Nu börjar jag bli rastlös och slö efter två innedagar. Efter lunch får det bli en cykeltur.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 2. Vilken fantastisk affär ni hittade! I den hade jag stannat väldigt länge och jag hade garanterat inte kommit ut tomhänt heller. Så mycket fint och ett varierat utbud.
  Önskar en glad måndag nu!

  Kram

  Gilla

 3. Så fint och trevligt med olika hantverkare i samma butik. Baddamerna har jag hemma och kanske dom dyker upp i bloggen. Igelkottarna är underbara och sen finns det massor med vill ha prylar.
  Kramar från oss

  Gilla

 4. Lila bikini damen och igelkott nr2 högst upp från vänster.
  Vilket underbart ställe med så mycket fint hantverk i alla dess former. Trevligt att man kan fika där också.

  Gilla

 5. Åååh … vilket ställe. Där skulle jag kunna gå omkring hur länge som helst känns det som. Så mycket fint. När det gäller pinnsvein och mulliga damer så skulle jag inte komma hem med någon för jag tycker alla är så fina så jag kan inte välja 🙂
  Men ok, jag blundar och pekar för att få fram ett svar på frågan:

  Nu har jag blundat och pekat på pinnsveinbilden och hamnade på den längst till vänster på översta hyllen. Och efter blund/pek på damerna hamnade jag på nummer två på nedersta hyllan 🙂

  Kul med skyltarna på gutemål.

  Regn här idag … summan som kum är nu borta!

  Måndagskram

  Gilla

  • Mycket trevlig och varierande butik att botanisera i. Jag har fört dina förslag till mina handlingar. Undra om du ska köra med den taktiken i oktober och november också. Det gick i alla fall bra för dig med Almedalsmånaderna. Betydligt bättre än för fotolekledaren. 😉
   Jag kunde inte låta bli att ta med bägge skyltarna.
   Gissar på att du är igång igen med sysslorna i din fina trädgård. Ta det försiktigt med ryggen.
   Onsdagskram tillbaka

   Gilla

 6. Jag har två favoriter så jag tror ni köpte dom, den lila, liggande donnan för hon är så glad och pigge andra från höger övre raden. Han är också glad och drar sig så fint i tassen!

  Vilket härligt porslin på första bilden!

  Gilla

  • Jag har skrivit upp det på min hemliga lista som ligger med andra papper som snart ska börja läggas in på bloggen. Idag är det 24 dagar kvar tills Kvalet till Korsordsmästerskapen börjar. Fototävlingen startar som vanligt den 1 november. Eller Bergsbestigningen snarare. Hoppas ni hade det bra i de norra regionerna.
   Det var därför det fick bli förstabilden. Jag är ju också svag för blått.

   Gilla

 7. Pingback: Garda missionskyrka | gotlanduppochner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s