Vår första vinterpromenad

Så kom den första snön till Visby och Gotland. Vi tog i söndags chansen att få uppleva ”vintervykortet” från en vacker höjdnivå. För det var riskabelt att till och med stapplande ta sig fram på kullerstenarna. Husväggar har några gånger räddat både mig och kameran.
Det var endast den gula lampan i skyn som saknades. Den valde istället att visa sin bästa sida dagen efteråt.

Det var färre människor ute än vanligt.
Vi var ordentligt påpälsade. Mina fingrar var tacksamma för att de fick stanna i de varma vinterhandskarna och slapp hålla i en kall kamera. Innanför ringmuren bland gränderna saknade ändå hela tiden en hand sin kompis. Visst är det en smula konstigt och orättvist mot de två andra händerna? Men nästan alltid håller jag och Solveig varandra med samma händer. Det känns avigt om vi gör tvärtom. ”Händer” det brukar vi snabbt byta sida. Vad personlig jag blev. ❤

En skymt av en av Solveigs tre arbetsplatser (S:t Hansskolan), snöiga takåsar och ett grått vatten som i färgskalan nästan smälter ihop med himlen.
Följ med på ett bildsvep från utsiktsnischen vid Trappgränd. Här har vi stått och njutit många gånger vid alla årstider. En gång fikade vi här. Vid ett annat tillfälle lyssnade vi på livemusik och såg solen sakta gå ner på sommarhimmeln.

Vilken vacker medeltidsstad som vi fått äran att stifta bekantskap med på nära håll. Jag har i många år hävdat att Umeå är ”min vackraste stad”, som jag bott i.
Nu traskade vi vidare för vi hade ett hemligt uppdrag som stod överst på agendan. 😉

Men en bild till bjuder vi dig besökare på. Det röda huset på Övre Finngränd hade jag gärna tittat in i.

FOTNOT:
Nu är det dags för mig att efter fikat börja snickra på en aktuell tabell för ABC-tävlingen. Vilken dramatik det bjöds på igår kväll. Jag är inte i hamn ännu. Men än så länge tycker jag att jag haft tur med mina nya regler m.m (Tack vare deltagarantalet). Det var en stor chansning. Jag önskar eventuella besökare en trevlig dag. Jag kommenterar med en symbol, men läser gärna ”snälla” ord. Det tror jag alla medmänniskor behöver – varje dag, året om. ❤

28 tankar på “Vår första vinterpromenad

 1. Lika grått som vi hade igår och har idag. I söndags däremot var det soligt och fint.
  På torsdag kan jag få problem med tävlingen. Ska på en konsert i kyrkan till förmån för en MS-fond. Det måste vara giltig anledning!
  Ha en fin dag!

  Gilla

 2. Tack för de fina vinterbilderna. Jag tycker så mycket om tak. Kan det bero på att jag är ett asfaltsbarn som Markus kallar mig ? Här i skogen är det också vintrigt och vackert.

  Gilla

 3. Jag tycker det är vackert att se snö och vinter på bilder! Så jag har njutit av dina. Men sen så är jag kinkig och säger att jag gillar inte vinter. Det är bara jobbigt att ta sig ut och att hålla sig på benen. Man går stel som en pinne och blåser det så fryser man. Idag är det vackert här och jag måste ut… Det kan bli bra för att det inte blåser. 🙂

  Gilla

 4. Vackra vinterbilder.
  Förstår att det är härligt att vandra runt och se på de fina omgivningarna och från höjder har man ju en mycket fin utsikt. Jag bara njuter då. Vilket jag gör nu.
  Trevlig dag!
  Kram!

  Gilla

 5. Som jag alltid sagt så gör sig snö bäst på julkort och din fina stad ser verkligen ut som ett julkort nu i snö. Det är väl rätt sällan men ser det hos er och det lär väl gå bort lika fort. Här är det också snö men inte så mycket. Jag har inte behövt skotta än men bilen får man ju sopa och skarpa varje dag tyvärr.

  Gilla

 6. Riktigt mycket snö fick ni … synd att inte dagen bjöd på en blå himmel och solsken. Men bilderna är vackra och stämningsfulla ändå. Det röda huset ser verkligen mysigt ut.
  Tack för promenaden i ett vintrigt Visby.

  Kram

  Gilla

 7. Så himla härliga bilder! Jag blev också nyfiken på det röda huset. Och glad i magen av att ni byter sida när ni hamnat fel 🥰
  Älskar knarret under skorna vid första snön. Har nu såndär speciell träningsvärk som man bara får när det är halt ute, av att balansera och parera för att inte dratta på ändan 🙂
  Ha en fin kväll!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s